Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχαριστίες από την κοινοπραξία του ΤAP στην ελληνική κυβέρνηση



Την ιταλική, την ελληνική και την αλβανική κυβέρνηση ευχαρίστησε όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αγωγού φυσικού αερίου TransAdriatic Pipeline (TAP) που θα συνδέει τη βορειοανατολική Ελλάδα με τη νότια Ιταλία μέσω Αλβανίας, "για την «σαφή απόδειξη της πολιτικής υποστήριξης στην κατασκευή του".
Όπως τόνισε ο Kjetil Tungland, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το έργο.
«Η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται μετά από σειρά επιτευγμάτων για τον αγωγό συμπεριλαμβανομένου της επιλογής του από την Shah Deniz Consortium τον Φεβρουάριο, της συμφωνίας χρηματοδότησης με την BP, την Socar και την Total τον Αύγουστο. Εργαζόμαστε σκληρά για ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο τους επόμενους μήνες», επισήμανε.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανάσα" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Πώς να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας 30%



- Το σχέδιο των τραπεζών βρίσκεται προς έγκριση στην ΤτΕ και στην τρόικα
- Περιλαμβάνει περίοδο χάριστος μέσω επιμήκυνσης ή μερικής αποπληρωμής του κεφαλαίου
- Περιοριστικός παράγοντας η ηλικία να μην υπερβαίνει τα 75
- Σε ποιες περιπτώσεις ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει καθόλου δόσεις
Το σχέδιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην τρόικα. 
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Αν και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης περιλάμβανε τη ρύθμιση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη κάτι τέτοιο τελικά δε θα υπολοιηθεί. Έτσι η πρόταση που σχεδίασαν οι τράπεζες προβλέπει τη μείωση της δόσης κατά 30% για τα επόμενα τρία ή πέντε χρόνια για όσους δανειολήπτες αποδεδειγμένα έχουν εισοδηματικές απώλειες από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μία “ανάσα” στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. 
Σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος που συμμετέχει στην ομάδα διαμόρφωσης του εν λόγω σχεδίου, σηματικό πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι δεν τίθεται θέμα αύξησης του επιτοκίου και μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου επανέρχονται ξανά οι βασικοί όροι του δανείου, όπως π.χ η διάρκεια, χωρίς κανένα κόστος.
Πώς θα μείωσετε τη δόσης του στεγαστικού σας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζητούν ενοποίηση των δύο τύπων πετρελαίου



Την ανάγκη να προχωρήσει η ενοποίηση των δύο τύπων πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης, παράλληλα με την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή επισημαίνουν πηγές της αγοράς καυσίμων, εν όψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.
Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η εξίσωση των ΕΦΚ στους δύο τύπους πετρελαίου, ενώ η απόφαση για τις προδιαγραφές του πετρελαίου, αν δηλαδή θα διατηρηθούν οι δύο τύποι ή θα ισχύσουν οι προδιαγραφές του κίνησης για το σύνολο των ποσοτήτων πετρελαίου που θα διακινείται στην αγορά, θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.
Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι δύο τύποι πετρελαίου έχουν διαφορετική τιμή διυλιστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι, αν διατηρηθούν, θα εξακολουθήσει να υπάρχει κίνητρο για λαθρεμπόριο και ανάμειξη των δύο τύπων πετρελαίου. Το πιο επικίνδυνο όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι οι προδιαγραφές του πετρελαίου θέρμανσης προσιδιάζουν με εκείνες του πετρελαίου ναυτιλίας, το οποίο είναι αφορολόγητο. Δημιουργείται, δηλαδή, ο κίνδυνος με τη διατήρηση των δύο τύπων να αυξηθούν τα κρούσματα λαθρεμπορίου με ναυτιλιακό πετρέλαιο που θα διακινείται στην εσωτερική αγορά ως πετρέλαιο θέρμανσης.
Η κυβέρνηση προχωρά παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ειδικές ομάδες πληθυσμού (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζομένους) ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Εντοπίστηκε μυστική σήραγγα των εξεγερθέντων στην Συρία



