Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»




Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν μανιωδώς έναν εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής... 
Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών» 
Λιποθύμησε ο Αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για τηνσυμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).


Η πιο σκληρή δοκιμασία ήταν το ζύγισμα της ψυχής του νεκρού, που έκανε ο θεός Άνουβις. Η ψυχή ζυγιζόταν σε σχέση το Φτερό της Αλήθειας της θεάς Μά'ατ. Αν η καρδιά ήταν πιο ελαφριά από το φτερό, επιτρεπόταν να προχωρήσει στην επόμενη ζωή, αν όχι καταβροχθιζόταν από το τέρας Αμμίτ, ένα συνδυασμός κροκόδειλου, λιονταριού και ιπποπόταμου.
Τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι είναι οι τελευταίες σελίδες του πολύτιμου παπύρου ο οποίος λέγεται πως φτάνει τα 20 μέτρα μήκος και ανήκε στον υπεύθυνο για την κατασκευή του ναού του Άμμωνα, Αμενχοτέπ (ο οποίος ανακηρύχτηκε Φαραώ όσο ήταν ακόμα παιδί και βασίλεψε περίπου 39 χρόνια).
Τα υπόλοιπα κομμάτια του παπύρου βρίσκονται σε συλλογές σπουδαίων μουσείων του κόσμου, όπως το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Οι αρχαιολόγοι που τα μελετούν δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους για τη μεταθανάτια ζωή, κυρίως επειδή έλειπαν αυτά τα τελευταία μέρη του παπύρου.
Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη οι ειδικοί για να αποκρυπτογραφήσουν τη Βίβλο των Νεκρών αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων αιώνων: το μυστικό της αθανασίας της ψυχής. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Γιάννης Παπαδόπουλος (Real.ΝΔ 97.8) - Το Αληθινό Ξεπούλημα!

Βάζουν ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες




Μια ομάδα από το Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησε από τη βραχονησίδα Ντία και σκοπεύει να φθάσει ως τη Σαμοθράκη προκειμένου να τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες.
Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία 
Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει διεκδικήσεις. 
Έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν ως και τη Σαμοθράκη, προκειμένου να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό "σημάδι".  
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στον ΟΗΕ για τις Έρευνες της Άγκυρας στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα




Ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η Ελλάδα ενημερώνει τον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατατέθηκε χθες στον διεθνή οργανισμό, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).» Σημειώνεται, δε, ότι «ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία».
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.
Σημειώνεται τέλος, ότι «Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

40 χρόνια από την Κατάληψη της Νομικής...



Στις 21 Φεβρουαρίου 1973, περίπου 4.000 φοιτητές καταλαμβάνουν το κτίριο της Νομικής Αθηνών στην οδό Σόλωνος. Αυτή η πράξη, 40 χρόνια πριν, συνιστά την πρώτη μαζική διαδήλωση κατά της Δικτατορίας, ανοίγοντας τον δρόμο για άλλες τέτοιες ενέργειες με κορύφωση στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Στο...
Συντονιστικό της κατάληψης της Νομικής, άσημοι μεταξύ χιλιάδων, μετέχουν σπουδαστές που σήμερα είναι γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής: Νίκος Μπίστης, Στέφανος Τζουμάκας, Ολγα Τρέμη.
Από την ταράτσα του κτιρίου οι καταληψίες καλούν τον λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για δημοκρατικές ελευθερίες και απαγγέλλουν τον όρκο: «Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στ' όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β) του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων».
Οι πρυτανικές αρχές ανέχονται σιωπηρά την κατάληψη, χωρίς να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας. Πολιτικοί, πνευματικοί άνθρωποι, ακόμη και στρατηγοί εν αποστρατεία σπεύδουν να υπερασπιστούν τους φοιτητές. 
Το βράδυ της επόμενης ημέρας, 22ας Φεβρουαρίου, θα αρχίσει η αποχώρηση των καταληψιών, η οποία θα γίνει υπό την κάλυψη χιλιάδων διαδηλωτών, που γέμισαν ασφυκτικά τους δρόμους γύρω από τη Νομική Σχολή.
Η αποχώρηση δεν θα είναι αναίμακτη πάντως. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και παρακρατικούς, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις.
Η κατάληψη της Νομικής υπήρξε ο καταλύτης της έκρηξης του φοιτητικού κινήματος στη Δικτατορία. Και αυτό καθώς αποτέλεσε την πρώτη μαζική αντίδραση στη βία και την τρομοκρατία που ασκούσε το χουντικό καθεστώς στο φοιτητικό κίνημα.
Από την αρχή ήδη του 1973 οι φοιτητές βρίσκονταν σε αναβρασμό. Και στις 5 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας και στις νοθευμένες εκλογές των φοιτητικών ενώσεων, οι σπουδαστές του Πολυτεχνείου αποφασίζουν γενική αποχή από τα μαθήματα.
Η Χούντα λειτουργεί σπασμωδικά: στις 13 Φεβρουαρίου δημοσιεύει το νομοθετικό διάταγμα 1347, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας να ανακαλεί τις αναβολές στράτευσης των φοιτητών που απέχουν από τα μαθήματά τους. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα της επελθούσας φοιτητικής έκρηξης.
Εκείνη την ημέρα γίνεται συγκέντρωση μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Αστυνομία παραβιάζει το πανεπιστημιακό άσυλο, εισβάλλει στο ΕΜΠ και συλλαμβάνει 11 φοιτητές που τους παραπέμπει σε δίκη. Παράλληλα, 88 φοιτητές λαμβάνουν φύλλο πορείας για να παρουσιαστούν στο στρατό.
Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος έρχεται στις 21 Φεβρουαρίου με την κατάληψη της Νομικής από χιλιάδες σπουδαστές, που φωνάζουν το πρώτο βροντερό «όχι» στη Δικτατορία...
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Νέο βίντεο για την πτώση του μετεωρίτη

