Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

4 χρόνια θα τους πάρει να συνέλθουν απο μια ελληνική εξοδο από το €

4  χρόνια 

 Το ποσοστό της  μειώσεις του ΑΕΠ στην Ευρωζωνη σε περίπτωση ελληνικής εξόδου.
Με μπλε το χειρότερο σενάριο για αυτούς με κόκκινο το μεσαίο και με μαύρο το καλύτερο. Τα στοιχεία ει ναι από την έκθεση του  ΔΝΤ  σελίδα 81 όπου αναφέρουν καταλήγοντας την εκτίμηση τους:
“δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης και οι συνέπειες από την έξοδο θα είναι περιορισμένες και διαχειρίσιμες.” 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Επιστολη Σαμαρά στην Λαγκάρντ και νέο μνημονιο που υπογραφτηκε 21-12-2012

επιστολη Σαμαρ 
και υπογράφτηκε νέο Μνημονιο Δείτε από την σελίδα 102 της εκθεσης του ΔΝΤ 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Χατζηοσμάν :" Δεν ισχύει ο νόμος για τους ιμάμιδες"




Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ήρθε ξανά στην επικαιρότητα ο νόμος γνωστός ως «Νόμος των 240 Ιμάμηδων» μετά την τροπολογία του που έγινε στην ελληνική βουλή αναφέρει  τουρκικό δημοσίευμα στο trt.
Ο νόμος ο οποίος προβλέπει τον διορισμό 240 ιμάμηδων στις διορισμένες από το ελληνικό κράτος μουφτείες προκάλεσε ενόχληση στους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
To σχέδιο τροπολογίας του νόμου των 240 Ιμάμηδων εγκρίθηκε στην ελληνική βουλή παρά την αντίδραση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης.Ο εν λόγω νόμος είχε ψηφιστεί το 2007. Όμως δεν είχε βρει πεδίο εφαρμογής εξαιτίας της έντονης αντίδρασης της μειονότητας.
Ο νόμος προβλέπει τον διορισμό ως μόνιμων υπαλλήλων  240 ιμάμηδων υπό την ονομασία «ιεροδιδάσκαλοι» στις διορισμένες από το ελληνικό κράτος μουφτείες.
Οι "Τούρκοι" που ζουν στη Δυτική Θράκη καθώς και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δηλώνουν ότι ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί υπογραμμίζει το τουρκικό δημοσίευμα 
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν  δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα «ο νόμος των ιμάμηδων είναι ένας νόμος που δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να αποδεχτεί η μειονότητα μας. Εξάλλου και το 2007 είχαμε φέρει αντίδραση στο συγκεκριμένο νόμο».
«Βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να εκλέξει τους θρησκευτικούς ηγέτες της. Αλλά παρά την αντίδραση της υπηρετούν διορισμένοι από το ελληνικό κράτος μουφτήδες. Η τουρκική κοινότητα δεν δέχεται τους διορισμένους μουφτήδες ως εκπρόσωποι της» καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΛΓΕΡΙΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΗΡΕΙΑΣ Ανακάλυψαν 25 πτώματα στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου




Εικοσιπέντε πτώματα βρέθηκαν σήμερα από τον αλγερινό στρατό στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην αλγερινή Σαχάρα, μετέδωσε σήμερα το αλγερινό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Εnnahar, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση καθαρισμού των εγκαταστάσεων θα διαρκέσει 48 ώρες.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο πρόκειται για ομήρους που εκτέλεσαν οι ένοπλοι ισλαμιστές.
Ο αλγερινός υπουργός Επικοινωνιών Μοχάμεντ Σαΐντ δήλωσε το πρωί ότι "δυστυχώς, ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος" μετά τον πρώτο επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ σύμφωνα με τον οποίο νεκροί είναι 23 ξένοι και Αλγερινοί και 32 ισλαμιστές, τους οποίους σκότωσε ο στρατός κατά την τελική επίθεση, χθες.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Φουλ γκάζια για ΔΕΠΑ Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει η Μόσχα στις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν προτάσεις της και για άλλους οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα


