Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν τις ροές πριν από το τέλος του έτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/12/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Η ζήτηση για καύσιμα βελτιώθηκε οριακά την τελευταία εβδομάδα και οι αναλυτές ανέφεραν ότι η σταθερότερη κατανάλωση το 2021 θα..

Russia, Iran, U.S. to lead methanol capacity additions by 2030

 


Global methanol capacity is poised to see considerable growth by 2030, potentially increasing from 148.44 MMtpy in 2019 to 310.94 MMtpy in 2030, registering a total growth of 109%. Russia, Iran and the U.S. are expected to drive capacity additions during the forecast period. Together, these three countries will contribute around 59% of the total global methanol capacity additions, says GlobalData, a leading..

Fire at Rosneft refinery in Russia's Far East contained

 




MOSCOW, Dec 22 (Reuters) - A fire at a secondary unit at an oil refinery owned by Rosneft in Russia's far eastern city of Komsomolsk-on-Amur has been contained, a spokesman for the refinery said on Tuesday.

The blaze has not caused any injuries and the..

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ

 


Ποιοι είναι οι πρώτοι παγκόσμιοι κόμβοι υδρογόνου

 


Όλο και διευρύνονται τα τελευταία χρόνια τα σχέδια για ένταξη του υδρογόνου στις εθνικές στρατηγικές των χωρών, για μια μελλοντική οικονομία χωρίς άνθρακα. Στο πλαίσιο του φάσματος των εφαρμογών, το υδρογόνο χρησιμοποιείται για θέρμανση σπιτιών και επιχειρήσεων αλλά και ως δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού για αυτοκίνητα και φορτηγά.

Ένα άλλο φάσμα καλύπτεται από βιομηχανικά κέντρα και λιμάνια, ενώ προβλέπεται ..

Τέλος Εποχής για την Αγορά Πετρελαίου;



 Καθώς πλησιάζουμε ασθμαίνοντας προς το τέλος του έτους, η διεθνής αγορά πετρελαίου αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο σαν μια κατασκοπευτική νουβέλα του Eric Ambler, όπου μόνο στα πολύ τελευταία κεφάλαια ευρίσκεται όλη η δράση και οι ήρωες ανοίγουν τα χαρτιά τους

Οι απανωτές ανακοινώσεις από τις εταιρείες και τους εποπτεύοντες οργανισμούς για την εύρεση του σωτήριου εμβολίου, οι πρώτοι..

ΕΥΧΕΣ

 


Κατεδάφιση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στη Λάρνακα



 Ένα έργο με σημαντικές προεκτάσεις για την πόλη της Λάρνακας παίρνει τον δρόμο του με την γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων στη περιοχή Βασιλικού, μετά την εξασφάλιση από την εταιρεία ΕΛΠΕ (ΕΚΟ) άδεια κατεδάφισης των παλιών της εγκαταστάσεων στη Λάρνακα.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση, την αποξήλωση και την..

Σε Μεταβατικό Στάδιο η Ανάπτυξη των Βιοκαυσίμων στην Ε.Ε.- Οι Επιπτώσεις της Covid-19

  


Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά την χρήση βιοκαυσίμων στις αερομεταφορές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοινώνει, ότι θα προτείνει την υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων, σε ολόκληρη την ΕΕ, γνωστή ως ReFuelEU, το 2021. Σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Φινλανδία κινδυνεύουν..

ΕΥΧΕΣ ΠΕΠΕΚΟ

 


Βουτιά έως και 40% στις πωλήσεις καυσίμων τον Δεκέμβριο - Αρνητικά κλείνει και το 2020 - "Χτύπημα" και από την επιβολή τέλους στο ντίζελ

 


Το ισχυρότερο χτύπημα ανάμεσα στους ενεργειακούς κλάδους της χώρας για το 2020 δέχτηκε η αγορά των υγρών καυσίμων.

Η πανδημία Covid -19 και τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του ιού έριξαν τις πωλήσεις της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Ο τουρισμός επίσης που αποτελεί τη βασική πηγή ενίσχυσης του κλάδου δεν ήταν ο προσδοκώμενος με ..

Πόση άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι για δωρεάν rapid test

 


Τρίωρη άδεια μετ' αποδοχών προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test για κορονοϊό, δικαιούνται οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν μέσα από την πλατφόρμα testing.gov.gr.

Σύμφωνα με το άρθρο 71 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, προβλέπονται τα εξής: «εργαζόμενος ο οποίος επιλέγεται για δωρεάν έλεγχο κατά του κορωνοϊού COVID-19, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής του στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί προς τον σκοπό αυτό, και εφόσον η ώρα διενέργειας του ελέγχου ορίζεται ..