Γερμανικοί «φόβοι» για τη Ρωσική πολιορκία της ΔΕΠΑ




Θέμα στη μεγαλύτερη Γερμανική εφημερίδα, την έγκυρη Sueddeutsche Ζeitung, έγινε η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ από τη Ρωσική Gazprom και ο προβληματισμός που έχει δημιουργηθεί στους Ευρωπαίους σχετικά με την προοπτική να «περάσει» η εταιρεία σε Ρωσικό έλεγχο.
Είναι ο «φόβος για τους Ρώσους», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την αύξηση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, κάτι το οποίο θα συμβεί σε περίπτωση που η ΔΕΠΑ εξαγοραστεί από μια ρωσική εταιρεία.
Η εφημερίδα επισημαίνει παράλληλα ότι οι Έλληνες έχουν ήδη αυξημένη εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές αερίου. Μετά τα Σκόπια, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη, παρατηρεί η SZ.
Σημειώνεται πάντως πως η ρωσική Sintez έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΠΑ, ύψους 1,9 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ένταση Ανάμεσα σε ΓΕΝΟΠ και Σπάρτακο




Εντείνεται η διαμάχη μεταξύ του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, της ΓΣΕΕ και του Σωματείου «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Δυτική Μακεδονία.
Με σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Φωτόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο του «Σπάρτακου», Γ. Αδαμίδη ότι «έκανε τροφή στα χείλη των αντιπάλων μας» τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες, που αποτελούν- όπως αναφέρει- αδυναμία της ΓΕΝΟΠ αλλά και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Τον κατηγορεί επίσης για οικονομική υπονόμευση της ΓΕΝΟΠ, ενώ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του Σπάρτακου «δίνει εξετάσεις στον Παναγόπουλο», τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Φωτόπουλος θέτει το ερώτημα «Πώς να δοθεί μάχη, με τέτοιο κλίμα στις γραμμές μας» και δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για ενότητα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζει ότι τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής οφείλονται στο ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν πως οι 24ωρες απεργίες δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα αλλά, όπως αναφέρει, ενόψει της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, ο αγώνας για τη σωτηρία της ΔΕΗ είναι εντελώς διαφορετικό θέμα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

ΟΑΕΔ: Δεν πήρε φράγκο από εισφορά, λέει η "Ε"



