Από το energypress.gr
Αναγκαστική απόσυρση των μηχανών εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα προβλέπει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως και το τέλος των ορυκτών καυσίμων. Αυτό δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό, εξηγώντας ότι αυτή είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων.
Μιλώντας στο περιοδικό Super Illu, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι ..
Από το naftemporiki.gr
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται γύρω από την υπόθεση της έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, η οποία, ασφαλώς, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειακών projects της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου (Κύπρος - Ισραήλ). Ανεξαρτήτως του τελικού ποσοτικού και ποιοτικού αποτελέσματος, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι επενδύσεις αυτού του είδους απαιτούν πολλά χρόνια για να αποδώσουν καρπούς στους εμπλεκόμενους ιδιώτες, πολλώ δε μάλλον στα κράτη -συνυπολογιζομένου του μόνιμου ρίσκου, που συνδέεται με τη διαμόρφωση των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού»-, «κάτι μεγάλο γίνεται», όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη…
Από τις παλαιότερες, μάλλον υπερβολικές, προβλέψεις περί πλημμυρίδας δισεκατομμυρίων, που θα μας καθιστούσαν Σαουδάραβες, μέχρι τη..
Από το liberal.gr
Μέχρι την πρώτη συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (1958) το δικαίωμα της αλιείας των παρακτίων κρατών μπορούσε να ασκηθεί μόνο εντός των χωρικών υδάτων το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να επεκταθεί πέραν των 12 ν.μ. Λόγω αυτού του γεγονότος προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας μίας οικονομικής ζώνης εντός της οποίας τα παράκτια κράτη θα είχαν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των πηγών τους, ενώ τα τρίτα κράτη δεν θα αποκλείονταν από την άσκηση των βασικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τον θεσμό της ελευθερίας των θαλασσών. Υπό μία έννοια λοιπόν η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) εμφανίστηκε προκειμένου να αντισταθμίσει τις οικονομικές ανάγκες των παρακτίων κρατών χωρίς, από την άλλη πλευρά, να αυξήσει το εύρος των χωρικών υδάτων.
Ορισμένα γνωστά παραδείγματα των διαφορών για την ΑΟΖ περιλαμβάνονται στον «πόλεμο του βακαλάου» μεταξύ της Βρετανίας και της Ισλανδίας. Μια σειρά από..