Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Το διυλιστήριο Heydar Aliyev της SOCAR θα εκσυγχρονιστεί

 




Το διυλιστήριο πετρελαίου Heydar Aliyev της SOCAR βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής για την αύξηση της ικανότητας διύλισης, την παροχή στη χώρα καυσίμων υψηλής ποιότητας Euro-5, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διασφάλιση της σταθερής προμήθειας πρώτων υλών της Azerikimya και την αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας προϊόντων πετρελαίου. Στο πλαίσιο του έργου, το διυλιστήριο εφαρμόζει πρόγραμμα επιχειρησιακής αριστείας και βιωσιμότητας...

Viva to upgrade refinery with Australian government aid



 Viva Energy said its board has given the go-ahead for a A$300 MM ($224 MM) upgrade of its Australian refinery, with more than a third of the cost to be provided by the Australian government.

The upgrade is needed so Viva can produce ultra-low sulfur gasoline at its refinery near Melbourne, as agreed with the government last year under a $1.8 B aid package..

Η Glencore πούλησε στην Marathon Petroleum 1 εκατ. βαρέλια αργό "Murban" από τα ΗΑΕ

 


Ο trader Glencore των ΗΑΕ πούλησε 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου “Murban” στην αμερικανική Marathon Petroleum σε μια σπάνια συμφωνία, δήλωσαν οι έμποροι την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters, καθώς περισσότερα διυλιστήρια των ΗΠΑ αναζητούν αντικαταστάσεις για το ρωσικό πετρέλαιο.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο που η μεταφορά..

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Συνάντηση με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ για το Θέμα της Ακρίβειας

 




Αίτημα συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) με βασικό θέμα συζήτησης τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και ιδιαίτερα της ακρίβειας που μαστίζει την χώρα μας και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών, καθώς και την αναζήτηση τρόπων ανάσχεσής της, απέστειλαν οι τομεάρχες..

Τζαννετάκης: Ισχυρό το ά τρίμηνο το 2022 - Μέχρι τον Οκτώβριο έτοιμη η μονάδα της νάφθας, το Δεκέμβριο η απόφαση για το FSRU

 


Ισχυρό από πλευράς ζήτησης και κερδοφορίας χαρακτήρισε το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης στο conference που είχε μα τους επενδυτές και τους αναλυτές χθες το απόγευμα μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2021.

Αναφέρθηκε στην πλήρη υποκατάσταση του ρωσικού πετρελαίου (Ural) καθώς ο Όμιλος διαθέτει συμβόλαια με το Ιράκ που καλύπτουν μεγάλο μέρος της τροφοδοσίας ενώ..