 Στη συριακή πόλη Χομς μονάδες των κυβερνητικών στρατευμάτων με την υποστήριξη των κατοίκων κατόρθωσαν να εντοπίσουν σήραγγα, την οποία χρησιμοποιούσαν οι άνδρες της αντιπολίτευσης ώστε να επιτίθενται στα φυλάκια του στρατού.
  Μέσω της μυστικής σήραγγας οι αντίπαλοι του προέδρου Μπασάρ Άσαντ μετέφεραν....
όπλα σε ομάδες δολιοφθοράς, που συνεχίζουν την αντίσταση στην πόλη αυτή. Οι μάχες εξελίσσονται στο παλαιό τμήμα της πόλης, οι μάρτυρες επίσης δηλώνουν ότι οι ομάδες συμμοριτών επιτίθενται με οβιδοβόλα σε οικίες στις λαϊκές γειτονιές Σουλεϊμανία και Μάρντζα, όπου οι κάτοικοι υποστηρίζουν τους στρατιώτες του τακτικού στρατού.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να “ρίξει” την Κυβέρνηση?



Τι ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή μετά τη γνωστή… «εμφάνιση» στη Ραφήνα; Γνώστες προσώπων και πραγμάτων βεβαιώνουν συνεργάτη μου ότι στο κόμμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου επικρατεί προβληματισμός για την ενδεδειγμένη στρατηγική. Προς το παρόν εξετάζονται με άκρα μυστικότητα δύο «δραστικές» επιλογές. Η πρώτη είναι η πρόκληση επεισοδίου εντός του Κοινοβουλίου. Να συνδυαστεί δηλαδή η ψήφιση των μέτρων με αποδοκιμασίες και προπηλακισμό κάποιου μνημονιακού βουλευτή. Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει διεθνή δημοσιότητα, αλλά ενέχει τον «κίνδυνο» να δοθεί στην κυβέρνηση η λαβή που αναζητεί για να θέσει το κόμμα εκτός νόμου.
Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο θεαματική, αλλά πολύ πιο σοβαρή σε θεσμικό επίπεδο. Λίγη ώρα πριν από την ψήφιση των μέτρων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να παραιτηθούν προκαλώντας πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται – δηλαδή στις μεγαλύτερες της χώρας. Αυτή θα ήταν μια πραγματική πράξη αποσταθεροποίησης. Θα το τολμήσουν; Θυμίζω ότι κάτι ανάλογο έπραξε το ΠαΣοΚ το 1992 όταν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών προκαλώντας εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια τις οποίες έχασε η ΝΔ, η οποία βρισκόταν στην κυβέρνηση
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μειώσεις των μισθών


Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μειώσεις των μισθών
Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη, οι μόνοι που φαίνεται σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια να «πληρώνουν το μάρμαρο» είναι οι έλληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν απαρέγκλιτα τους μισθούς τους να μειώνονται συνεχώς.

Οπως αποδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία για τους μισθούς ανά ώρα εργασίας στα λεγόμενα PIIGS, δηλαδή στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία, που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», Ισπανία και Ιταλία δεν έχουν εμφανίσει καμία μισθολογική μείωση κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ Ισπανία και Ιρλανδία, τις οποίες «χτυπά», επίσης με σφοδρότητα η κρίση, μπορεί αρχικά να προχώρησαν σε μειώσεις αρχικά, ωστόσο, το τελευταία εξάμηνο έκαναν μικρές αυξήσεις.
Στην Ελλάδα, στον αντίποδα, σταθερά και απαρέγκλιτα, τα δύο τελευταία χρόνια οι μισθοί υποβάλλονται σε συνεχείς μειώσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Ερευνας και Καινοτομίας του ALBA, μία στις τέσσερις εταιρείες έχουν ήδη κάνει περικοπές στους μισθούς άνω του 20%, δύο στις πέντε θα θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις στο επόμενο διάστημα, μία στις δύο σε απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ οι μισές έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν ευέλικτες μορφές εργασίας πολύ πριν το 2012.
Επίσης, σε ότι αφορά στις εταιρείες που ήδη έχουν προχωρήσει σε μισθολογικές μειώσεις, το 64,7% αυτών τις έχει εφαρμόσει σε όλο το προσωπικό τους, ενώ το 31,4% μείωσε τους μισθούς μεμονωμένων ομάδων.
Οι μισθοί που φαίνεται να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι αυτοί των υψηλόβαθμων και διευθυντικών στελεχών.
ΠΗΓΗ:.iefimerida.gr


