Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Διαφορετικό το επίπεδο δυσκολίας για οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνουν διεθνολόγοι

Από το energypress.gr
Η ελληνοϊταλική συμφωνία για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) των δύο χωρών κλείνει ένα ανοιχτό μέτωπο, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, το επίπεδο δυσκολίας ωστόσο για ανάλογες διευθετήσεις δεν είναι το ίδιο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμούν διεθνολόγοι, που μίλησαν στο ΚΥΠΕ.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος και ο διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρρας δηλώνουν ακόμη ότι ..

Baker Hughes: Σε νέο χαμηλό οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ – Μειώθηκαν κατά πέντε σε 279

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλό ρεκόρ για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, ακόμη και όταν οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ορισμένοι παραγωγοί επιστρέφουν στην παραγωγή.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε..

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο στις 11 το πρωί Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Η διάσωση, η ανασυγκρότηση και η οικονομική ανάκαμψη της ΛΑΡΚΟ, επιβάλλεται να γίνουν εδώ και τώρα. Απαιτούμε μεταξύ άλλων να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να αξιοποιηθούν οι νέες χρηματοδοτικές προοπτικές για..

Ανακοίνωση Σωματείου Εργολαβικών στα ΕΛΠΕ (ΣΕΕΕΠΦΧ) για συνάντηση με την Διοίκηση 12-6-2020


Αυτή είναι όλη η συμφωνία θαλασσιών ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας: Τι έδωσε η Ελλάδα, τι πήρε η Ιταλία

Από το pronews.gr
Στη δημοσιότητα δόθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας  για τις θαλάσσιες ζώνες και υπήρξε πλήρης επιβεβαίωση του pronews.gr, το οποίο έγγραφε από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για «ξεπατίκωμα» της συμφωνίας για τις υφαλοκρηπίδες του 1997, που δεν επηρεάζει ούτε τη λιβυκή ΑΟΖ αλλά επιπλέον δίνει μειωμένη επήρεια στα ελληνικά νησιά.

Οι συντεταγμένες είναι ολόιδιες με αυτές του 1977 και σταματούν στο ύψος των Χανίων χωρίς να «ακουμπούν» την λιβυκή..

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται η ζήτηση εγχώριων καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει περαιτέρω τις υπερπόντιες προμήθειες πετρελαίου Ουραλίων τον επόμενο μήνα λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τα εγχώρια διυλιστήρια καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορωνοϊό χαλαρώνουν, ανέφεραν πηγές  του Reuters.

Η ολοκλήρωση της εποχικής συντήρησης των διυλιστηρίων αναμένεται επίσης να αυξήσει την ζήτηση για το αργό από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας.
Η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο έως τον Ιούλιο κατά..

Γιατί Κυβέρνηση και ΔΕΗ Παραβλέπουν την Τεχνολογία CCUS που θα Επέτρεπε την Περαιτέρω Αξιοποίηση του Ελληνικού Λιγνιτικού Δυναμικού;

Από το energia.gr
Το ανωτέρω ερώτημα μπορεί να θεωρηθεί όχι μόνο παράδοξο αλλά και αιρετικό την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική για την απολιγνιτοποίηση της χώρας, σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών του θερμοκηπίου και συμμόρφωση προς τους ευρωπαϊκούς στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Ως γνωστό το επικαιροποιημένο ΕΣΕΚ που κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ στην ΕΕ στα τέλη του περασμένου έτους προβλέπει..

Τι σημαίνει η απειλή εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ - Το Τουρκο-Λυβικό μνημόνιο, οι έρευνες υδρογονανθράκων και οι δυνατότητες αντίδρασης

Από το energypress.gr
Το Τούρκο-Λυβικό Μνημόνιο αγνοώντας επιδεικτικά το άρθρο 121 του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS 1982), το οποίο αναγνωρίζει δικαιώματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στους νησιωτικούς χώρους, αγνοώντας  την ύπαρξη της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου, της Ρόδου και του Καστελλόριζου, ‘’διαμοιράζει’’ την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών της Τουρκίας και της Λιβύης (για το μέρος που έχουν αντικριστές ακτές) και υποκλέπτει από την Ελλάδα περιοχή περίπου 39.000 τ. χλμ. νότια από την Κρήτη, την οποία αποδίδει στην Λιβύη! 

Ταυτόχρονα η Τουρκία σφετερίζεται..

Πωλητήριο στα περιουσιακά της στοιχεία στη Β. Θάλασσα εξετάζει η ExxonMobil - Αποχωρεί από Ευρώπη

Από το worldenergynews.gr
Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Oilprice.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της στη Βόρεια Θάλασσα θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι 2 δισ. δολάρια. Βέβαια, οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού έχουν..

Η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου έχει μείνει πια με μόνο μια εξέδρα

Από το capital.gr
Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και η ενίσχυση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας έχουν επιταχύνει τη συρρίκνωση της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, όπως μεταδίδει το oilprice.com.

Μέχρι τον Μάιο, ο αριθμός των εξεδρών παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα είχε κατρακυλήσει σε μόλις δύο, όπως δείχνουν..

Αμερικανικές κυρώσεις σε δεξαμενόπλοια: Η αντίδραση των πετρελαϊκών

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κινεζικές εταιρείες πετρελαίου ενδέχεται σύντομα να διακόψουν τη ναύλωση οποιουδήποτε δεξαμενόπλοιου έφτασε στη Βενεζουέλα τον περασμένο χρόνο. Στόχος είναι η αποφυγή κυρώσεων σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν κυρώσεις σε περισσότερα πλοία τα οποία επιδίδονται σε εμπορικές δραστηριότητες με το Καράκας.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει..