Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Τσοτσορός: Πάνω από 900 εκατ. ευρώ τα κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ το 2018

Από το protagon.gr
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων το 2018 (EBITDA) θα ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ, εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ευστάθιος Τσοτσορός, επισημαίνοντας πως αν οι αγορές δεν είχαν δυσκολέψει στο τέλος, τότε η κερδοφορία θα ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ. 

Μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Τσοτσορός στάθηκε ιδιαίτερα στο αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον που ..

Τώρα είναι που πρέπει το Κράτος να βοηθήσει τις έρευνες υδρογονανθράκων


Από το energypress.gr
Παρακολουθώντας την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κοινοπραξία Repsol - Ελληνικά Πετρέλαια σχημάτιζε ίσως κανείς, από την πλευρά των εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου, μία αίσθηση ότι η όλη υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις άλλες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, έφτασε σε ένα αίσιο τέλος. Ότι σε επίπεδο θεσμικό και διαδικαστικό έγιναν αυτά που πρέπει να γίνουν και ότι ήρθε η ώρα των γεωτρυπάνων.

Μακάρι να ήταν έτσι. Η πραγματικότητα όμως έχει και άλλες πλευρές.  Πιο συγκεκριμένα:

ΕΛΠΕ: Στα τέλη Ιανουαρίου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

Από το mikrometoxos.gr
Στις αρχές του 2019 αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με τις σημαντικές αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Πρόκειται για τις αποκρατικοποιήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθώς και για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, για τις οποίες προβλέπονται μικρής έκτασης..

Τέλη Ιανουαρίου ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ – Παραμένει η εκκρεμότητα για το έλεγχο της εταιρείας των υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Ανοιχτό παραμένει έως και σήμερα το θέμα της μετοχικής διάρθρωσης της εταιρείας holding για τους υδρογονάνθρακες στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματα που έχουν σήμερα τα ΕΛΠΕ στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το θέμα ως γνωστόν έχει προκύψει μετά την πρόθεση του Δημοσίου να αποκτήσει τελικώς πλειοψηφικό πακέτο ή ακόμη και το 100% των δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής ΥΑ, μετά την αποκρατικοποίηση, αντί για μερίδιο 36,25% που προβλεπόταν αρχικά στο MoU που είχαν υπογράψει Ελληνικό Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean.

Εδώ το βασικό ερώτημα που θέτουν..

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές απομακρύνονται από τον άνθρακα

Από το naftemporiki.gr
Την περασμένη εβδομάδα, ο ιταλικός ασφαλιστικός κολοσσός Generali, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι δεν θα ασφαλίζει πλέον την κατασκευή νέων ανθρακωρυχείων ή σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, και επίσης δεν θα δέχεται νέους πελάτες που αντλούν περισσότερο από το 30% της ενεργειακής παραγωγής τους παραγωγή ή έσοδα από τον άνθρακα.

Η εταιρεία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό ασφαλιστικών που δεν υποστηρίζουν νέες πρωτοβουλίες που συνδέονται..

Απεργία ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Ο σχεδιασµός της Κυβέρνησης για το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ αλλά και κάθε άλλης ενεργειακής εταιρείας η οποία µπορεί να δώσει µία πνοή στην ανάπτυξη της χώρας, συνεχίζεται. Μέσα από διαδικασίες οι οποίες αγγίζουν τα όρια της παρανοµίας προσπαθεί, µε ένα διαγωνισµό γεµάτο από νοµικές αστοχίες, να επιβάλλει µε το έτσι θέλω, το νόµο της ζούγκλας στην αγορά της Ενέργειας.
        Είναι αστείο ότι χθες λάβαµε εξώδικη δήλωση..

Οι νορβηγικές εταιρείες πετρελαίου αυξάνουν στα 20 δισ. δολ. τις προβλέψεις επενδύσεων του 2019

Από το worldenergynews.gr
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη Νορβηγία αύξησαν τις επενδυτικές τους προβλέψεις για το 2019 έως 175,3 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (20,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από 165,1 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (SSB).

Οι επενδύσεις για το 2018 αναθεωρήθηκαν σε 155,5 δισεκατομμύρια κορώνες από 156,3 δισεκατομμύρια.

Ωστόσο, οι επικείμενες αναθεωρήσεις ενδέχεται..

Το Πρόγραμμα Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Κεφαλονιά Παρουσίασαν τα ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη Κεφαλονιά ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Συνολικά οκτώ σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη θα προμηθευτούν το φετινό χειμώνα χιλιάδες λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε οι μαθητές να μην νοιώθουν το «τσουχτερό» κρύο του χειμώνα ανακοίνωσε ο Όμιλος. Τα σχολεία είναι συγκεκριμένα..

WWF: Εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές

Από το energypress.gr
Συνολικά 90 προστατευόμενες περιοχές (4 εθνικά πάρκα, 2 εθνικοί δρυμοί, 21 καταφύγια άγριας ζωής και 63 περιοχές του δικτύου Natura) γειτνιάζουν με τα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη, όπως αναφέρει η WWF σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικότερα, η οργάνωση υποστηρίζει τα εξής:

Γιατί τραβούν την ανηφόρα οι τιμές του φυσικού αερίου – Κίνδυνος για έλλειψη LNG από το 2022

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου στα περισσότερα hub όπου διαπραγματεύονται, σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. 

Στις ΗΠΑ, μέσα στο 30ημερο που έληξε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές του αερίου σημείωσαν αύξηση πάνω από 30%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών και όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές η ανοδική τάση ..

Στο Τέξας ο νέος εμπορικός κόμβος LNG των ΗΠΑ

Από το naftikachronika.gr
O ενεργειακός κολοσσός, Cheniere Energy, εγκαινίασε επισήμως την μονάδα εξαγωγών LNG στο Corpus Christi του Τέξας την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα εξαχθεί το πρώτο φορτίο LNG από τη μονάδα με τους αναλυτές ωστόσο να θεωρούν ότι ..

Δεν είναι μόνη η ΔΕΠΑ - Η χαμένη διαδρομή του φυσικού αερίου μεταξύ ELFE (πρώην ΒΦΛ) του Λ. Λαυρεντιάδη και της Kavala Oil

Από το bankingnews.gr
Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στις συναλλαγές της ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) συμφερόντων Λαυρεντιάδη με τη ΔΕΠΑ, το τεράστιο χρέος που δημιούργησε προς την τελευταία η ELFE αλλά και οι χειρισμοί του πρώην CEO της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκου που προηγουμένως είχε διατελέσει στέλεχος της ELFE εγείρουν σωρεία ερωτημάτων.

Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει, ποια είναι η προέλευση ...

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
ΕΛΠΕ: Ζημιά ύψους 42 εκατ. ευρώ θα εγγράψει η Ελληνικά Πετρέλαια, με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ.

Ο όμιλος ΕΛΠΕ ενοποιεί τον όμιλο της ΔΕΠΑ με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και αποτιμά την αξία της συμμετοχής του (35%) στα 671 εκατ. ευρώ.

Στην παραπάνω αξία περιλαμβάνεται ..