Δεκάρα τσακιστή δεν έχει πάρει ο ΟΑΕΔ από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», παρόλο που αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα μας έχει εκτιναχθεί στο πρωτόγνωρο ποσοστό του 27%, ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται προς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρει επί λέξει: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».
Τι απαντά ο ΟΑΕΔ
Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης, υπογραμμίζει ο διοικητής του, Η. Κικίλιας σε δήλωσή του, όπου διαψεύδει ότι έχει στείλει non paper στον πρωθυπουργό. 
Ειδικότεα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που σημείωνε ότι ο ΟΑΕΔ έχει στείλει non paper στην κυβέρνηση, καθώς δεν έχει λάβει κεφάλαια από την εισφορά αλληλεγγύης,(21.2.2013) έκανε την εξής δήλωση:
«1. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ουδέποτε απέστειλε επίσημη επιστολή ή ανεπίσημο σημείωμα («non paper») στον Πρωθυπουργό ή στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. 
2 Ο Οργανισμός στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, διαμορφώνει – ως οφείλει– τις θέσεις του, τόσο για τις ομάδες – στόχους του πληθυσμού που πλήττονται με οξύτητα από την ανεργία και χρήζουν στήριξης, όσο και για τις δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Ταυτοχρόνως, προτείνει τρόπους και ενδεχόμενες πηγές χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών, μεταξύ των οποίων είναι η ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από την «εισφορά αλληλεγγύης». 
3. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος υποστηρίζει την κοινωνική παρέμβαση του Οργανισμού, με ετήσια τακτική χρηματοδότηση ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, σήμερα, με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας, είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού. 
4. Η διαμόρφωση στοχευμένων πολιτικών, για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.»  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες


Δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες

Στην ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου επιμένουν οι αγρότες. Αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και υπουργείων της κυβέρνησης, επαφές οι οποίες συνεχίζονται και αύριο.
Σήμερα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.
Μεταξύ των κύριων διεκδικήσεών τους συγκαταλέγονται αιτήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό των αγροτών και θέματα που έχουν να κάνουν το κόστος καλλιέργειας, δηλαδή το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο.
«Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο κ. Ι. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναντήσεων, οι αγρότες πρόκειται να συνεδριάσουν στα κατά τόπους μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες επόμενες κινήσεις τους.
Πάντως, τα βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου πρόκειται να συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, τη Δευτέρα με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και εκπροσώπων των αγροτών απ' όλη την περιφέρεια.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
Στο μεταξύ, οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας.
Στις Σέρρες, οι αγρότες κρατούν τα μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων. 
ΠΗΓΗ:kerdos.gr

Ρεκόρ μειωμένων μισθών και ωραρίων


Ρεκόρ μειωμένων μισθών και ωραρίων

Ρεκόρ στους μειωμένους μισθούς και στις προσλήψεις εργαζομένων με μειωμένα ωράρια κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το 2012, γεγονός που αποδίδεται στην παράταση της ύφεσης και στην κρίση που επικρατεί την αγορά, περιορίζοντας τις προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό κατά 18,42% με αποτέλεσμα 307.600 άτομα (το 45% των νέων προσλήψεων) να αναλάβουν για πρώτη φορά εργασία με «ευέλικτες» συμβάσεις, ενώ άλλοι 84.490 ήδη απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις είχαν, μέσω μετατροπής των συμβάσεών τους, μείωση ωραρίου και αποδοχών, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις στο ΣΕΠΕ το 2012:
Εγιναν 683.443 προσλήψεις (-10,24% σε σύγκριση με το 2011) και το 45% από αυτές (οι 307.600) ήταν με μερική απασχόληση (τετράωρο και μισό μισθό, στη συντριπτική πλειοψηφία) ή εκ περιτροπής εργασία (για μερικές ημέρες την εβδομάδα).
Στο σύνολο των 683.443 προσλήψεων που έγιναν, το 55% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση έναντι 59,5% το 2011 και 79% το 2009, το 35,4% με μερική απασχόληση (από 32% το 2011 και 16,7% το 2009) και το 9,6% με εκ περιτροπής εργασία (από 8,1% το 2011 και μόλις 4,3% το 2009).
Μετατράπηκαν οι συμβάσεις 84.490 εργαζομένων (+ 43,3% σε σύγκριση με το 2011) από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης για 49.640 (+53,1% σε σύγκριση με το '11) και σε εκ περιτροπής εργασία για άλλους 34.850 (21.478 σε συμφωνία με τον εργοδότη και 13.372 με μονομερή απόφαση του εργοδότη).
Οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση από 746.911 που ήταν το '09 μειώθηκαν το '12 σε 375.843 ενώ οι προσλήψεις με «ευέλικτες» συμβάσεις αυξήθηκαν από 198.227 το 2009 σε 307.600 το 2012. 
ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Η NASA ανακοίνωσε ότι ο “Κόκκινος Πλανήτης” είναι… γκρι