Η Alpha Bank κέρδισε στο "νήμα", Εθνική Τράπεζα και Eurobank, για τη συγχώνευση με την Εμπορική. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το μεγάλο deal



Στην Alpha Bank, καταλήγει η Εμπορική Τράπεζα, με τις επίσημες ανακοινώσεις της Credit Agricole να αναμένονται το πρωί της Δευτέρας.
Η απόφαση των Γάλλων γνωστοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις ελληνικές αρχές.
Έτσι, η Alpha Bank, θα είναι η τράπεζα με την οποία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον είχαν εκφράσει η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Εμπορικής Τράπεζας, στο νέο της ιδιοκτήτη,  που ακολούθησε την ενσωμάτωση τους υγιούς τμήματος της AΤΕbank στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλάζει ο σύγχρονος τραπεζικός χάρτης της χώρας.
Η διαδικασία μετασχηματισμού του θα ολοκληρωθεί μετά τις εξελίξεις που συνδέονται με την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Αποτέλεσμα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα είναι η δημιουργία τριών- τεσσάρων, το πολύ, ισχυρών τραπεζικών ομίλων. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Το ΤΕΕ προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και δύο μηχανικοί και ζητούν να ακυρωθεί η από 23.8.2012 απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) με την οποία αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση ακύρωσης του ΤΕΕ, η οποία υπογράφεται από τον δικηγόρο Θεοδ. Σχινά, πλέον της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, οι μηχανικοί υποχρεούνται πλέον να καταβάλλουν και μηνιαία εισφορά 10 ευρώ υπέρ του ΟΑΕΔ και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Οι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι η επίμαχη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών είναι παράνομη, καθώς δεν προηγήθηκε, όπως απαιτεί η νομοθεσία, η έκδοση υπουργικής απόφασης, ενώ παράλληλα έχει γίνει εσφαλμένη ερμηνεία του Ν. 3986/2011 (επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015). Ακόμη, η επίμαχη απόφαση του ΕΤΑΑ, σύμφωνα με τους μηχανικούς, «πάσχει» από νόμιμη αιτιολογία (δεν έχει νόμιμη αιτιολογία). 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Έξοδος από την κρίση δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξει η ροή του πλούτου.



Το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει τσέπες. Ειδικά το ευρώ που είναι ένα σκληρό νόμισμα μέσα σε μια κλειστή νομισματική Ένωση, δεν έχει χαθεί ούτε καν ως αξία, απεναντίας μάλιστα έχει υπερτιμηθεί. Απλά έχει αλλάξει τσέπες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες του Νότου έχει μεταφερθεί στις χώρες του Βορρά και σε εσωτερικό επίπεδο,....
από τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα έχει μεταφερθεί και συνεχίζει να μεταφέρεται στις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους το μεταφέρουν στον Βορρά, ακόμα και χωρίς τόκο.
Τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλονται, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «σπιράλ θανάτου» που αφυδατώνει όλο και πιο πολύ τις ασθενέστερες τάξεις υπέρ των εγχώριων ελίτ και των χωρών του Βορρά.
Για να βγούμε από την κρίση, μια μόνο λύση υπάρχει πλέον. Να αλλάξει αυτή η ροή του πλούτου, αλλάζοντας τους οικονομικούς κανόνες του παιχνιδιού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εσωτερικό επίπεδο.
Όμως, σε ότι αφορά το εσωτερικό επίπεδο (που μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε), για να αλλάξει ροή ο πλούτος θα πρέπει να το θελήσει το πολιτικό σύστημα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αλλά το τελευταίο δεν ελέγχεται από το λαό. Ελέγχεται και καθοδηγείται από τις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες νέμονται κοινωνία και χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού εξαθλιώνοντας το λαό, με όργανό τους το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Επομένως δεν μένει καμία άλλη επιλογή προκειμένου να βγούμε από την κρίση, παρά μόνο μία.. Άμεση ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, είσοδος της κοινωνίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και έλεγχος της ροής του πλούτου.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε και να το πάρουμε απόφαση..
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Επιστήμονας από τη Σιβηρία εντόπισε στον αέρα φωσφορίζοντα σκουλήκια