Φουλ γκάζια για ΔΕΠΑ

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την περασμένη βδομάδα τις πέντε υποψηφιότητες εταιρειών που διεκδικούν τη ΔΕΠΑ και τη θυγατρική της ΔΕΣΦΑ (μαζί ή χωριστά). Ξεκίνησε έτσι, η πιο λεπτή φάση της διαδικασίας, απο την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά για το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Οι δανειστές και, άρα άμεσα ενδιαφερόμενοι, "πιέζουν ώστε να αντληθούν απο τις ιδιωτικοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα", δηλώνει ανώτερο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ. Το οικονομικό κριτήριο, λοιπόν, πρέπει να κυριαρχήσει στην επιλογή του αναδόχου, διότι "αν το ΤΑΙΠΕΔ αρχίσει να λειτουργεί με άλλου είδους κριτήρια, η αξιοπιστία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων θα τιναχτεί στον αέρα," τονίζει το ίδιο στέλεχος. Επειδή όμως δεν ζούμε σε κενό γεωπολιτικού αέρος, "άρχισαν τα όργανα" τόσο έξωθεν, κυρίως από τις ΗΠΑ, όσο και εκ των παροικούντων στην ενεργειακή Ιερουσαλήμ. 
Κοψοχρονιάς θέλουν να πάρουν τη ΔΕΠΑ εκείνοι που επιδιώκουν "έξοδο" των Ρώσων από το διαγωνισμό
 Να σημειωθεί πάντως, ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ.Κ.Μητρόπουλος, κρυβόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλη, όταν τον αναζητούσαν επιμόνως οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας, "Ενεργεια", για να μάθουν τους λόγους για τους οποίους την "έκοψαν" απο τον προκαταρκτικό διαγωνισμό των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Θυμίζουμε ότι η σχετική ανακοίνωση έγινε τότε, πέντε λεπτά (!) προτού ο κ.Παπαδήμος κάνει το διάγγελμα παραίτησης της κυβερνησής του. Τότε, η δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου κατά της εξευτελιστικής - απαξιωτικής πρακτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου έναντι καθε τι ρωσικού, "κτύπησε κόκκινο". Πρακτική που προσέθεσε επι πλέον ρήγματα στο ήδη ραγισμένο ελληνορωσικό πεδίο διμερούς συνεργασίας. Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο της εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης, να σταματήσουν τα ελληνορωσικά ενεργειακά πάρε-δώσε. 
Και τώρα οι ΗΠΑ μιλούν για "ενεργειακή ομηρία" απο τη Ρωσία. Θυμίζουμε ότι υπάρχει πλειάδα χωρών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες προμηθεύονται 100% φυσικό αέριο απο μία πηγή, τη Γκαζπρομ (Φινλανδία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία), άλλες, όπως Τουρκία, Ελλάδα μέχρι 90%, και κάποιες σε λίγο χαμηλότερα ποσοστά. Πολλές συνδέονται με ρωσικούς αγωγούς, με τεράστιες δεξαμενές και άλλες υποδομές. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτές οι χώρες είναι "όμηροι" της Ρωσίας; Γιατί να ισχύσει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα;
Η Μόσχα δεν ζητάει εύνοια υπέρ των ρωσικών εταιρειών από την Αθήνα, αλλά ίση μεταχείριση 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πιέζουν οι βαρόνοι του πετρελαίου για την ΑΟΖ


Αοζ-Αιγαίο

Η δυναμική των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάρει σημαντικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα, προστατεύοντας ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Όμως, για να υπάρξει «περιχαράκωση» του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της χώρας, θα πρέπει να ανακηρυχτεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει «σκληρή γραμμή», ώστε να διασφαλιστεί η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Πρόκειται ασφαλώς για πολύ σοβαρό θέμα. Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ελλάδας. Ενδεχομένως να καθορίσουν όχι μόνο το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη θέση του στην ελληνική Ιστορία είτε πολύ θετικά, είτε πολύ αρνητικά. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται άμεσα να καταθέσει στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της ελληνικής ΑΟΖ. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική πρωτοβουλία (εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες), αφού συνιστά έμμεση ή και άμεση διασύνδεση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τα πιθανολογούμενα υποθαλάσσια ενεργειακά αποθέματα και με τη διαχείριση των ενεργειακών πηγών. Δηλαδή, στο πακέτο των ελληνοτουρκικών προβλημάτων προστίθεται και ένα ακόμη και μάλιστα με ειδικό βάρος, αυτό της ενέργειας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EKTAKTO!! Άγνωστο υποβρύχιο σουλατσάρει στο Αιγαίο... Σηκώθηκαν 4 ελικόπτερα...




Επιχείρηση αναχαίτισης ενός αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιου εκτέλεσαν τέσσερα ελληνικά ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές. 
Εικάζεται ότι πρόκειται για ένα από τα δύο τουρκικά υποβρύχια που τις τελευταίες τρεις ημέρες κινούνται μεταξύ Άνδρου και Σκύρου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ.
H καταδίωξη του άγνωστου υποβρυχίου ξεκίνησε χθες το πρωί και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις το υποβρύχιο αντελήφθη τα ελληνικά ελικόπτερα, καταδύθηκε προσπαθώντας να διαφύγει.
Όμως τα ελικόπτερα, με την χρήση ειδικής συσκευής σόναρ, συνέχισαν την παρακολούθηση επί τουλάχιστον 7 ώρες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί η εθνικότητα του υποβρυχίου.  
ΠΗΓΗ:parakseno.gr

Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Πουλήστε τις βίλες σας




Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας την αδιαφορία της ηγεσίας του κόμματος.

«...ανήθικη η ποινικά κολάσιμη πράξη δεν είναι οι...ανώνυμες. Αλήθειες μας αλλά τα χυδαία επώνυμα ψέματα σας...

Το μόνο που σας νοιάζει είναι μην σας λερώσουμε την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα σας. Όταν όμως εσείς απολαμβάνετε τα πανάκριβα δείπνα σας, πολύ από εμάς τρέχουν στα συσσίτια και πωλούν ότι πολύτιμο έχουν για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους (όπως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού με κύρια δική σας ευθύνη) Παρακαλούμε τον Κύριο Δ. Καρύδη υπεύθυνο επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ να μας απαντήσει πώς αισθάνεται που μπαίνει σε ένα χώρο όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο, ενώ εκείνος μάλλον πληρώνετε κανονικά; Τον ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή να λέει "και σε άλλα κόμματα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν κρατούν τέτοια σκληρή στάση οι εργαζόμενοι τους". Αλήθεια ας μας πουν οι εργαζόμενοι από τα αλλά κόμματα πόσο καιρό είναι απλήρωτοι; 2 μήνες; 4 μήνες;.... Είναι και αυτοί έναν ολόκληρο χρόνο;
Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων "χορτάτων" προς τους απλήρωτους επί ένα χρόνο εργαζόμενους.
Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!! 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η άμωμος απόκρυψις...

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Η λίστα με τα 25 μέτρα του ΔΝΤ για την επόμενη διετία


Μέτρα σχεδιασμένα αποκλειστικά για να αποτύχει η χώρα στην επίτευξη των στόχων της και να παραμείνει όμηρος. Όπως εγινε  αρκετές φορές ως τώρα όχι τυχαία βεβαίως.
Nea metra
 nea metra 2
Ενώ στην σελίδα 37 της έκθεσης του ΔΝΤ  οι ίδιοι μιλούσαν για Επαχθή  φορολογία στην Ελλάδα λίγες σελίδας πιο κάτω (σελ 59) βλέπουμε μια λίστα με τις νέες περικοπές για το 2013-14 από το ΔΝΤ.  Να σημειωθεί ότι τιμές που αναγράφονται είναι σε ποσοστό του ΑΕΠ  ενώ αυτό μειώνεται πέρα από τις  προηγούμενες προβλέψεις τους.

Αναλυτικά στο πινάκα βλέπουμε:

Μείωση του Προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και του μη μισθολογικού κόστους κατά 25%
Εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων.
Κόψιμο δώρων
Η εισαγωγή της κινητικότητας θα αποδώσει 0,1% περικοπές στην διετία.
Αναστολή  κινήτρου απόδοσης στο δημόσιο τομέα
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δυο χρόνια
Εξορθολογισμός των εφάπαξ στο δημόσιο τομέα
Μείωση των επικουρικών  και κύριων συντάξεων ως εξής: (από 1000-1500 κατά 5%, από 1500-2000 κατά 10%, από 2000-3000 κατά 15%, από 3000-4000 κατά 20%, και από 4000 κατά 25%
Εξάλειψη των δώρων στις συντάξεις
Νέα περικοπή συντάξεων λόγω εφαρμογής του Εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων
Περικοπές στις συντάξεις των ενόπλων δυνάμεων λόγω νέου ειδικού  μισθολογίου
Μείωση στις φαρμακευτικές δαπάνες των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης
Αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου
Μειώσεις στην άμυνα κατά 0.2%  του ΑΕΠ την διετία
Μειώσεις στην παιδεία  κατά 0.1%  του ΑΕΠ την διετία
Περικοπές από ΟΤΑ κατά 0.1%  του ΑΕΠ την διετία
Νέο φορολογικό για αυτοαπασχολούμενους
Αύξηση φορολογίας  φυσικών προσώπων
Μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα.
Αύξηση του φόρου επί των τόκων των καταθέσεων από 10% έως 15%.
Μείωση των επιστροφών του ΦΠΑ στους αγρότες
Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης  κατά 0,2% την διετία
Φορολόγηση της χωρητικότητα του εμπορικού στόλου  αύξηση κατά 0.1% του ΑΕΠ την διετία
Ισολογισμός προϋπολογισμών στην κοινωνική ασφάλιση
Αύξηση στην φορολογία τυχερών παιχνιδιών και κερδών
Η απόδοση όλων αυτών  υπολογίζεται από το ΔΝΤ σε 5% του ΑΕΠ άλλα όχι σε δισεκατομμύρια ευρώ όπως θα ήταν λογικό και κατανοητό ως στόχος. Αυτό οδηγεί στο να αντιληφθούμε πως καθώς η ύφεση θα λιγοστεύει τα διαθέσιμα δισεκατομμυριούχα θα κάνει όλο και πιο δύσκολο έως ακατόρθωτο να πετύχει ο σχεδιασμός για μειώσεις του 5% ενός άγνωστου ακόμη ΑΕΠ.
Έχουμε λοιπόν άλλο ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αποτύχει. Και είναι ετσι φτιαγμένο ώστε να οδηγήσει εκ νέου σε ομηρία την Ελλάδα και σε αναγκαστική επικαιροποίηση του καποια στιγμη  με νέα μέτρα σε ποσοστό.. % του τότε άγνωστου ΑΕΠ κοκ. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Τα φορολογικά κλιμάκια θα μειωθουν απο 8 σε 2 για να “τελειώσουν” με την μεσαία ταξη

 

13% η φορολογία στους αγρότες και δυο κλιμάκια για την φορολόγηση. Προφανώς ένα θα είναι να για πλούσιους και ένα για φτωχούς για να “τελειώσουν” με την μεσαία τάξη. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Δώρο Χατζηδάκη σε Λάτση, Βαρδή


Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή: Δώρο Χατζηδάκη σε Λάτση, Βαρδή

Εξαιρούν από το ΕΣΠΑ τα βενζινάδικα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα υποχρεώνουν να προμηθευτούν από πανάκριβους μηχανισμούς για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου! Οι μικροί κλείνουν και γίνονται υπάλληλοι του Σπύρου Λάτση και του Βαρδή Βαρδινογιάννη! Δείτε και άλλα θέματα από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου.

Καλύτερο και µεγαλύτερο δώρο δεν θα µπορούσε να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στους µεγαλο-πετρελαιάδες της χώρας. Συνειδητά µε τις ενέργειές του οδηγεί τους µικρούς βενζινοπώλες στο κλείσιµο, µε αποτέλεσµα οι µεγάλες εταιρείες να αυξήσουν το µερίδιό τους στην αγορά. Ξεκάθαρα, συνειδητά και απροκάλυπτα ο υπουργός Ανάπτυξης (των µεγάλων µόνο), αθετώντας τις υποσχέσεις που έδινε η πολιτεία στους βενζινοπώλες, έβαλε µια υπογραφή, η οποία δεν δικαιολογείται µε τίποτα και οδηγεί µε µαθηµατική ακρίβεια τους ανεξάρτητους πρατηριούχους στο κλείσιµο. Από τη µια τους επιβάλλει ένα χαράτσι που θα πρέπει να πληρωθεί άµεσα για να συνεχίσουν να έχουν άδεια λειτουργίας (εξοπλισµός εισροών εκροών) και την ίδια ώρα τους αφήνει εκτός χρηµατοδότησης ΕΣΠΑ, που θα ήταν η µοναδική λύση για την επιβίωση των µικρών 
ΠΗΓΗ:toxwni.gr

Ελλείψεις στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων


Ελλείψεις στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων

Ανεπάρκεια στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας. Το πρόβλημα αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια του 2013, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
Όπως επισημαίνεται είναι απαραίτητη η προσθήκη επιπλέων πιστώσεων στον μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών επιζητούν τρόπους για την εξασφάλιση επιπλέον 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκείμενου να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατεύματος σε καύσιμα.
Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στα επιτελεία για το κατά πόσον θα μπορέσουν να διατηρήσουν σε σταθερό επίπεδο το αξιόμαχο του στρατεύματος με ακόμη μικρότερο προϋπολογισμό.
Για τις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις) έχει προϋπολογιστεί δαπάνη περίπου 675 εκατομμυρίων ευρώ, ενω μόλις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2012, για τον ίδιο σκοπό, δαπανήθηκαν 823 εκατομμύρια ευρώ. 
ΠΗΓΗ:news.gr

ΝΤΡΟΠΗ

Κύπρος: Ο Συλικιώτης Κατηγορεί την Αντιπολίτευση για Υιοθέτηση Θέσεων της Τρόϊκας σε Σχέση με το Ταμείο Υδρογονανθράκων




Πυρά κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, την οποία κατηγόρησε ότι «υιοθέτησε τη θέση της τρόικας και δεν έθεσε προς έγκριση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Κρατικό Ταμείο Υδρογονανθράκων».
Ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είχε συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και υπήρξε συμφωνία.
Φαίνεται, είπε, ότι παρενέβη η τρόικα, έθεσε ζήτημα και γι αυτό δεν προωθήθηκε για έγκριση του νομοσχεδίου.
Ο υπουργός Εμπορίου επέκρινε την τρόικα ότι «θέλει να έχει συναπόφαση σε όλα τα θέματα» και πρόσθεσε ότι «κάποιοι την βοηθούν να προωθεί τις θέσεις της».
Αυτοί, είπε, που μιλούν για ασάφειες και διπλές ερμηνείες, διευκολύνουν την τρόικα να κάνει παρεμβάσεις.
Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι η τρόικα θέλει να δεσμεύσει την Κύπρο για περισσότερα χρόνια γι' αυτό και ζητά τον έλεγχο ενός τομέα που δίνει τη δυνατότητα στην χώρα να απεξαρτηθεί και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ενεργειακά θέματα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Έγραψαν πάνω στην ελληνική σημαία "πωλείται"




Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η αντίδραση Ελλήνων σε διαφημιστικό πανό θεατρικής παράστασης που αναφερόταν στην ελληνική κρίση.
Ομάδα περίπου επτά Ελλήνων της Ουτρέχτης έσκισαν πανό θεάτρου στο οποίο και πάνω από την Ελληνική σημαία αναγραφόταν η λέξη SALE (πωλείται), ενώ από κάτω έγραφε στα Ολλανδικά:
«Griekenland in de uitverkoop!» (Η Ελλάδα πωλείται!)
Πρόκειται για παράσταση της θεατρικής ομάδας «New Utrecht Drama» στο θέατρο Kikker της Ουτρέχτης η οποία - όπως γράφει η ιστοσελίδα του θεάτρου - θα εξετάσει εαν η πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας έχει επιπτώσεις και σε εκείνα που έχει προσφέρει ο Ελληνικός πολιτισμός στην δημοκρατία, τις επιστήμες, την φιλοσοφία και το θέατρο.
Στην διάρκεια της παράστασης θα γίνονται φιλοσοφικές συζητήσεις , ενώ την ημέρα θα πωλούνται και Ελληνικά προιόντα.
Όπως έγραψε η Ολλανδική ηλεκτρονική εφημερίδα ad.nl , σε άρθρο υπο τον τίτλο "Προσβεβλημένοι Έλληνες γκρέμισαν πανό", δύο από τους Έλληνες που έσκισαν το πανό συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της θεατρικής ομάδας Greg Nottrot , (ο ίδιος είπε πως είναι μισός Έλληνας), «η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για την παραγωγή της κρίσης, επειδή είναι το λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού. «Το ερώτημα που θέτουμε είναι αν υπάρχει κρίση και στην αξία του διαλόγου και της συζήτησης. Αν δείτε τι έχει συμβεί τώρα, νομίζετε ότι έχει δοθεί η απάντηση».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πόσο χρονών θα είστε το 2030;

Xreos 
Πρόβλεψη ΔΝΤ για το Χρέος κι αν όλα πάνε κατ ευχήν. Σελίδα 30 έκθεση ΔΝΤ 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΔΝΤ: Επαχθής η φορολογία στην Ελλάδα


forologia 

Η υψηλή και διοικητικά επαχθής φορολογία αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα [...]
Σελίδα 37 έκθεση ΔΝΤ 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΤΟΥΣ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΕΝ ΨΥΧΡΩ Α. Λοβέρδος: "Είχαν σχέδιο από την αρχή ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου για ΔΝΤ"




Έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ο Ανδρέας Λοβέδος αφού με τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι Γ.Παπανδρέοου και ο Γ.Παπακωνσταντίνου έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ βάσει σχεδιασμού.
Μιλώντας στην εκπομπή «Η άλλη όψη» της ΝΕΤ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.
Ως υπαίτια για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης ο κ. Λοβέρδος υπέδειξε και την κυρία Λούκα Κατσέλη.
Υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου, προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μάλιστα, ανέφερε πως στο σχέδιο αυτό αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

Απίστευτο! Φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται την εσκεμμένη εξάπλωση του καρκίνου μέσω εμβολίων (video)




Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ...
Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της 
- η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.
Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.
Παρακαλώ προωθήστε αυτό το κλιπ (link) σε όλους τους γνωστούς σας που νομίζουν ότι τα εμβόλια είναι "ασφαλή και αποτελεσματικά."
Αξίζει να το δείτε γιατί λέει αναλυτικά τι μας βάζουν στο σώμα μας με τα εμβόλια οι φαρμακοβιομηχανίες! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