mars-curiosity-sharp-size

Η αποστολή του Curiosity στον Άρη συνεχίζεται, και η NASA ανακοινώνει κατά διαστήματα τα ευρήματα που εντοπίζονται, προσπαθώντας να τα προσθέσει στο μωσαϊκό όσων ήδη γνωρίζουμε για τον “Κόκκινο Πλανήτη”. Το τελευταίο εύρημα λοιπόν δείχνει ότι στο εσωτερικό της επιφάνειάς του, ο “Κόκκινος Πλανήτης”… φλερτάρει με το γκρι χρώμα.
Το Curiosity, το οποίο κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη τον Αύγουστο, και ολοκληρώνει δοκιμές οργάνων, που στοχεύουν στο να ανακαλύψουν αν υπήρξαν στο παρελθόν συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής. Ή, ακόμη καλύτερα, αν υπάρχουν σήμερα. 
ΠΗΓΗ:ysterografa.gr

Απίστευτο. Στα 300 ευρώ το μήνα μεικτά ο μισθός 300.000 «τυχερών»


Απίστευτο. Στα 300 ευρώ το μήνα μεικτά ο μισθός 300.000 «τυχερών»

Την ώρα που οι πολιτικοί τσακώνονται για το αν θα μειωθεί ή όχι ο βασικός μισθός από τα επίπεδα των 586 ευρώ (μεικτά) οι εργαζόμενοι στην «αρένα» του ιδιωτικού τομέα έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Ακόμη και αν καταφέρουν να ξεφύγουν από το φάσμα της ανεργίας –εκεί όπου βρίσκονται ήδη 1,4 εκατομμύρια Έλληνες- τους περιμένει μια θέση μερικής απασχόλησης με αμοιβή της τάξεως των 300 ευρώ (μεικτά). Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αποκαλύπτουν ότι μέσα στο 2012, με «ευέλικτη σύμβαση» προσλήφθηκαν 307.600 Έλληνες ενώ σε άλλες 84.490 περιπτώσεις υπήρξε μετατροπή της σύμβασης από πλήρη σε μερική απασχόληση.

Αναμφίβολα, όσοι καταλήγουν να υπογράψουν μια σύμβαση μερικής απασχόλησης, δεν έχουν επιλογή καθώς η εναλλακτική τους λύση είναι η ανεργία. Όμως, το 4ώρο (μερική απασχόληση) ή η εργασία για δύο φορές την εβδομάδα (εκ περιτροπής εργασία) σημαίνουν:
Εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές. Η τετράωρη απασχόληση αμείβεται πλέον με 300-400 ευρώ μεικτά. Επί του ποσού αυτού, επιβάλλονται και οι ασφαλιστικές εισφορές με συντελεστή 16,5% οπότε στην τσέπη μπαίνουν τελικώς περίπου 250-340 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Φόρος εισοδήματος δεν επιβάλλεται καθώς το εισόδημα καλύπτεται από το αφορολόγητο. Επίσης, ο εργαζόμενος με την ευέλικτη απασχόληση, γλιτώνει και από την εισφορά αλληλεγγύης.
Υπονόμευση της σύνταξης. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά από την 1/1/2011, στον υπολογισμό της σύνταξής μας μετράει και το τελευταίο ευρώ του μισθού μας. Ότι κάνουμε αυτή την περίοδο θα το βρούμε μπροστά μας την ώρα την ώρα της συνταξιοδότησης. Απλή διαπίστωση βεβαίως καθώς, όπως προαναφέρθηκε, επιλογή συνήθως δεν υπάρχει
Ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σημαντικός. Συνήθως, οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης, υποκρύπτουν «μαύρα» 8ωρα. Εργοδότες πιέζουν εργαζόμενους να υπογράψουν μετατροπή της σύμβασης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης προκειμένου να γλιτώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές (28% είναι το ποσοστό που αντιστοιχεί στον εργοδότη). Ο εργαζόμενος συμβιβάζεται για να μην χάσει τη δουλειά του αλλά και τις αποδοχές του καθώς τα υπόλοιπα χρήματα που δεν φαίνονται στον μισθό, δίδονται κάτω από το τραπέζι.
Τα στατιστικά
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ που δημοσίευσε η «Ημερησία»
307.600 άτομα (το 45% των νέων προσλήψεων) ανέλαβαν για πρώτη φορά εργασία με «ευέλικτες» συμβάσεις,
84.490 ήδη απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις είχαν, μέσω μετατροπής των συμβάσεών τους, μείωση ωραρίου και αποδοχών.
Συνολικά, έγιναν 683.443 προσλήψεις περίπου 10% λιγότερες σε σχέση με το 2011. Το 45% από αυτές (οι 307.600) ήταν με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. Το ποσοστό των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση περιορίστηκε στο 55% από 59,5% το 2011 και 79% το 2009. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Πρόγραμμα εύρεσης εργασίας για ανέργους


Πρόγραμμα εύρεσης εργασίας για ανέργους

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ακολούθως υποβοήθησής τους για την εύρεση δουλειάς στην τοπική αγορά εργασίας για ανέργους υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση».

Απευθύνεται σε: 
- άνεργους άνδρες 45 ετών και άνω, με υψηλή εξειδίκευση στη μεταποίηση οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία,
- άνεργους άνδρες έως 25 ετών, Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και επίσης να υποβοηθηθούν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρα
Η διαδικασία που ακολουθείται:
Ο ενδιαφερόμενος:
-Εκδηλώνει το ενδιαφέρον του με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών.
Η κοινοπραξία:
-Καταρτίζει τον ενδιαφερόμενο παρέχοντάς εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης, (5€/ώρα) και συμβουλεύει και υποοστηρίζει 
• Είτε για στελέχωση υφισταμένων υπηρεσιών
• Είτε για δημιουργία δικής του επιχείρησης.
-Έρχεται σε επαφή σε επαφή με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την πρόσληψη στελεχών και τον τοποθετεί εκεί, κατόπιν συνεννόησης, για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες.
-Εντάσσει τον ενδιαφερόμενο σε προγράμματα εύρεσης χρηματοδότησης για την ίδρυση και λειτουργία της δικής του επιχείρησης.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» συμμετέχουν: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τα ΚΕΚ ΣΕΒΕ – ΣΒΒΕ – ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ, και η εταιρεία ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ
*Tο πλήρες κείμενο της προκήρυξης και η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα βρίσκονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.sbbe.gr/m2/topsa.asp 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Βρισκόμαστε στο 50% της υποτίμησης που έχουν σχεδιάσει




Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει επιφέρει συνέπειες εξίσου καταστροφικές με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και προοπτική ανάκαμψης. Θα πρόκειται στην ουσία για ένα βιοτικό επίπεδο επιστροφής στη δραχμή, εντός ευρώ όμως.
Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάνοντας μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά αναπόφευκτες.
Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks.
Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει και ότι η ΕΕ ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Σκηνές από το μέλλον της Ελλάδας; - Δανειστές κατέσχεσαν στην Κύπρο το υπουργείο Εμπορίου!




Αγγλικό δίκαιο σε πλήρη εφαρμογή στην Κύπρο, αναδεικνύει τους κινδύνους που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙΙ τον περασμένο Φεβρουάριο και την αποδοχή του από την ελληνική κυβέρνηση: Δικαστικοί κλητήρες κατέβασαν τον υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη από το αυτοκίνητό του και το κατέσχεσαν, ενώ μπούκαραν και στο υπουργείο για να καταάσχουν την κινητή περιουσία μέχρι ύψους 15 εκατ. ευρώ!
Όλα αυτά γιατί στην Κύπρο, ισχύει από της ιδρύσεως του κράτους το αγγλικό δίκαιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους χρεώστες να δυαφύγουν χωρίς να κατασκεχθεί η περιουσία τους, ακόμα και αν είναι το ίδιο το κράτος!
Οι δικαστικοί επιδότες εμφανίστηκαν λοιπόν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσχεση κρατικής κινητής περιουσίας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ!
Έφτασαν μάλιστα μαζί με φορτηγά προκειμένου να φορτωθούν έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, ενώ ζήτησαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή έφτασε ο Νεοκλής Συλικιώτης και τον κατέβασαν βίαια από το αυτοκίνητο αρπάζοντας τα κλειδιά του.
Η κινητή περιουσία θα εκποιηθεί προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες. Ο γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών δεν επέτρεψε στους επιδότες να προχωρήσουν στην κατάσχεση και κλήθηκε η ... αστυνομία για να βοηθήσει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.
Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκηνές του μέλλοντός μας, αφου τον περασμένο Φεβρουάριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχθηκαν με την ψήφος τους να θέσουν τον δανεισμό της χώρας υπό το αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και είδαμε στην Κύπρο, που δεν έχει καν υπογράψει Μνημόνιο, αλλά εφαρμόζεται ο εσωτερικός νόμος που είναι ήδη προσαρμοσμένος στο αγγλικό δίκαιο, πως εφαρμόζεται...
Τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.
Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στιγμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.
Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία, μαχητικά ή πλοία που θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος (ευτυχώς οι νέες FREMM δεν θα κινδυνεύουν με κατάσχεση από θα είναι με χρονομίσθωση!) κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.
Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ενεργειακή Μαφία στη Βουλγαρία




