Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ !


The Bloopers Team (web radio)


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

20 Ιούλη 1974... Δεν ξεχνάω!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό από το Σεπτέμβριο

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό από το Σεπτέμβριο
Την παταγώδη αποτυχία όλων των προηγούμενων προσπαθειών συμμαζέματος των ασφαλιστικών ταμείων καταδεικνύουν τα στοιχεία μελέτης του ΚΕΠΕ.

Η μελέτη θέτει και το περίγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση το φθινόπωρο. 

Μετά το 2010 καταγράφηκε έκρηξη συνταξιοδοτήσεων, που τελικώς επιβάρυνε το σύστημα. Το φαινόμενο συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες γύρω στα 50 έτη παραμένει, ενώ οι ενοποιήσεις Ταμείων που επιχειρήθηκαν απέτυχαν. 

Τα ευρήματα της μελέτης που παρουσιάζει στο σύνολό της το «Βήμα της Κυριακής» προδιαγράφουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Το περίγραμμα της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προβλέπει:

-Eνοποιήσεις Ταμείων
-Eνοποιήσεις όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης
-Kατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων
-Kαθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους
-Eκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα είσπραξης των εισφορών με ορίζοντα το 2017, οπότε οι αντίστοιχοι μηχανισμοί θα ενσωματωθούν στις εφορίες
-Eπανάκριση όλων των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα

Η αναλογιστική μελέτη κατέδειξε σωρεία ευρημάτων που δείχνουν ότι το ασφαλιστικό συνεχίζει να νοσεί. Ενδεικτικά:

-Συνταξιούχοι ετών 50 σε μια δημογραφικά γερασμένη και οικονομικά προβληματική χώρα

-Κατακερματισμός και διοικητική πολυδιάσπαση των Ταμείων αλλά και Βαβέλ παροχών.

-Επιφανειακές, πρόχειρες, αναποτελεσματικές και δημοσιονομικά επιβλαβείς ενοποιήσεις Ταμείων

-Ενοποιήσεις με διατήρηση διαφορετικών λογιστηρίων, μη συμβατών πληροφοριακών συστημάτων αλλά και με παροχή επιλογής παροχών με το παλιό ή το νέο σύστημα

-Πολυνομία και διαφορετικότητα και στις παροχές επιδόματα πολλών ταχυτήτων ακόμα και εντός του ίδιου Ταμείου

-Ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ που ξεπερνούν τις ετήσιες παροχές που κατέβαλε το Ταμείο (10,8 δισ. ευρώ)

-Η πλειονότητα των συνταξιούχων του ΙΚΑ φεύγει νωρίτερα κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων, ενώ οι ένστολοι καθίστανται συνταξιούχοι στο 53ο έτος. 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

«Οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας»

Εθνική
Του Θανάση Μαρίνη, μέλους Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος

Διπλές μειώσεις στους μισθούς, συστράτευση με την Τράπεζα στο ξεπούλημα της ΕΤΕ στον Λάτση και άλλα 7 κερδοσκοπικά funds, καμιά αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στην υποβάθμιση των ταμείων μας (αυτασφαλείας, επικούρησης) επίμονη άρνηση στήριξης του αγώνα του ενοικιαζόμενου προσωπικού για κατάργηση του δουλεμπορίου της νοικιασμένης εργασίας, «πλάτες» στην καθημερινή παραβίαση του ωραρίου και του κανονισμού εργασίας...

Αυτά είναι μερικά από τα πιο «χτυπητά» κατορθώματα της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΣΥΕΤΕ. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν λάθη ή αστοχίες αλλά συνειδητές επιλογές. Η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ τάσσεται συνειδητά στο πλευρό των τραπεζιτών και της Κυβέρνησής τους και έχει αποκοπεί πλήρως από τους εργαζόμενους-ες. Έχει μετατραπεί σε μια ξεχωριστή κάστα, σε ένα λόμπι συμφερόντων, αποτελεί στην ουσία ένα δούρειο ίππο μέσα στις γραμμές μας.

Η στάση αυτή βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς ανταμοιβή. Μετά τις προαγωγές που προσέφερε στους «κορυφαίους» συνδικαλιστές η Τράπεζα, πριν μερικές μέρες έσκασε και νέα «βόμβα». Τα παιδιά του Προέδρου (ΔΗΣΥΕ-ΠΑΣΚΕ) του Γενικού Γραμματέα (ΔΑΚΕ) και ακόμα ένας μέλους του προεδρείου (ΔΗΣΥΕ-ΠΑΣΚΕ) διορίστηκαν «από το παράθυρο» ως ειδικοί συνεργάτες στην ΕΤΕ. Φαίνεται ότι η διοίκηση της τράπεζας για κάτι τέτοια έχει λεφτά που της περισσεύουν.

Η υπομονή μας τελείωσε

Η ανυποληψία στην οποία οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα κάτι τέτοιοι «συνδικαλιστές» ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης (βλ. νέος νόμος από τη Τρόικα για κατάργηση των δημοκρατικών/ συνδικαλιστικών δικαιωμάτων). Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η κλίκα που διοικεί τον ΣΥΕΤΕ πρέπει να ανατραπεί. Στην ηγεσία του Συλλόγου χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι οι ίδιοι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες και όχι να απολαμβάνουν προνόμια.

Για να γίνει αυτό πρέπει οι αριστερές παρατάξεις και οι αγωνιστές-στριες της «βάσης» να συντονίσουμε το βηματισμό μας μέσα σε ένα πλαίσιο δράσης όπως το παρακάτω:

Πίεση για άμεση σύγκλιση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ με μοναδικό θέμα: «Πρόταση μομφής προς το προεδρείο και διενέργεια εκλογών».
Κοινή ανακοίνωση που θα καταγγέλλει τη διαφθορά του εργοδοτικού συνδικαλισμού και θα βάζει προτάσεις για τη λειτουργία του ΣΥΕΤΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Κοινές περιοδείες σε καταστήματα και Διευθύνσεις και επί τόπου διενέργεια Συνελεύσεων.
Ανοιχτές, δημοκρατικές συζητήσεις, αρχές του Σεπτέμβρη, στις μεγάλες πόλεις, για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις βλέψεις των Τραπεζιτών, της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Κοινό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων (διατηρώντας ο κάθε χώρος την πολιτική, συνδικαλιστική και οργανωτική του αυτοτέλεια) και κοινός αγώνας για πέρασμα του ΣΥΕΤΕ στα χέρια της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς, όμως, που δεν θα συμβιβαστεί, αλλά θα μετατρέψει το Σωματείο σε πραγματικό εργαλείο αγώνα, σε Συλλογικό Φορέα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των αναγκών μας.

ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr