Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ιδού οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Ιδού οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Τα αποτέλεσματα της έρευνας Best Workplaces 2016 δημοσίευσε το Great Place to Work Hellas, αναδεικνύοντας τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2016.
Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, 4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2016, είναι οι εξής

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ !...

Go Solar ή μάλλον Gehen Solar, για να σώσουμε τις Γερμανικές "πράσινες" θέσεις εργασίας.


Ως ανέλπιστο αληθινό θρίαμβο αντιμετώπισε ο Γερμανικός τύπος τα οικονομικά αποτελέσματα της SMA Solar, της μεγαλύτερης Γερμανικής βιομηχανίας κατασκευής Φ/Β, 8ης παγκοσμίως, και ηγέτιδας της παγκόσμιας αγοράς στα βιομηχανικά ηλιακά ινβέρτερ, που μετά από δυο χρόνια ζημιών εμφάνισε φέτος κέρδη. Αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 24% σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κατάφερε να εμφανίσει για το 2015 κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) 34,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 165 εκατ. ευρώ το 2014. Κι αυτά τα αποτελέσματα τα πέτυχε όχι λόγω της ανάπτυξης στη Γερμανία, αλλά αυξάνοντας τις διεθνείς της πωλήσεις από 56% το 2012 και 78,3% το 2014 σε 87,3% το 2015. Κύριες χώρες-προορισμοί της SMA Solar ήταν ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Ο τίτλος της Handelsblatt στις 30/3 είναι χαρακτηριστικός : "Ein Lichtblick im Reich der Sonnenfinsternis - Μια αχτίδα φωτός μέσα στην ηλιακή έκλειψη". Κι ακόμα πιο χαρακτηριστική η

Ο ΟΠΕΚ ελέγχει το 80% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου


Ο ΟΠΕΚ με βάση πρόσφατες εκτιμήσεις του, επιβεβαίωσε ότι ελέγχει το 80% των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου στον πλανήτη.

Γεωγραφικά, η Μέση Ανατολή διαθέτει το 66% του συνόλου, ενώ η Λατινική Αμερική διαθέτει το 25% και η Αφρική το 9%.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ αύξησαν τα αποθέματά τους τα τελευταία χρόνια μέσω βελτιωμένων πρακτικών και τεχνολογιών στην εξόρυξη.

Στον τομέα της παραγωγής, ο ΟΠΕΚ καλύπτει το 43% και στις εξαγωγές το 51% των εμπορεύσιμων ποσοτήτων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.
Εμείς, οι αντιπρόσωποι των ενώσεων – μελών της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος που συνήλθαμε στην τακτική Γενική Συνέλευση της 3ης Απριλίου 2016, στην Αθήνα, αφού ακούσαμε τον απολογισμό δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ομιλητές, διαπιστώνουμε ότι:

Ο κλάδος των πρατηρίων υγρών καυσίμων διέρχεται βαθιά κρίση, η οποία με τα λαμβανόμενα μέτρα επιδεινώνεται.

Δεχόμεθα από την αρχή ..

ΗΠΑ - Κίνα: Δέσμευση για από κοινού υπογραφή της συμφωνίας του Παρισίου στις 22 Απριλίου


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα υπογράψουν τη συμφωνία του Παρισίου στις 22 Απριλίου, με στόχο να φέρουν τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε ισχύ το τρέχον έτος.
Οι δύο μεγαλύτερες παραγωγοί εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους σε κοινή προεδρική δήλωση, παροτρύνοντας και τα άλλα κράτη να υπογράψουν τη συμφωνία τον επόμενο μήνα, ώστε να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν.

Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, οι εκπρόσωποι των σχεδόν 200 κρατών κατέληξαν στη συμφωνία-ορόσημο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, προτού τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από ..

Ιράν: «Άλμα» στις εξαγωγές πετρελαίου τον Μάρτιο

Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Άλμα σημείωσαν οι εξαγωγές αργού του Ιράν τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, με την αύξηση να αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για μία παγκόσμια συμφωνία μείωσης της παραγωγής και αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Ο Bijan Zanganeh ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο και ξεπέρασαν τα 2 εκατ. βαρέλια τη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την..

Τα ΕΛΠΕ στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»


Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο προσέφερε και φέτος ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στον οποίο ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετείχε με 45 εργαζόμενους, οι οποίοι φορώντας το μπλουζάκι του εθελοντισμού με το σήμα «εθέλω» έτρεξαν την Κυριακή, 3 Απριλίου, στις διαδρομές των πέντε (5), δέκα (10) και σαράντα δυο (42) χιλιομέτρων.

Στον, κατά σειρά, 11ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς έλαβαν μέρος συνολικά 20.191 δρομείς από 51 χώρες και πέντε ηπείρους. Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε» αθλητές κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, έμπειροι δρομείς αλλά και μικρά παιδιά, έδωσαν το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας το οποίο, παράλληλα, συνδυάζεται με ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Στόχος του είναι η συγκέντρωση χρημάτων προς όφελος κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο.

Για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι δρομείς, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πρόσφερε 10 ευρώ στην Μ.Κ.Ο «ΣΥΖΩΗ», για τη φροντίδα παιδιών με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε στα 4.900 €.

Οι συμμετοχές από τον Όμιλο ήταν: