Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ο Nord Stream 2 Διχάζει τη Δύση- Σκληρά Διπλωματικά Παιχνίδια Ευρώπης- ΗΠΑ

Από το energia.gr
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ ενέτειναν την εκστρατεία εναντίωσής τους στο σχέδιο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2. Ισχυρές πιέσεις στο Βερολίνο να αποσύρει να αποσύρει την υποστήριξή του για τον αγωγό  Nord Stream 2  ασκεί η Ουάσιγκτον που απειλεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην υλοποίηση του εν λόγω αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου

Η αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας για τον Nord Stream 2 έχει καταστεί αναπόσπαστο στοιχείο της ευρύτερης διαμάχης που έχει ξεσπάσει, σχετικά με το έργο, στο πλαίσιο της ΕΕ και οδηγεί...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Η κυβέρνηση, συνεχίζει µέσω του ΤΑΙΠΕ∆, την προσπάθεια εκποίησης της εθνικής ενεργειακής βάσης υπονοµεύοντας την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας.
Με πρόσχηµα τις δήθεν µνηµονιακές δεσµεύσεις εξακολουθούν να προωθούν το έγκληµα πώλησης του ποσοστού 35% του ∆ηµοσίου που κατέχει στα ΕΛΠΕ, σε ξένα συµφέροντα (κάποια εκ των οποίων, σύµφωνα..

Glencore VS Vitol. Πού θα φτάσουν τον πήχη για τα EΛΠE;

Από το dealnews.gr
H τελική μάχη των δυο κολοσσών

Γιατί οι «Eλβετοί» και οι «Oλλανδοί» ποντάρουν στο πετρελαϊκό στοίχημα

H δυναμική του ελληνικού ομίλου μετά και τις κινήσεις του Τσοτσορού

«Σε μπρα ντε φερ μεταξύ δύο κολοσσών της διεθνούς αγοράς εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% των EΛΠE. Mε την ελβετική Glencore και την ολλανδικών συμφερόντων Vitol να διαθέτουν, κεφαλαιακή «δύναμη πυρός» και όλα τα..

Ενημέρωση για συνάντηση στον ΟΜΕΔ μεταξύ ΠΣΕΕΠ & Εταιρείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα έγινε συνάντηση – διαβούλευση στον Οργανισµό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίας µε την Εταιρεία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΣΕΕΠ και ΠΕΠΕΚΟ.
Η Εταιρεία θεωρεί ότι είναι ..

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: «Πλάτη» στην κοινωνία στα χρόνια της κρίσης 1,4 δισ ευρώ

Από το healthview.gr
Η κα Ράνια Σουλάκη υπεύθυνη επικοινωνίας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μιλάει στο Healthview για τις δράσεις στο χώρο της υγείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος, και για το «κοινωνικό συμβόλαιο» που καλούνται να ανανεώσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με τους πολίτες της χώρας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης,  βάζοντας «πλάτες», όταν το κράτος αδυνατεί.

Με ποια κριτήρια ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επιλέγει..

Δύο Αγκάθια στην Πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Σκιές στην πορεία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ διαπιστώνουν στελέχη τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του ΤΑΙΠΕΔ. Αν και όλοι παραδέχονται ότι η ολλανδική Vitol και η Glencore UK (ο βρετανικός... βραχίονας του ελβετικού κολοσσού), οι οποίες περιλαμβάνονται στη shortlist, είναι πολύ ισχυρές εταιρείες και σκληροί διεκδικητές, ωστόσο μια είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου δίνει... άλλο χρώμα στη διαγωνιστική διαδικασία.

Το γεγονός ότι η Glencore βρίσκεται..

Νορβηγία: Ξεκινούν απεργία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες – Έκλεισε ένα πεδίο – Αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε νορβηγικά πεδία  πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκίνησαν απεργία την Τρίτη 10/7/2018 μετά την απόρριψη μιας προτεινόμενης μισθολογικής συμφωνίας, η οποία οδήγησε στην παύση λειτουργίας ενός πετρελαϊκού πεδίου που λειτουργούσε από τη Shell και συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του Brent.

Λίγο μετά την εκπνοή της προθεσμίας τα μεσάνυχτα ένας διορισμένος από το κράτος μεσολαβητής ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ..

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΣΕΕΠ


Τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ η συμφωνία για τον East Med

Από το capital.gr
Πολύ κοντά στο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου  East Med βρίσκονται Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ιταλία, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Επισήμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο ενέργειας, οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σεπτέμβριο στο Ισραήλ, ωστόσο ανεπισήμως κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι..