Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κοντά στους Παραολυμπιονίκες ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια

Από το euro2day.gr
Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΠΕ  να συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο ουσιαστικό και χρήσιμο τις προσπάθειες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών προκειμένου να αφοσιωθούν στους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός (φωτό), ο οποίος υποδέχτηκε..

ΕΛΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Διαθέσιμες θέσεις εργασίας:

Υπεγράφη η Διακρατική Συμφωνία για τον Υποθαλάσσιο Αγωγό Μεταφοράς Φυσικού Αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο

Από το energia.gr
Υπεγράφη σήμερα από τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Αιγύπτιο υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Ταρέκ Ελ Μόλα, η δεύτερη και τελευταία διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. Παρούσα στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν η Αν Μπουρνοβίλ, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξέφρασε..

Στο προσκήνιο τα σενάρια περί 80 δολαρίων ανά βαρέλι το πετρέλαιο - Η στάση της Σαουδικής Αραβίας

Από το worldenergynews.gr
Κανένα πρόβλημα δεν θα είχε η Σαουδική Αραβία αν οι τιμές κυμανθούν άνω των 80 δολαρίων ανά βαρέλι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αναφέρει το Bloomberg.

Ειδικότερα, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η Σαουδική Αραβία δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που διαμορφώνεται. Δηλαδή, ενώ δεν είχε καμία επιθυμία να προωθήσει τιμές υψηλότερες από 80 δολάρια, ενδέχεται να μην είναι πλ..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί στην Ολομέλεια που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21.09.18 και ώρα 15:30, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με θέματα :

Διαφορές και κοινά σημεία μεταξύ ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Από το liberal.gr
Ενόψει πιθανών εξελίξεων στους επόμενης μήνες στο παρόν άρθρο επιχειρήσουμε, σύντομα, να επισημάνουμε τις κυριότερες διαφορές αλλά και τα κοινά σημεία μεταξύ των εννοιών της ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας, που μερικές φορές προκαλούν παρανόηση ή και σύγχυση.

Το 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικα ολοκληρώθηκε (μετά από προσπάθειες εννέα ετών) το κείμενο της  Διεθνούς Σύμβασης του Δικαίου της Θαλάσσης (United Nations Convention on the Law of the Sea UNCLOS III) και τέθηκε..

Πού πουλάνε γκαζόλαμπες; Συλλήβδην το πολιτικό σύστημα ακριβαίνει το ρεύμα και στέλνει στους πολίτες το λογαριασμό.


Από το greeklignite.blogspot.com
"Σοβαρότατους κινδύνους, αφενός μεν για μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση και αφετέρου για έκρηξη των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας", "κίνδυνος για την επάρκεια ενέργειας έως το 2021 και μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια", "Μελέτη-σοκ" είναι κάποιοι απ' τους χαρακτηρισμούς, που εμφανίστηκαν στο energypress και το euro2day αφορούν παρουσίαση που έγινε την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018 στο ΔΣ της ΔΕΗ.

Η πιο πάνω εικόνα δημοσιεύτηκε στο energypress και δείχνει την πρόβλεψη του τι θα συμβεί στην Οριακή Τιμή Συστήματος μόλις αποσυρθούν οι 4 παλιές λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και οι 2 κάπως νεότερες λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου. Αυτή την εικόνα να τη μελετήσουν καταρχήν καλά όσοι έχουν..