лаборатория пробирка научное исследование ученый тест
Ο επικεφαλής επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιοφυσικής του Παραρτήματος Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βαλεντίν Πετουσκόφ ανεκάλυψε στην ταϊγκά της Σιβηρίας ένα έως σήμερα άγνωστο στην επιστήμη είδος φωτοβόλων σκουληκιών και μανιταριών και τώρα εργάζεται για να λύσει το μυστήριο του φωτός αυτών των σκουληκιών, πράγμα, που προοπτικά θα επιτρέψει να γίνουν καλύτερα γνωστές εκείνες οι βλαβερές ουσίες, οι οποίες περιέχονται στα είδη διατροφής, το νερό και τον αέρα.
Ο Ιάπωνας επιστήμονας Οσάμου Σιμομούρα, βραβευμένος με το βραβείο Νομπέλ Βιολογίας, εξέφρασε την επιθυμία προσωπικά να εποπτεύσει την εργασία του Βαλεντίν Πετουσκόφ. Χάρη στη μεγάλη χορηγία, που κέρδισαν οι επιστήμονες του Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία θα εμφανιστεί ένα βιοτεχνολογικό εργαστήριο παγκοσμίου επιπέδου 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Κλείνει το λογαριασμό με το ΔΝΤ η Τουρκία



Η Τουρκία θα αποπληρώσει το υπόλοιπο 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια του χρέους της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μέχρι τον επόμενο Απρίλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέδριο του κόμματός του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν βασίστηκε στο ΔΝΤ για να εξέλθει από οικονομικές κρίσεις, έχει σταματήσει τον δανεισμό από το 2008.
«Το χρέος μας (προς το ΔΝΤ) ήταν 23,5 δισ. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 1,3 δισ. και τον Απρίλιο θα το φτάσουμε στο μηδέν. Τώρα πραγματοποιούμε συνομιλίες τεχνικής φύσης», είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο Ρουμειώτης αποδεικνύει τα όσα ξέραμε

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ !...



Χωρίς σύγκρουση με την αντίληψη του πολιτικού κατεστημένου, δεν θα πετύχουμε την ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής
Οι πρόσφατες εξελίξεις κατέστησαν σε όλους προφανές ότι το κομματικό σύστημα εξάντλησε τη νομιμοποίησή του. Η απόσταση που χωρίζει τον πολιτικό λόγο που διατυπώθηκε προεκλογικά με τις μετεκλογικές πράξεις είναι χαώδης. Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Η δε πρόσφατη διαχείριση των καταγγελιών που σχετίζονται με τον πρόεδρο της Βουλής ήταν σε ατομικό και θεσμικό επίπεδο επιεικώς απαράδεκτη και μακάρι να μην αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής των πολιτών.
Η κρίση αξιοπιστίας πολιτικής και πολιτικών γίνεται γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς και πρόσωπα. Και η κρίση εμπιστοσύνης μεταβάλλεται σε καθολική κρίση νομιμοποίησης.
Απάντηση σε αυτή την πολλαπλή κρίση δεν μπορεί να δοθεί με μερεμέτια, ημίμετρα, με βερμπαλισμούς, με εύκολες ρητορείες, όπως στο παρελθόν. Η πολιτική έχει χάσει το αξιακό της υπόβαθρο, τα ηθικά της θεμέλια έχουν διαρραγεί.
Κι αυτό δεν συνιστά ηθικολογία. Αποτελεί τη διαπίστωση ότι μόνο ο επώδυνος ανηφορικός δρόμος της ηθικής επαναθεμελίωσης της πολιτικής μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Κατάργηση των Φόρων στο Πετρέλαιο Θέρμανσης Ζητά το ΚΚΕ



«Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ζητά «να καταργηθούν τώρα όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους.»
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Προτάσεις Έρογλου για Συνεκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων της Κύπρου





Πρόταση για "συνεκμετάλλευση" των υδρογονανθράκων στην Κύπρο παρουσίασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά τη διάρκεια 15λεπτης συνάντησής τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, την Κυριακή. Όπως και πέρυσι, η συνάντηση έγινε στο τέλος της εβδομάδας της επίσημης έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι αποδοχή της πρότασης, η οποία έχει ξαναγίνει από πλευράς του κ. Έρογλου, θα ισοδυναμούσε με αναγνώριση της παράνομης λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου".
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, "αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους αναζωογόνησης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και συζήτησαν το έργο των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών".
Επίσης, αναφέρεται ότι "συζήτησαν την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε ότι οι πόροι αυτοί θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ επωφελείς και για τις δύο κοινότητες και χρηματοδοτώντας μια διευθέτηση (λύσης του Κυπριακού)"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο: Χορεύουν οι Λαθρέμποροι με την Εξίσωση ΕΦΚ



Πεδίο δόξης λαμπρό για τους λαθρέμπορους, προσφέρει η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, έτσι όπως θα εφαρμοστεί φέτος, αφού στην αγορά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τρεις τύποι πετρελαίου, αντί για δύο. Το κίνησης, το θέρμανσης και το ναυτιλιακό. 
Όπως επισημαίνουν στο euro2day παράγοντες της αγοράς, το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι το θέρμανσης έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το ναυτιλιακό, που είναι αφορολόγητο. Δηλαδή περιεκτικότητα σε θείο 1.000 μέρη στο εκατομμύριο, έναντι μόνο 10 που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης. 
Έτσι πολύ εύκολα ποσότητες ναυτιλιακού, αφορολόγητου πετρελαίου θα μπορούν να εισέλθουν στο κύκλωμα διακίνησης του θέρμανσης και μάλιστα με πολλαπλάσιο όφελος για τους λαθρεμπόρους, αφού το ναυτιλιακό, ως αφορολόγητο, έχει τη μισή τιμή από το υπερφορολογημένο θέρμανσης (περίπου 700 ευρώ τα 1.000 λίτρα, έναντι 1.350 ευρώ). 
Θεωρητικά η αντιμετώπιση του προβλήματος, γίνεται μέσω του διαφορετικού χρωματισμού των τριών τύπων πετρελαίου, όπως ισχύει. Το κίνησης έχει χρώμα πράσινο, το θέρμανσης κόκκινο και το ναυτιλιακό μαύρο. 
Ωστόσο όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, ο αποχρωματισμός είναι πολύ εύκολη δουλειά για τα λαθρεμπορικά κυκλώματα, καθώς γίνεται με φυσικά και χημικά μέσα άμεσα διαθέσιμα στο εμπόριο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάνω από 30 μικροδονήσεις το τελευταίο εξάωρο !



Όπου υπάρχουν ροζ στίγματα πάνω στον χάρτη, έχει καταγραφή και μια μικροδόνηση όλη την νύχτα σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 30 τέτοιες δονήσεις από 1.5 έως 3.2 βαθμών. 
 Ειδικότερο ενδιαφέρων έχουν αυτές γύρω από....
την Σαντορίνη αλλά και στον Κορινθιακό πολύ κοντά στις Αλκυονίδε 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com