Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Οι εκπομπές CO2 της Βρετανίας μετανάστευσαν. Το ίδιο και οι θέσεις εργασίας στις βιομηχανικές κατασκευές ...


Από το greeklignite.blogspot.com
Το Office for National Statistics (η Στατιστική υπηρεσία) του Ενωμένου Βασιλείου έδωσε πρόσφατα μια πολύ γερή κλωτσιά στην ανοησία του κυνηγητού των εκπομπών CO2. Κι αν στη Βρετανία το δημοσίευσε ο εντελώς ξεσαλωμένος με την "κλιματική κρίση" Guardian, εδώ φυσικά δεν υπήρξε η παραμικρή δημοσιότητα απ' τα ξεφωνημένα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Ευτυχώς υπάρχει κι ο ανεξάρτητος τύπος των ιστολογίων, για να σώζει την τιμή της ενημέρωσης.

Η Στατιστική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα στις 21/10 την έκθεση "The decoupling of economic growth from carbon emissions: UK evidence" όπου "χάλασε..

Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας ο Γ. Κρεμλής

Από το worldenergynews.gr
Καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κρεμλής, κατόπιν απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Υπηρετεί στο..

BP: ΑΠΕ και φυσικό αέριο κυρίαρχα καύσιμα το 2040

Από το euro2day.gr
Οι ΑΠΕ με μερίδιο περίπου στο 30% και το φυσικό αέριο με 20% θα είναι οι δύο κυρίαρχες μορφές παραγωγής ενέργειας το 2040. Τις προβλέψεις αυτές κάνει η πολυεθνική BP στην καθιερωμένη έκθεση της για τον ενεργειακό τομέα «BP Energy Outlook 2019».

Το κείμενο της παρουσιάστηκε χθες στη Βρετανική Πρεσβεία και επιπλέον όπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο της πετρελαϊκής Ρίτσαρντ Ντε Κόου η παραγωγή και η ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο έως το 2030.

Η έκθεση της BP βασίστηκε..

Χωρίς πρόβλεψη για τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Χωρίς πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ αλλά και τo  FSRU Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει τελικά ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Οι ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «κλείδωσαν» και θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τελικές ρυθμίσεις δεν περιλαμβάνουν κάποια πρόβλεψη για την διάθεση του..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, - ισσες

Η ∆ύναµη Ανατροπής πιστή στις ιδέες της και στις αξίες που πρεσβεύει, δίνει έναν καθηµερινό αγώνα ώστε τα θέµατα που µας απασχολούν να βρουν λύση.

Έτσι λοιπόν, θέλουµε να σας ενηµερώσουµε για τα παρακάτω:

Το τέλος της εποχής του πετρελαίου πλησιάζει - Και δεν θα είναι "αναίμακτο"

Από το capital.gr
Η βιομηχανία του πετρελαίου έχει μπροστά της ένα αβέβαιο μέλλον. Ο κόσμος αντιμετωπίζει ολοένα και εναργέστερα τη σοβαρότητα και την αμεσότητα της απειλής της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα, τα ηλεκτρικά οχήματα καθίστανται αρκετά φθηνά ώστε να αρχίζουν να ανταγωνίζονται τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Bloomberg New Energy Finance εκτιμά ότι η κυριαρχία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα είναι..

Η αποχώρηση της Carlyle από terminal αργού «ταρακουνά» τους εξαγωγείς αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η απόφαση της  Carlyle Group LP να εγκαταλείψει ένα τεράστιο project  εξαγωγής αργού στο Τέξας αυτό το μήνα σηματοδότησε την έναρξη μιας σειράς εξελίξεων μεταξύ των εννέα προτάσεων για  τερματικά  βαθέων υδάτων που επιδιώκουν να εξάγουν σχιστολιθικό από τις ΗΠΑ, ανέφεραν επενδυτές και αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

Η αποχώρηση από την επιχείρηση "είναι μια απόδειξη...

Petrobras : Η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική «επίθεση» στην ιστορία της Βραζιλίας

Από το worldenergynews.gr
Οι πετρελαιοκηλίδες σε παραλίες κατά μήκος των 2.000 χιλιομέτρων βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας θα μπορούσαν να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική "επίθεση" στην ιστορία της χώρας,  δήλωσε ο γενικός διευθυντής της  Petrobras την Τρίτη 29/10/2019.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Roberto Castello Branco δήλωσε ότι η Petrobras συνεχίζει να εργάζεται..