Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Το Λαθρεμπόριο Καυσίμων Φέρνει Νέα Λουκέτα στην Αγορά

Από το energia.gr
«Αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον κλάδο καυσίμων, τότε θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και άλλες μικρές εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που ήδη κινδυνεύουν, αλλά και πολύ περισσότερα βενζινάδικα».

Την επισήμανση αυτή κάνει με δηλώσεις του στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) και γενικός διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας των Ελληνικών Πετρελαίων Ρομπέρτο Καραχάννας.

Ο κ. Καραχάννας λίγες ημέρες μετά..

Νέα μέθοδος παραγωγής υδρογόνου από νερό

Από το naftemporiki.gr
Ερευνητές του Washington State University ανακάλυψαν έναν τρόπο για πιο αποτελεσματική παραγωγή υδρογόνου από νερό- σημαντική εξέλιξη ως προς την κατεύθυνση της «καθαρής» ενέργειας.

Μέσω της χρήσης νικελίου και σιδήρου, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια πολύ..

Η δυναμική του EuroAsia Interconnector

Από το lygeros.org
Η δυναμική του EuroAsia Interconnector είναι τόσο ισχυρή που αλλάζει τα δεδομένα όχι μόνο σε διακρατικό επίπεδο με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Έτσι τώρα το ηλεκτρικό καλώδιο που θα μεταφέρει 2GW στην τελική του μορφή, δεν ανήκει μόνο στα προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος της ευρωπαϊκής επιτροπής αλλά πλέον αποτελεί και δέσμευση για την Ελλάδα αφού είναι κάθε Ευρωπαίος πολίτης που απαιτεί την κατασκευή του. 

Το γεγονός ότι..

Ανοίγει ο δρόμος για υλοποίηση των πρώτων ερευνών για υδρογονάνθρακες στη δυτική Ελλάδα - Στη Βουλή προς κύρωση οι τέσσερις συμβάσεις

Από το worldenergynews.gr
Διευθετείται εντός των ημερών και η τελευταία θεσμική εκκρεμότητα προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο Οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, καθώς και στα τρία χερσαία μπλοκ  Άρτα - Πρέβεζα, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία, καθώς οι τέσσερις συμβάσεις μίσθωσης θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή. 

Έτσι, όταν δοθεί το «πράσινο φως» από το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει ..