Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πέφτουν πλέον κυβερνήσεις για την ανοησία των αιολικών. Ποια θα είναι η επόμενη;


Από το greeklignite.blogspot.com
Μέσα στο καλοκαίρι έπεσαν δυο κυβερνήσεις λόγω των ανοησιών τους με τον ηλεκτρισμό, σειρά πλέον παίρνει η επόμενη, να δούμε ποια θα είναι. Φυσικά, τσιμουδιά δεν ακούγεται γι' αυτό στα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, έτσι σήμερα θα δούμε την πλέον πρόσφατη, που είναι η ομοσπονδιακή/κεντρική κυβέρνηση της Αυστραλίας, του πρώην πλέον πρωθυπουργού Malcolm Turnbull. 

Η πιο πάνω εικόνα είναι χαρακτηριστική για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον ηλεκτρισμό: βράδυ Κυριακής 26/8/2018, ώρα 10:23, σε μια ολόκληρη ήπειρο τα αιολικά είναι..

Pouyanne: Η Total δεν σχεδιάζει επενδύσεις στο σχιστολιθικό των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική Total δεν εξετάζει επένδυση στη βιομηχανία σχιστολιθικών πετρελαιοειδών στις  ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα 27/8/2018 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Patrick Pouyanne έκανε το σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν η απόκτηση  περιουσιακών στοιχείων  ύψους 10,5 δισ. δολαρίων από την BP έχει καταστήσει τον τομέα πιο ελκυστικό.

"Πρώτα είναι αρκετά ακριβό, δεύτερον δεν έχουμε..

Εκτιμήσεις επιστημόνων: «Εξαφανίζεται» ο παγετώνας Humboldt στη Βενεζουέλα (φωτό)

Από το pronews.gr 
«Σε 10 με 20 χρόνια θα έχει εξαφανιστεί ολοκληρωτικά ο παγετώνας Humboldt» εκτιμούν οι επιστήμονες.

Το 1910, ο παγετώνας στην ορεινή «ράχη» της Βενεζουέλας διέσχιζε μια περιοχή που κάλυπτε τουλάχιστον 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σήμερα, 108 χρόνια μετά, μόλις το 1% της παγετωμένης περιοχής παραμένει στο ίδιο σήμειο, ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν ότι πολύ σύντομα, ο παγετώνας Humboldt στη βορειοδυτική πλευρά της Βενεζουέλας θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά.

Ο δυροφόρος της NASA Landsat 8 κατέγραψε..

Αντιαναπτυξιακή η μη αξιοποίηση των εργαζομένων άνω των 55 ετών

Από το naftemporiki.gr
Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα μπορούσε να αποκομίσει τα υψηλότερα οφέλη, με όρους ΑΕΠ (της τάξης του 22,8%), συγκριτικά με κάθε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ εάν κατάφερνε να αυξήσει τα ποσοστά των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών στην αγορά εργασίας - ενισχύοντας μάλιστα την οικονομία της με 29 δισ. ευρώ ή με 44 δισ. ευρώ εάν έφτανε τα επίπεδα της Σουηδίας ή της Νέας Ζηλανδίας αντίστοιχα, που είναι οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις σ’ αυτό τον τομέα.

Παρ’ όλ’ αυτά η χώρα μας είναι ουραγός του «Δείκτη Χρυσής Ηλικίας» (Golden Age Index) της PwC, καταλαμβάνοντας την 32η θέση (την ίδια που είχε και στην περσινή μελέτη), έχοντας υποχωρήσει 12 θέσεις από..

Θερμό Φθινόπωρο για τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΕΛΠΕ, λιγνίτες και ΔΕΠΑ

Από το newmoney.gr
Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση των ΕΛΠΕ αλλά και η είσοδος ιδιωτών στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη είναι τα δύο καυτά μέτωπα των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων για το Φθινόπωρο, που παραμένουν υπό την αυστηρή επιτήρηση των θεσμών παρά το τέλος του μνημονίου.

Η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συμφωνίας εξαγοράς του 49% της ΕΠΑ Αττικής από την Ολλανδική Shell, θα αποτελέσει..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για στάση εργασίας

Σήµερα οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ, αντιδρώντας στην πλήρη Ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, δεν επιτρέψαµε την είσοδο των «υποτιθέµενων επενδυτών» της Glencore στα ∆ιυλιστήρια Ελευσίνας και Ασπροπύργου, οι οποίοι ήλθαν να δουν τις εγκαταστάσεις.

