Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνεται για πρώτη φορά σε 10 εβδομάδες

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί —αν και μέτρια— για πρώτη φορά σε δέκα εβδομάδες, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΠΕ.

Η εβδομαδιαία παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα..

Στεφάτος: Προβληματική η υποεπένδυση στον κλάδο των υδρογονανθράκων - Υπάρχει χρόνος για τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

 


Η ΕΔΕΥ δεν έχει εκπλαγεί με τη νέα κατάσταση στον ενεργειακό τομέα, καθώς παρέμεινε προσηλωμένη στο τρίπτυχο ενεργειακή μετάβαση, ασφάλειας εφοδιασμού και τιμών.

Όπως ανέλυσε ο Αριστοφάνης Στεφάτος, πρόεδρος της ΕΔΕΥ, μιλώντας σήμερα στο Power & Gas Forum, οι χρηματοοικονομικοί φορείς..

Κιαρτζής (ΕΛΠΕ): Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η πορεία της ηλεκτροκίνησης

 


Η κρίση εκτός από προκλήσεις προσφέρει και ευκαιρίες για αλλαγή στρατηγικής, όπως ανέφερε σήμερα ο Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ, μιλώντας στο Power & Gas Forum.

Με αφορμή την ενεργειακή μετάβαση, τα ΕΛΠΕ μετεξελίσσονται και έχουν..

Περιφερειακή Σύσκεψη της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη- ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ- ΕΚΘ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ΩΡΑ: 10:30 «Ο Μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει- Αυξήστε τους μισθούς»

 





Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 με αίτημα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, προστασία του κόσμου της μισθωτής εργασίας από το «τσουνάμι» της ακρίβειας, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και επαναφορά των ελεύθερων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

   


Η Shell Καταθέτει Έφεση κατά της Απόφασης Ολλανδικού Δικαστηρίου για Μείωση Εκπομπών Ρύπων

 



Έφεση άσκησε η Shell κατά απόφασης ολλανδικού δικαστηρίου που διέταξε τον παραγωγό πετρελαίου, φυσικού αερίου και καυσίμου να μειώσει τις εκπομπές του γρηγορότερα σε μια σημαντική νίκη για ακτιβιστές που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να επιταχυνθούν οι δράσεις για το κλίμα. Ενώ η Shell είχε θέσει ως..

Cheap ethanol drives French demand for gasoline engine conversion kits

 


Sales of kits that let gasoline engines run on ethanol are surging in France, as drivers switch to using the sharply cheaper crop-based fuel at a time of soaring oil prices.

Self-styled market leader FlexFuel Energy Development says it delivered 6,400 conversion kits in the..

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποδέσμευση νέας μεγάλης ποσότητας αργού από το στρατηγικό τους απόθεμα

 




Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύει 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα για μήνες από το στρατηγικό της απόθεμα (Strategic Petroleum Reserve, SPR), δήλωσαν τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά..