Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Νιγηρία: Σε χαμηλό 3 ετών οι εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ – Άνοδος σε Ευρώπη και Ασία

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Νιγηρία τον Ιούλιο υποχώρησαν σε χαμηλό 3 ετών και συνεχίζουν να διολισθαίνουν καθώς οι αγοραστές της Ασίας και της Ευρώπης αυξάνουν τις αγορές,  σύμφωνα με τα στοιχεία των Thomson Reuters , Genscape και Kpler.

Η διαφορά  του δείκτη αναφοράς Brent και Oman για το αργό πετρέλαιο <DUB-EFS-1M>, που διαπραγματεύεται με λιγότερα από 2 δολάρια το βαρέλι σε σύγκριση με περισσότερα από 4 δολάρια το Μάιο, έχει κάνει το νιγηριανό αργό πετρέλαιο πιο ελκυστικό για..

Η οκταπέταλη δρυάς αποκαλύπτει όσα δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ για τους πυρήνες πάγου της Γροιλανδίας.


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο τέλος της γεωλογικής εποχής του Πλειστόκαινου και αρχή της σημερινής εποχής του Ολόκαινου, περίπου πριν από 12.900 έως 11.500 χρόνια, έγινε μια απότομη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη, μια επιστροφή σε παγετώδεις συνθήκες. Με εξέταση των φυτικών υπολειμμάτων εκείνης της περιόδου βρέθηκε ότι η βλάστηση που υπήρχε στην προηγούμενη, πιο θερμή περίοδο, αντικαταστάθηκε από βλάστηση..

Ρομποτικός εξωσκελετός με τεχνητή νοημοσύνη από την LG

Από το naftemporiki.gr
Τον πρώτο της «ανθρωποκεντρικό», wearable ρομποτικό εξωσκελετό θα παρουσιάσει στην IFA 2018 στο Βερολίνο (31 Αυγούστου- 5 Σεπτεμβρίου) η LG.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, αντίθετα με προηγούμενα ρομπότ της όπως το Guide Robot, το Cleaning Robot και το Serving Robot, το LG CLOi SuitBit δεν πλοηγείται μόνο του σε διαδρόμους ξενοδοχείων και χώρους αεροδρομίων, αλλά αντ'αυτού υποστηρίζει και ενισχύει τα πόδια του χρήστη, αυξάνοντας..

Το Ακριβό Φυσικό Αέριο Αυξάνει το Κόστος Ρεύματος στην Ευρώπη

Από το energia.gr 
Οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018, οδηγώντας σε αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργοστάσια και τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Η μεγάλη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Κίνα είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου

Αναλυτές της αγοράς τηρούν επιφυλακτική στάση όσον αφορά..