Ύψιστο χρέος µας είναι να υψώνουµε..

Αποκρατικοποιήσεις με... Βαριά Καρδιά στην Ενέργεια

Από το energia.gr
Με βαριά καρδιά ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά τις αποκρατικοποιήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) που είναι κερδοφόρες ενώ αντιδράσεις αναμένονται στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η υποχρεωτική μείωση του μεριδίου της κάτω από το 50% έως το 2019.

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την πλήρη απελευθέρωση των αγορών της ενέργειας «θα οδηγήσουν την προσεχή πενταετία σε..

Wood Mackenzie: Aύξηση κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από το 2017 έως το 2035 της ζήτησης πετρελαίου στην Ινδία

Από το worldenergynews.gr
Κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το 2017 έως το 2035 αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου στην Ινδία, αντιπροσωπεύοντας το 1/3 της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης πετρελαίου, δήλωσε η Wood Mackenzie σήμερα (27/8).

Ωστόσο, με μόλις 400.000 βαρέλια ημερησίως (β / δ) της προσθετικής δυναμικότητας διύλισης μέχρι το 2023, η προμήθεια διυλιστηρίου θα αποτύχει να συμβαδίσει με την αύξηση της ζήτησης, τόνισε η Wood Mackenzie.

«Πιστεύουμε ότι η πιο πιθανή κατάσταση είναι ..

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ.

Από το ekeda.gr
Σήμερα 27/08/18 το Σωματείο των Ελληνικών Πετρελαίων (Π.Σ.Ε.Ε.Π.), πραγματοποίησε στάση εργασίας από 10:00 έως 14:00, ώστε νε εμποδίσει τους επίδοξους αγοραστές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις Ελευσίνας και Ασπροπύργου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο Κυβερνητικό ενδιαφέρον για το ξεπούλημα της μοναδικής εταιρείας καυσίμων Δημόσιου χαρακτήρα.

Η αποφασιστικότητα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Με μόνιμη παρακαταθήκη τα αντιλαϊκά μέτρα και των τριών μνημονίων και με νέα αφετηρία τις πρόσφατες συμφωνίες της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινά η λειτουργία του μηχανισμού «ενισχυμένης εποπτείας» της αντιλαϊκής πολιτικής για την περίοδο μετά
τις 20 Αυγούστου και την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου.

Ξεκινά δηλαδή το «βουνό» των εκατοντάδων..

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ δεν άφησαν τους «μνηστήρες» να μπούν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Δυναμικά ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, καθώς, όπως είχαν προαναγγείλει, εμπόδισαν τους εκπροσώπους των επενδυτών να μπούν στις εγκαταστάσεις, πρώτα της Ελευσίνας και στη συνέχεια του Ασπρόπυργου.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών, δηλαδή..

ΕΛΠΕ: Οι εργαζόμενοι φράσσουν το δρόμο των επενδυτών

Από το insider.gr
Nα φράξουν το δρόμο των επενδυτών προς τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προσπαθούν από τη Δευτέρα το πρωί κυριολεκτικά και μεταφορικά οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Πετρέλαια» εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πώληση του 50,01% του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα και την Τρίτη έχει..

Μπλόκο εργαζομένων στις επισκέψεις των υποψήφιων επενδυτών στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων

Από το worldenergynews.gr
Με στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων, προκειμένου να παρεμποδιστούν οι επισκέψεις των υποψήφιων επενδυτών στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και της Θεσσαλονίκης ξεκινάει η εβδομάδα για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος θεωρητικά σύντομα θα εισέλθει στην τελική φάση για την ιδιωτικοποίηση τουλάχιστον του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Το Σωματείο των εργαζομένων που αντιδρά..

Επτά απαντήσεις στην ανακοίνωση Οικολόγων για τους υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης, [1].

Ας δούμε ορισμένα αποσπάσματα από την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 1:
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: «ο κώδωνας του κινδύνου για τη κλιματική αλλαγή που ακούστηκε τόσο δυνατά πριν από έναν μήνα δεν επιτρέπεται..