Η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία της Βουλγαρίας προχωρά κατόπιν σχετικής εντολής από το κοινοβούλιο, σε έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων (SEWRC) όσον αφορά τον καθορισμό των τιμών ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού.
Ο έλεγχος που θα διενεργήσει η Υπηρεσία καλύπτει την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2013. Παράλληλα, η Βουλή της χώρας ενέκρινε τη διενέργεια ελέγχου σχετικά με τις ρυθμίσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού σε σχέση με το μερίδιο θέρμανσης που κατείχαν οι εταιρείες διανομής και η εταιρεία θέρμανσης της Σόφιας για την προαναφερθείσα περίοδο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται σε έξι μήνες και οι εκθέσεις της Εθνικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα πρέπει να υποβληθούν στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Βαλέρι Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι η Υπηρεσία θα ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο η ΡΑΕ «κάνει τη δουλειά της, εάν προστατεύει τους καταναλωτές πραγματοποιώντας επαρκείς ελέγχους για την προμήθεια ενέργειας και εάν ο καθορισμός των τιμών (θέρμανσης κλπ) δικαιολογείται».
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο βουλευτής Γιάνε Γιάνεφ, επικεφαλής της ad hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για φαινόμενα διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια, επισκέφθηκε τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ για να τού αποδείξει  όπως δήλωσε  την ύπαρξη "ενεργειακής μαφίας" που απολαμβάνει "την προστασία υψηλών κλιμακίων" στη χώρα, ακόμη και της εισαγγελίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρέδωσε στοιχεία για λανθασμένες διαδικαστικές κινήσεις τριών εισαγγελέων στην υπόθεση της εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία, την περίοδο 2004 -2007.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr’

Οταν κοιτας απο ψηλα……..471

Οταν κοιτας απο ψηλα........471 
ΠΗΓΗ;asimonis

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Χρυσόγελος: Δεν προχωρούν τα μέτρα για το λαθρεμπόριο καυσίμων



Το ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων και των συνεπειών του φέρνει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στην ερώτησή του ο κ. Χρυσόγελος αναφέρει:
«Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης αύξησε τα έσοδα του κράτους από φόρους κατά περίπου 5,189 εκατομμύρια ευρώ στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και συνέβαλε στη μείωση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Δημιουργήθηκαν όμως και πολλά άλλα προβλήματα. Το Υπουργείο εκτιμά πάντως ότι η συνολική απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο -κυρίως μέσω του ναυτιλιακού πετρελαίου- εξακολουθεί να ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ . Παρόλα αυτά το ΣΔΟΕ εξακολουθεί να μη διενεργεί ελέγχους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων αξιοποιώντας τα 2 σκάφη που έχει στη διάθεσή του λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως παραδέχθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών . Το λαθρεμπόριο πετρελαίου όμως έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του διαλόγου που πραγματοποίησε το ECOCITY , το πετρέλαιο που είναι προϊόν νοθείας με πετρέλαιο θέρμανσης ή ναυτιλίας έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε θείο, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση της πρωτογενούς εκπομπής μικροσωματιδίων από τον κινητήρα, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στην κατηγορία των ultrafine με διάμετρο της τάξεως των 10nm, πράγμα που αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία καθώς τα μικρότερα σωματίδια εισχωρούν βαθύτερα στους πνεύμονες.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Έχει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για το ύψος της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων; Επιβεβαιώνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από το πετρέλαιο ναυτιλίας;
2. Έχει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την πορεία θέσπισης της μοριακής ιχνηθέτησης για όλα τα καύσιμα;
3. Υπάρχει πρόνοια σχετικά με την ενίσχυση της Ελλάδας με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων; Έχουν εξεταστεί λύσεις με εφαρμογή συστήματος AIS σε οχήματα μεταφοράς καυσίμων;
4. Έχουν εξεταστεί τρόποι συγχρηματοδότησης της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ποσοτήτων που πωλούνται από τις αντλίες καυσίμων;
5. Προτίθεται να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε χωρίς προηγουμένως να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καυσίμων να μην καταλήξει να επιδεινώσει τη δημόσια υγεία;»
 ΠΗΓΗ;.energypress.gr

Γαλλικό άρωμα θα έχει ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ




Ένας ακόμα διαγωνισμός, αυτός της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, φαίνεται ότι θα έχει γαλλική συμμετοχή με βάση τουλάχιστον όσο έχει διαμηνύς3ει ο πετρελαϊκός όμιλος της Total προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο μεγαλύτερος όμιλος διύλισης της Γαλλίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πώλησης του ποσοστού 35,5% του δημοσίου στα ΕΛΠΕ, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό ενδιαφέρεται και για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη. Το ενδιαφέρον των Γάλλων μεταφέρθηκε στην ελληνική πλευρά στο περιθώριο της ελληνογαλλικής επιχειρηματικής συνάντησης την Τρίτη.
Στο μέτωπο της διαγωνιστικής διαδικασίας μετά και την έγκριση από τη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ για μείωση του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στο μετοχικό τους κεφάλαιο, το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει μπροστά τις προκαταρτικές εργασίες για την προκήρυξη, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 35,5% προσδιορίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2013, με απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί πρώτα ο διαγωνισμός της ΔΕΠΑ.
Διότι ως γνωστόν από την πώληση του μεριδίου 35% που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ θα αυξηθεί και η δική τους αποτίμηση ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους, κάτι που περιμένει και η πλευρά του ομίλου Λάτση προκειμένου να αποφασίσει εάν θα πουλήσει και το δικό της μερίδιο που έχει στα ΕΛΠΕ ή όχι. Το αν ο όμιλος Λάτση θα παραμείνει στα ΕΛΠΕ αποτελεί και το κλειδί για τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, όπως λένε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με όλα πάντως τα ενδεχόμενα(παραμονή αλλά και αποχώρηση από τον ελληνικό όμιλο διύλισης )να είναι ανοιχτά.
Το χρονοδιάγραμμα πώλησης των ΕΛΠΕ που εξαρτάται άμεσα από αυτό της ΔΕΠΑ, είναι και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ δεν θέλει να παρεκκλίνει της 12ης Απριλίου, που έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό της τελευταίας.
Το τελευταίο διάστημα και μπροστά στον κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα να πέσουν έξω, στελέχη του Ταμείου έχουν ενημερώσει το σύμβουλο που έχει προσλάβει η  κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, τη δικηγορική εταιρεία «Baker&McKenzie» να έχει έτοιμα τα τεύχη προκήρυξης.
Στο διαγωνισμό των ΕΛΠΕ πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις. Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που συμμετείχαν στο πρόσφατα ταξίδι του Α . Σαμαρά στη Ντόχα του Κατάρ επισημαίνουν ότι ένας από τους τομείς του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων την παρουσίαση του οποίου  άκουσαν με πολύ προσοχή οι συνομιλητές τους, ήταν και ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ, χωρίς ωστόσο να κάνουν σαφές αν θα συμμετάσχουν σε αυτόν ή όχι.
Παλαιότερα, οι πληροφορίες ήθελαν το Εμιράτο να κοιτάζει τόσο προς τη ΔΕΠΑ όσο και προς τα ΕΛΠΕ, ενώ η είσοδός του το 2011 στο χρηματοπιστωτικό τομέα μέσω του deal Alpha Bank-Eurobank σε συνδυασμό με το ρόλο που είχε παίξει σε αυτό ο όμιλος Λάτση είχε από κάποιους ερμηνευτεί και ως μέρος μιας συμφωνίας «πακέτου» που θα περιελάμβανε και την είσοδο του Εμιράτου στα ΕΛΠΕ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο Δ. Βαχτσιαβάνος Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες




Δικαιώνονται πλήρως οι προβλέψεις του energia.gr, καθώς μετά τον διορισμό του κ. Γ. Κόλλια στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα του ΔΕΔΔΗΕ, ανακοινώθηκε και η τοποθέτηση του κ. Δ. Βαχτσιαβάνου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. 
Πιο αναλυτικά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, λόγω λήξης της θητείας του προηγούμενου. Η σύνθεσή του είναι η ακόλουθη:
1. Πρόεδρος: Αρθούρος Ζερβός, Μηχανολόγος Μηχανικός, Καθηγητής του ΕΜΠ
2. Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Τσιπουρίδης, Χημικός Μηχανικός
3. Διευθύνων Σύμβουλος: Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Οικονομολόγος
4. Μέλος: Γιώργος Κουλίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός
5. Μέλος: Δημήτρης Σιάχος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
6. Μέλος: Δανάη Διακουλάκη, Χημικός Μηχανικός, Καθηγήτρια του ΕΜΠ
7. Μέλος: Γιώργος Κάτανας, Υπάλληλος ΔΕΗ
Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, γεννήθηκε το 1958 στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ (θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ) και εργάσθηκε ως Διευθυντής Λογιστηρίου της εταιρείας NALICO ANSTALD SA, Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Οικονομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Γεωργίας, καθώς και Στέλεχος Οικονομικών Υπηρεσιών της πολυεθνικής εταιρείας WARNER LAMBERT S. A. Είναι εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1993 εργάζεται στη ΔΕΗ.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Το ΚΚΕ αφήνει 6 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους του κομματικού του εντύπου




Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):
«Κύριοι,
Σας καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», που εκδίδεται από την εταιρεία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Ηρακλείου αρ. 145 και εκπροσωπείται νομίμως, είναι απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο, και συνεπώς τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 πλέον. 
Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες. 
ΠΗΓΗ:i-reportergr.com

Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.




Η Ελλάδα, με τη συμβολή κάποιων, κατέρρευσε με συνοπτικές διαδικασίες. Μια κατάρρευση που θυμίζει έντονα τις ταχύτατες καταρρεύσεις των χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Με μια διαφορά. Ενώ οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού διέθεταν μια εσωτερική παραγωγική μηχανή έστω...
και πρωτόγονη, που τις κρατάει στη ζωή, το δικό μας κρατικοδίαιτο παρασιτικό σύστημα τα είχε διαλύσει όλα και συντηρούσε ένα τεράστιο κρατικοδίαιτο καθεστώς με δανεικά. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης εξάρτησή μας τώρα από τις δόσεις των δανειστών και μάλιστα κυρίως για να συνεχίσει να συντηρείται το ίδιο καθεστώς.
Η χώρα αντιμετωπίζεται από τα διεθνή οικονομικά «κοράκια» που πετούν πάνω από το πτώμα της, ως χώρα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, προκειμένου να αρπάξουν τις περιουσίες της για ψίχουλα τα οποία κι αυτά ανυπομονούν να τα καρπωθούν οι ντόπιοι συνεργαζόμενοι Ολιγάρχες που ελέγχουν την εξουσία. Δεν είναι τυχαία η συνεχής αναφορά της Μέρκελ στο παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά και η επίθεση της γερμανικής ελίτ εναντίον της ντόπιας Ολιγαρχίας, προφανώς για να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις στη μοιρασιά. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ Αντισυνταγματική κρίθηκε η εφεδρεία στο δημόσιο!




Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η εφεδρεία στο δημόσιο!
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή αλλιώς εφεδρείας, για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση δημοσίου δικαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν προηγήθηκε από κυβερνητικής σκοπιάς η κατάλληλη οργάνωση του δημόσιου τομέα, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές. Δεν εξετάστηκε δηλαδή, εάν πλήττεται ή όχι η οργανωτική δομή των δημοσίων υπηρεσιών και δεν ερευνήθηκε αν δημιουργούνται προβλήματα στην οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών από την εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας, αλλά ούτε ερευνήθηκαν οι ανάγκες, οι οποίες θα δημιουργούν από τα κενά που θα υπάρξουν.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr