Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μνημόνιο Τροία!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Στον όμιλο Λάτση η Αναστασία Σακελλαρίου

Στον όμιλο Λάτση η Αναστασία Σακελλαρίου
Σε επιτελική θέση στον όμιλο Λάτση φαίνεται ότι θα συνεχίσει η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.
Σημειώνεται ότι η κα. Σακελλαρίου είχε παραιτηθεί από το ΤΧΣ τον περασμένο Μάιο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Βίντεο σοκ από μεγάλη έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Βίντεο σοκ από μεγάλη έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων (βίντεο)
Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή μεθανίου.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει καρε καρε έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ήταν θέμα χρόνου. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαρροή μεθανίου σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη στο πρατήριο.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στη ρωσική πόλη Penza τραυματίστηκε ένας άνθρωπος και καταστράφηκαν δύο οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ...

«Καμπάνα» 5 Εκατ. Ευρώ για το «Περιβαλλοντικό Έγκλημα» στον Ασπρόπυργο

Αποτέλεσμα εικόνας για «Καμπάνα» 5 Εκατ. Ευρώ για το «Περιβαλλοντικό Έγκλημα» στον Ασπρόπυργο

Αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η επιχείρηση «Γενική Ανακυκλώσεως ΕΠΕ» για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά της 6ης Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.

Είναι το πρώτο περιστατικό που χαρακτηρίζεται «περιβαλλοντικό έγκλημα μεγάλης κλίμακας» και εφαρμόζεται η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», ενώ τον συντονισμό των έργων αποκατάστασης αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Κατά την πυρκαγιά, η οποία διήρκεσε ένα δεκαήμερο, «απελευθερώθηκαν ατμοσφαιρικοί ρύποι, αιωρούμενα σωματίδια και τοξικές ουσίες επικίνδυνες για την υγεία», που έπληξαν ολόκληρο το Θριάσιο, αλλά και πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Αυτό επισημαίνεται στην απόφαση που...

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Βιομηχανίας Γ. Τόλιος

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Τόλιος
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα o Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τόλιος, λόγω διαφωνίας του όπως επισημαίνει, με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Με το νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, συμφώνησαν να παραμείνει προσωρινά στη θέση του, μέχρι τον ορισμό του αντικαταστάτη του.

ΠΗΓΗ:hellasforce.com

ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΟΥΜΕ, ΡΕ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Δεν είναι το ΕΥΡΩ, είναι το Τραπεζικό Ιερατείο. Η Ανεργία σε όλη την Ευρωζώνη (γράφημα)

Η Ανεργία σε όλη την Ευρωζώνη για τις ηλικίες εως 28 ετών (γράφημα)


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Τελικά, έχασαν όλοι -και το Δημόσιο -από τα σεισμικά που δεν έγιναν...

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Είδαμε την επιχειρηματική κόντρα για τις σεισμικές έρευνες που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Energean στην ανενεργό παραχώρηση του Θρακικού Πελάγους και συνάντησε την αντίδραση των ΕΛΠΕ που έχουν το 25% στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία. H Energean τονίζει ότι ακολούθησε τη διεθνή πρακτική, πήρε όλες τια άδειες και το ΟΚ της καναδικής Calfrac που έχει το 75%, ενώ τα ΕΛΠΕ φωνάζουν ότι παρακάμφθηκαν και ότι θα έπρεπε να έχει υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα και στις τρεις εταιρείες. Το θέμα θα έχει, προφανέστατα, δικαστική συνέχεια, ωστόσο από την μη διενέργεια των σεισμικών ερευνών έχασαν, τελικά, όλοι. Όχι μόνο οι εταιρείες που "πρωταγωνιστούν" στην κόντρα, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο περιέρχονται τελικά όλα τα δεδομένα -και, εν προκειμένω, για μια περιοχή, όπως ο Άθως, που οι γεωλόγοι θεωρούν περίπου ως φιλέτο για υδρογονάνθρακες...


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το Μέλλον της Ελλάδας: Χαρούμενο σε βλέπω;


Χαρούμενο σε βλέπω Αγαπούλα, σχεδόν λυτρωμένο, ηρέμησες γιατί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία το ΟΧΙ 3.5 εκ ανθρώπων έγινε ΝΑΙ από 251 όχι απλούς ανθρώπους αλλά Βουλευτές… και αυτό πρέπει να σε προβληματίζει…
Μολονότι σε βλέπω ευτυχισμένο που θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα και τελικά θα πας εκείνες τις διακοπές που έχεις τόσο ανάγκη, όχι μόνο δεν μπορώ να συμμεριστώ τη χαρά σου αλλά θλίβομαι για αυτά που θα έρθουν… Αποφάσισα όμως να σιωπήσω γιατί δεν θέλω να διαφωνώ με τον καλύτερο μου φίλο μου, αλλά κυρίως γιατί με κούρασες Αγαπούλα…

Έτσι λοιπόν είπα να μην σου πω…

Κούρεμα Καταθέσεων

Ότι το κούρεμα καταθέσεων που φοβόσουν με το Grexit τώρα με την ενσωμάτωση της κοινοτικής ντιρεκτίβας που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Μνημόνιο 3, πλέον (το κούρεμα καταθέσεων, ή αλλιώς bailin) ενσωματώνεται στο Ελληνικό δίκαιο. Ενώ μέχρι τώρα, επειδή δεν ήταν ενσωματωμένο, ακόμα και σε Grexit υπήρχαν τρόποι να αποφύγουμε το κούρεμα. Η Ελληνική κυβέρνηση παραδίδει πλέον ολοκληρωτικά τα κλειδιά των τραπεζών στην ECB και στις Βρυξέλλες και έτσι σύμφωνα με την ντιρεκτίβα πλέον η ECB και όχι η Ελλάδα θα είναι..

Μάχη ηγεσίας στα ΕΛΠΕ. Η αντίδραση του Λάτση και ο ρόλος Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Θέση στη μάχη ηγεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ΕΛΠΕ καλείται να πάρει ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ο βασικός μέτοχος αντιδρά σφόδρα στο πρόσωπο του προέδρου που διορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δημοσίου από την πολιτική ηγεσία. Η κόντρα τον τελευταίο μήνα και με αφορμή τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, για την αναβάθμισή του, πήρε διαστάσεις και έφτασε ακόμη και στα media, για να εκτονωθεί εν συνεχεία, αφήνοντας όμως ανοιχτές πληγές. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σύγκρουση των οικογενειών Λάτση και Βαρδινογιάννη, καθώς η πρώτη είναι ο βασικός μέτοχος των ΕΛΠΕ και η δεύτερη διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τον Στάθη Τσοτσορό, νέο πρόεδρο της εταιρίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι...

Σημαντική ανακάλυψη: Ο καρκίνος θα θεραπεύεται χωρίς χημειοθεραπείες

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημαντική ανακάλυψη: Ο καρκίνος θα θεραπεύεται χωρίς χημειοθεραπείες
Τι λέει κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας και ερευνητής

Με μία ένεση τοπικά και τη χρήση ιών θα μπορεί να γίνεται μελλοντικά η θεραπεία του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθεί ο ασθενής σε χημειοθεραπείες. Οι επιστημονικές έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στη χρήση ιών και ήδη υπάρχουν δέκα ιοί με τους οποίους, στις ΗΠΑ γίνονται κλινικές μελέτες πρώτου και δεύτερου σταδίου για τη δημιουργία θεραπευτικών σχημάτων για διάφορες μορφές της νόσου.

Πρόσφατα πήρε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών (FDA) η πρώτη θεραπεία του ...

Οι Αζέροι ελπίζουν σε αναγκαστική αλλαγή πλεύσης της Αθήνας για την πώληση του ΔΕΣΦΑ



Οι Αζέροι παροτρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με τα διεθνή ενεργειακά σχέδια του Νοτίου Διαδρόμου προκειμένου να δεχτεί η χώρα μας οικονομική ενίσχυση και να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο που φιλοξενεί σήμερα το trend.az, γίνεται λόγος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στον τρόπο με τον οποίο έργα όπως ο ΤΑΡ μπορούν να φέρουν έσοδα. Παράλληλα, όμως, τονίζεται και το θέμα της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, το οποίο “καίει” ιδιαίτερα τους Αζέρους.

Το άρθρο αναφέρει σχετικά ότι...

Aλέξη θυμάσαι πως μας έκλεβες την καρδιά -και τις ψήφους- όταν στο μπαλκόνι έκραζες: ¨Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη";

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αλλαγές στη νομοθεσία για τα πετρελαιοειδή συστήνει ο ΟΟΣΑ


Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους σχετικούς κλάδους.

Οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν...

«Βουτιά» στα ομόλογα ΕΛΠΕ - ΔΕΗ από την παρατεταμένη αβεβαιότητα

«Βουτιά» στα ομόλογα ΕΛΠΕ - ΔΕΗ από την παρατεταμένη αβεβαιότητα
Του K.N. Σταμπολή
Εκτελεστικός διευθυντής Ινστιτούτου Ενεργειας Ν.Α. Ευρώπης

Tη στιγμή που οι Eυρωπαίοι εταίροι αλλά και η ίδια η Kομισιόν, κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και έκτοτε, θέτουν επιτακτικά θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και συνολικά προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ως προς τη δυνατότητά του να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν στο πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας, την απογοήτευσή τους προς τις μεγάλες ελληνικές ενεργειακές εταιρείες είχαν εκφράσει οι ξένοι μέτοχοι και ομολογιούχοι πολύ ενωρίτερα.
Mία απλή ανάγνωση της αρνητικής πορείας των...