Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου

Από το worldenergynews.gr

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, την οποία συντονίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Με δεδομένη την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, για οικονομική στήριξη προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο απορρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου. 

Η ΕΛΠΕ Α.Ε. μαζί και με άλλες έξι εταιρίες, τις TAP AG, ΕΥΑΘ Α.Ε., ΟΛΘ ΑΕ, ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε. και Alumil A.E., ανέλαβαν..

H Energean υπέβαλε το σχέδιο ανάπτυξης των Karish και Tanin - Το 2020 ξεκινά η παραγωγή

Από το energypress.gr
Στην υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης των υπεράκτιων κοιτασμάτων Karish και Tanin προς την κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε σήμερα η Energean Oil & Gas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πετρελαϊκής, το σχέδιο υποβλήθηκε μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει των 100% των δύο κοιτασμάτων. Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, με βάση τις..

Bloomberg: Η ExxonMobil πρωτοστατεί υπέρ της επιβολής φόρου για την κλιματική αλλαγή

Από το worldenergynews.gr
Τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, δημιουργήθηκε μία ομάδα μεγάλων επιχειρήσεων με πρωτοστάτη την ExxonMobil με τίτλο Climate Leadership Council, η οποία υιοθετεί τις απόψεις του Ted Halstead για την κλιματική αλλαγή, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το Climate Leadership Council έχει αναπτύξει ένα σχέδιο πολιτικής, που προβλέπει την επιβολή φόρων για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και ανακατευθύνει τα χρήματα προς τους φορολογούμενους. 

Το σχέδιο παρουσιάστηκε..

2 δισ. το χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Από το newsit.gr
Α. ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κορυφαία εθνική προτεραιότητα συνιστά η απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα της ελληνικής κοινωνίας, εάν μετά από 7 χρόνια μνημονίων μπορεί να υπάρχει ελπίδα και προοπτική στη χώρα. Η απάντησή μου είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. ΝΑΙ υπάρχει ελπίδα σ’ αυτό τον τόπο, φτάνει επιτέλους να πάψουμε να συζητούμε μόνο για τον αριθμητή του κλάσματος του χρέους, δηλ. μόνο για το ύψος του χρέους. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε σοβαρά και για τον παρονομαστή του κλάσματος, το ΑΕΠ, το μεγάλωμα της πίτας. Για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα δημόσια έσοδα, νέες θέσεις εργασίας, νέες προοπτικές περιφερειακής ανάπτυξης, νέες δυνατότητες αξιοποίησης των ελληνικών Πανεπιστημίων στην παραγωγική διαδικασία.
Οι ελληνικοί Υδρογονάνθρακες αποτελούν..

Εντός της εβδομάδας ο νέος διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ

Από το capital.gr
Παρά το γεγονός ότι η έκτακτη Γ.Σ των ΕΛΠΕ που θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση του 35% που κατέχει ο όμιλος στο ΔΕΣΦΑ έχει οριστεί για τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί η απαραίτητη προέγκριση.

Το πράσινο φως των ΕΛΠΕ μαζί με τη χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή από το ΥΠΕΝ, ανοίγει το δρόμο ώστε, ακόμη και εντός της εβδομάδας, να βγει ο διαγωνισμός για την πώληση του 66% ΔΕΣΦΑ (35% από τα ΕΛΠΕ και 31% από απευθείας από το Δημόσιο). 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προβλέπεται η ..

Δήμος Καβάλας για τους εργαζόμενους της ΒΦΛ

Από το kavalapress.gr
Ο Δήμος Καβάλας χαιρετίζει με ικανοποίηση την έκδοση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται εργαζόμενοι της ΒΦΛ στην δικαστική τους διαμάχη με την εργοδοσία.

Ήταν εξάλλου προφανές από την πρώτη στιγμή, πως λύση σε αυτό το τεράστιο για την τοπική κοινωνία πρόβλημα, θα μπορούσαν να δώσουν, είτε ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των μερών, εργοδοσίας και εργαζομένων, είτε η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς, είτε τα ελληνικά δικαστήρια.

Ευχή μας είναι, η δικαίωση όλων των εργαζομένων και η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας.

Όταν οι Ιταλοί μειώνουν τους φόρους, η Ρεβυθούσα τους τριπλασιάζει!

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ιταλική κυβέρνηση με στόχο να μειώσει τα κόστη επαναεριοποίησης για να αυξήσει την χρήση των terminals για LNG. 
Και αυτό γιατί η πληρότητα των σταθμών αυτών τον προηγούμενο χρόνο έπεσε χαμηλότερα του 50% 
Την ώρα που η ιταλική εθνική στρατηγική στην ενέργεια είναι προσανατολισμένη σε αυτήν την κατεύθυνση με μείωση των φόρων, ακριβώς για να προσελκύσει φορτία του διεθνούς LNG, στην Ρεβυθούσα γίνεται το αντίστροφο. Δηλαδή προχωρούν σε αυξήσεις.
Ετσι από...

Τα χαμένα έσοδα από την αμόλυβδη και τα σενάρια για νέο χαράτσι στο πετρέλαιο

Από το fpress.gr
Πονοκέφαλο προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η «στροφή» των καταναλωτών στις φθηνότερες λύσεις ανεφοδιασμού των οχημάτων τους. Η κατρακύλα στις πωλήσεις της αμόλυβδης συνεχίζεται καθώς πέραν της οικονομικής κρίσης που «φρενάρει» τις μετακινήσεις αποτυπώνεται και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πετρελαιοκίνηση και την υγραεριοκίνηση. Για κάθε λίτρο αμόλυβδης που υποκαθίσταται από ένα λίτρο πετρελαίου κίνησης, το ελληνικό δημόσιο χάνει 34 λεπτά του ευρώ. Μόνο μέσα..

Mε κοινή γραμμή στην Γ.Σ. των ΕΛΠΕ στις 23/6 Δημόσιο και Όμιλος Λάτση κατόπιν συμφωνίας

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνία μεταξύ του Ελληνκού Δημοσίου και της Paneuropean του Ομίλου Λάτση επετεύχθη και αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι τα δύο μέρη να κατέβουν με κοινή πρόταση την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ.

Η δίοικηση της εταιρίας Στεργιούλη - Τσοτσορού εξάλλου χαίρει αποδοχής και από τις δύο πλευρές και αυτό θα επισφραγιστεί.

Η αλήθεια πάντως είναι..