Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Και σε επιτροπή με την κόρη του Άκη η Δούρου

Και σε επιτροπή με την κόρη του Άκη η Δούρου

Συνεργάτες του προφυλακισμένου Άκη ψέλνουν τον “ύμνο της Δραχμής” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργάτες του προφυλακισμένου Άκη ψέλνουν τον “ύμνο της Δραχμής” για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλιακή καταιγίδα με στόχο Αφροδίτη Γη και Άρη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ηλιακή καταιγίδα με στόχο Αφροδίτη Γη και Άρη: CME ΣΤΟΧΟΙ Αφροδίτη, Γη  και Άρης: Η Ενεργή ηλιακή κηλίδα AR1504 ξέσπασε στις 13 Ιουνίου 13:19 και παράγει μια μακράς διάρκειας Μ1-φωτο...

Δελτίο Τύπου - H ανεργία καλπάζει επικίνδυνα για την κοινωνική συνοχή



Τα τραγικά αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα φανερώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία.
Η ΕΛΣΤΑΤ έχει καταγράψει την ανεργία το 1ο τρίμηνο του 2012 και υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων στους 1.120.097 ή ποσοστό 22,6% το οποίο συγκριτικά με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2011 (15,9%) είναι αυξημένο κατά 42,14% (!). Τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα των υφεσιακών πολιτικών, με δεδομένη όμως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας η λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη. Ειδικότερα στους νέους, η ανεργία έχει ξεπεράσει το Ευρωπαϊκό αρνητικό ποσοστό. 
Η ΓΣΕΕ εδώ και καιρό έχει εκτιμήσει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα.  
Η Συνομοσπονδία, γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, απαιτεί την άμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να περιοριστούν οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και να μην οδηγηθούν η ελληνική κοινωνία στο περιθώριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην χρεοκοπία. 
ΠΗΓΗ:/www.gsee.gr

Ορυκτός πλούτος και υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, μύθοι και πραγματικότητα



Τα τελευταία χρόνια πολλά ακούγονται για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Τόνοι μελανιού χύνονται και χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου καταναλίσκονται για να παρουσιαστούν απόψεις ειδικών και «ειδικών». Η «ανακήρυξη της ΑΟΖ» έχει γίνει σημαία πολλών συντηρητικών, εθνικιστικών και υπερεθνικιστικών κύκλων. Συζητήσεις επί συζητήσεων για τα «δίκαια» του έθνους, για την «κακή» γείτονα που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία και άλλα πολλά. Επωδός, δε, των περισσοτέρων είναι ότι η χώρα μας διαθέτει τεράστιες ποσότητες διαφόρων ορυκτών και πετρωμάτων, πλέει σε μια θάλασσα πετρελαίου (στο Αιγαίο) και αν τα εκμεταλλευτούμε όλα αυτά, τότε θα γίνουμε οι νέοι εμίρηδες («τύφλα νάχει το Μνημόνιο», θα καθόμαστε και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια).
Πέρα όμως από τους «μύθους» υπάρχει και η πραγματικότητα.
Είναι γνωστό ότι στον ελληνικό χώρο υπάρχουν πολλά και ποικίλα κοιτάσματα (και εμφανίσεις) ορυκτών, μεταλλευμάτων, λατομικών και διακοσμητικών υλικών, ενώ υπάρχουν και τεράστια γεωθερμικά πεδία. Ενδεικτικά αναφέρονται χρωμίτες στην Κοζάνη, τύρφη στους Φιλίππους, ουράνιο στου γρανίτες του Παρανεστίου, γεωθερμικά πεδία σε Έβρο, Νιγρίτα, Λέσβο, Μήλο, Νίσυρο κ.α.π., υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, ενώ υπάρχουν βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, λιγνίτης, μάρμαρα, ζεόλιθοι, καολίνες και πολλά άλλα. Σε κάποια από αυτά σήμερα γίνεται εκμετάλλευση, όπως π.χ. το σιδηρονικέλιο της ΛΑΡΚΟ (που με υπογραφές της υπηρεσιακής κυβέρνησης πάει για ξεπούλημα όσο - όσο), τους βωξίτες (που όμως η εκμετάλλευση δεν γίνεται με βιώσιμους όρους δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα, τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία).
Δεν μπορούμε εδώ όμως να μην επισημάνουμε και το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού. Μια εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, που με τον τρόπο που προτείνεται να γίνει έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, όσο και για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής (αγροτικός τομέας, τουρισμός).
Ανεξάρτητα από απόψεις που εκπορεύονται κύρια....................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες"



«Υπήρχε μία αυτοκρατορία από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, όπου όλοι και όλα πήγαιναν ρολόι. Όλοι; Όχι βέβαια. Στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, μία μικρή χώρα, όμορφη αλλά περίεργη, άρχισε να κινείται με ακατάληπτο ρυθμό. Οι άνθρωποι μιλούσαν Ελληνικά και οι κάτοικοί της ονομάζονταν Έλληνες. Περίεργος λαός με παλιά πατίνα».
Κάπως έτσι θα μπορούσε να αρχίζει ένα άρθρο μεγάλου αναλυτή, προκειμένου να εισαγάγει αυτά που συμβαίνουν τώρα (στην Αυτοκρατορία της Ε.Ε.) και αυτά που διαδραματίζονται εδώ και καιρό στη μικρή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου (την Ελλάδα).
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup, η Κομισιόν, αλλά και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, εν όψει του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών
Διασφαλίζουν, όπως δηλώνουν, ρευστότητα στις τράπεζες της παγκόσμιας κοινότητας, αφιερώνουν «συναλλαγματικές γραμμές επικοινωνίας» μεταξύ τους, για να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενες ισχυρές πιέσεις σε νομίσματα από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, εξετάζουν όλο το αμυντικό σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, παρακολουθώντας σε κατάσταση συναγερμού τις εξελίξεις στη μικρή αυτή χώρα της Μεσογείου, που διαθέτει το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Ευρωζώνης. Σχήμα οξύμωρον αλλά αληθινό. Το ρεπορτάζ παραθέτει την «αμείλικτη» πραγματικότητα, όπου οι δηλώσεις που εκστομίζονται στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις μετοχές στη Σαγκάη και επηρεάζουν τις ισοτιμίες στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.
Με κομμένη την ανάσα........................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος εμπνέει νανοτεχνολογία παραγωγής ηλεκτρισμού



Ένα φαινόμενο που πρώτος παρατήρησε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος* πριν από 23 αιώνες αποτελεί τη βάση λειτουργίας μιας συσκευής που έχει σκοπό τη συλλογή και εκμετάλλευση τεραστίων ποσοτήτων θερμικής ενέργειας που χάνονται καθημερινά.
Ο Ζονγκ Λιν Γουάνγκ και οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο Georgia Tech των Ηνωμένων Πολιτειών υπολόγισαν πως το 50% της ενέργειας που εκπέμπεται στη χώρα κάθε χρόνο, με πηγή από υπολογιστές έως αυτοκίνητα, σπαταλάται ως ανεκμετάλλευτη θερμότητα.
Ωστόσο, η θερμότητα μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το πυροηλεκτρικό φαινόμενο που πρώτος περιέγραψε ο Θεόφραστος το 314 π.Χ όταν παρατήρησε ότι ο ημιπολύτιμος λίθος τουρμαλίνης παρήγαγε στατικό ηλεκτρισμό και έλκυε κομματάκια αχύρου όταν θερμαινόταν.
Η θέρμανση και η ψύξη αναδιατάσσουν τη μοριακή δομή ορισμένων υλικών, όπως ο τουρμαλίνης, δημιουργώντας μια ανισορροπία ηλεκτρονίων, γεγονός που πυροδοτεί ένα ηλεκτρικό κύμα, σημειώνουν οι επιστήμονες της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nano Letters.
Η ομάδα του Γουάνγκ επιθυμεί να εφαρμόσει τις παρατηρήσεις του Θεόφραστου στην ανάπτυξη μιας νανογεννήτριας η οποία θα εκμεταλλευόταν τις μεταβολές στα επίπεδα θερμοκρασίας που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο σύγχρονο κόσμο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυνατότητα αναγνώρισης ή μη των πλασματικών χρόνων από τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Δυνατότητα αναγνώρισης ή μη των πλασματικών χρόνων από τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr
Picture 0 for Δυνατότητα αναγνώρισης ή μη των πλασματικών χρόνων από τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Αντίλογος (Antilogos-gr): Αν σας αρέσουν τα παραμύθια...

Αντίλογος (Antilogos-gr): Αν σας αρέσουν τα παραμύθια...

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη | marketbeast.gr

Δελτίο Τύπου - Ερμηνευτική Εγκύκλιος της ΓΣΕΕ για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας



Ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα απέστειλε η ΓΣΕΕ σχετικά με την έννοια του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας το οποίο συνυπολογίζεται με την έναρξη της μετενέργειας της καταγγελθείσας Συλλογικής Σϋμβασης Εργασίας.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ στο επίδομα επικίνδυνης εργασίας εντάσσονται τα τυχόν προβλεπόμενα από τη ΣΣΕ ανθυγιεινά επιδόματα ενώ το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τα επιδόματα βαριάς εργασίας.
Επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο .................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγρότες: Λάθος μας που βάλαμε φωτοβολταϊκά



Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες από τη Βοιωτία οι οποίοι αντιμετώπισαν τα φωτοβολταϊκά ως μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία και μπήκαν στη διαδικασία κατασκευής φ/β πάρκων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας αγρότης - παραγωγός ενέργειας από τη Βοιωτία  «Απεδείχθη λάθος μας που μπήκαμε στα φωτοβολταϊκά».
Όπως εξηγεί, στις 16 Ιουνίου συμπληρώνονται 4 μήνες που παραμένουν απλήρωτοι οι παραγωγοί, τη στιγμή που κάθε μήνα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν στις τράπεζες τις δόσεις για τα δάνεια που έλαβαν για την εγκατάσταση.
Πρόκειται βεβαίως για χρήματα τα οποία οι αγρότες αναγκάζονται να  βάζουν «από την τσέπη τους» και τα οποία κυμαίνονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Όχι από την Ιεράπετρα στις βιομηχανικές ΑΠΕ με διαδικασίες fast track


Όχι από την Ιεράπετρα στις βιομηχανικές ΑΠΕ με διαδικασίες fast track
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενώνει τη φωνή του μαζί με τη φωνή των άλλων φορέων Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, συλλόγων και πολιτών, κατά των αποφάσεων προώθησης επενδύσεων ΒΑΠΕ στην Κρήτη και μάλιστα με το σύστημα FAST TRACK.
Η Τοπική Αυτοδιόκηση δεν απεμπολεί το δικαίωμά της να έχει κύριο λόγο στα θέματα τοπικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον.
Η αδειοδότηση των βιομηχανικών ΑΠΕ χωρίς ουσιαστικά να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και χωρίς να ακουστεί και ληφθεί υπόψη η γνώμη τους, θα μας βρεί ουσιαστικά και τυπικά απέναντι. Είναι απαράδεκτη η επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των επενδύσεων αυτών στο νόμο FAST TRACK, ενώ δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί η μελέτη για το θέμα που ανέθεσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολυτεχνείο Χανίων.
Η προώθηση των μεγάλων αυτών επενδύσεων χωρίς να έχουν εκτιμηθεί τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο ήρεμο κρητικό τοπίο από τις ίδιες τις ανεμογεννήτριες, τα ηλεκτρικά δίκτυα μεταφοράς και τα παράλληλα έργα διάνοιξης δρόμων κλπ., οι επιπτώσεις στην πανίδα........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο συρτάρι μένει η λύση για το λαθρεμπόριο καυσίμων



Οι προσδοκίες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα είναι υψηλές, μετά και την υποχρέωση που θεσπίστηκε στον τελευταίο νόμο του μνημονίου για τοποθέτηση ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα. Για να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη όμως θα πρέπει να υπογραφούν συγκεκριμένες υπουργικές απόφασεις...
Οι ιχνηθέτες θεωρούνται ως η λύση στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα που κοστίζει ετησίως από 400 έως 700 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία με βάση τις εκτιμήσεις φορέων που παρακολουθούν την ελληνική αγορά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πετρελαίου και φυσικού αερίου της αμερικανικής εταιρείας Authentix Kyle Beedy από το πρώτο κιόλας έτος εφαρμογής των μοριακών ιχνηθετών, τα έσοδα στα δημόσια ταμεία μπορούν να αυξηθούν και να πληρωθεί περίπου το 40% των φόρων που σήμερα χάνεται.
Ποια είναι η Authentix
Με έδρα το Ντάλας του Τέξας, η Authentix είναι η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία πιστοποίησης καυσίμων στον κόσμο, με πελάτες εταιρείες όπως η Shell και η Chevron αλλά και πάνω από 10 κράτη, μεταξύ των οποίων η Ινδία.
Σύμφωνα με τον κ. Beedy, η εμπειρία από την εφαρμογή προγραμμάτων ιχνηθετών στα καύσιμα σε άλλες χώρες, ήταν εκπληκτική: Όταν κάνουμε παρουσιάσεις σε κυβερνήσεις, λέμε συγκεκριμένα νούμερα που κατά τη γνώμη μας είναι συντηρητικά. Τον πρώτο χρόνο καταλήγουν στα δημόσια ταμεία περίπου το 35% των εσόδων που χάνονται από το λαθρεμπόριο ή τη νοθεία, το δεύτερο χρόνο το ποσοστό ανεβαίνει στο 50%, τον στο 65% και τον τέταρτο φτάνουμε στο 75%. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, για το κράτος, τις νόμιμες εταιρείες...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «Groupama Obsidienne» εξασφαλίζει εγγυημένη απόδοση σε ευρώ





Η Groupama Φοίνιξ προσφέρει ένα ασφαλιστικό – επενδυτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 + 2 ετών που συνδυάζει εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη και δυνατότητα συμμετοχής στις μετοχικές αγορές της ευρωζώνης μέσω του δείκτη Euro Stoxx 50®.


Το «Groupama Obsidienne – Αύγουστος 2012» διατίθεται από τον Όμιλο Groupama στη Γαλλία ενώ στην Ελλάδα παρέχεται αποκλειστικά από την Groupama Φοίνιξ έως τις 31 Ιουλίου 2012.
Το πρόγραμμα προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους ασφαλισμένους τα οποία περιλαμβάνουν: εγγύηση κεφαλαίου, ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αγορών μετοχών) 3,1%, αλλά και δυνατότητα υψηλής απόδοσης έως 73,3% επί του καθαρού ασφαλίστρου στη λήξη της 8ετίας, πρόσβαση στα επενδυόμενα χρήματα από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, καθώς και δικαίωμα εξαγοράς χωρίς καμία χρέωση στη λήξη των 8 ετών.
Ο επενδυτικός μηχανισμός του «Groupama Obsidienne» είναι απλός και απόλυτα διαφανής. Tο κεφάλαιο επενδύεται στον εισηγμένο στη χρηματιστηριακή αγορά του Λουξεμβούργου τίτλο «Οbsidienne Août 2012», με την εγγύηση* της Société Générale. Η απόδοσή του εξαρτάται κατά 50% από σταθερή ετήσια απόδοση 4,40%, και κατά 50% από την πορεία του Δείκτη Euro Stoxx 50®, ο οποίος περιλαμβάνει τις 50 σημαντικότερες μετοχές των κρατών μελών τη....ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κύπρος: Δωρεάν διάθεση συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού



Από τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012, αρχίζει η δωρεάν διάθεση Συμπαγών Λαμπτήρων Φθορισμού (ΣΛΦ) του Ειδικού Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ), μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου και της ΑΗΚ, προς τους Δήμους, τις Κοινοτικές Αρχές, τους Ιερούς Ναούς/Μοναστήρια καθώς επίσης προς τους μικρούς Εμπορικούς Καταναλωτές (των διατιμήσεων με κώδικα 15, 16 και 17).
Η διάθεση των ΣΛΦ υλοποιείται με βάση την απόφαση της εξ Υπουργών Επιτροπής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ημερομηνίας 30/04/2012, για διάθεση ποσότητας ΣΛΦ και μέσα στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Με βάση την πιο πάνω απόφαση, η διάθεση των ΣΛΦ θα γίνει προς:
(α) Δήμους, Κοινοτικές Αρχές και Ιερούς Ναούς/Μοναστήρια
Για αυτές τις ομάδες η διάθεση θα γίνεται κατόπιν αίτησης ...........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

eglimatikotita.gr: Tεράστιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη από ώρα...

eglimatikotita.gr: Tεράστιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη από ώρα...: Ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει από τη Γη τα ξημερώματα της Παρασκευής 15/6/12.. Το μέγεθος του εκτιμάται στα 700 μέτρα πλάτος και κ...

Forex - Capital.gr - Κάνοντας trading στο αργό πετρέλαιο

Forex - Capital.gr - Κάνοντας trading στο αργό πετρέλαιο                   

Απειλή για τη Ρωσία, δολάριο, πετρέλαιο….



Στη Ρωσία εξακολουθεί να είναι απών το ολοκληρωμένο σύστημα οικονομικού ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Λογιστικών Ελέγχων, Σεργκέι Στεπάσιν. Δεδομένης της απουσίας του,είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει εγγύηση για μια «υγιή» ρωσική οικονομία σε συνθήκες παγκοσμίων κρίσεων. Το συγκεκριμένο πρόβλημα συζητήθηκε πρόσφατα στη διάρκεια συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
«Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία παραμένει δύσκολη», διαπίστωσε ο Σεργκέι Στεπάσιν. «Η κρίση χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης επιδεινώνεται, η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ παραμένει εύθραυστη, ενώ ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης εμφανίστηκαν και στην Κίνα. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι παγκόσμιες ανισορροπίες που προκάλεσαν την κρίση του 2008-2009,δεν έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οξυνθεί. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει ήδη τη ρωσική αγορά συναλλάγματος».
Επικίνδυνα δεδομένα.
Ο κ. Στεπάσιν τόνισε πως το τελευταίο διάστημα η αξία του δολαρίου αυξήθηκε στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2011, ενώ οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 107 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός είχε διαμορφωθεί με βάση την τιμή των 115 δολαρίων το βαρέλι. «Από την περίοδο κιόλας της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού.......................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

OPEC: Αμετάβλητη παραγωγή στα 30 εκατ. βαρέλια



Αμετάβλητα διατήρησε τα όρια στα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου ο OPEC, καθώς η συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομικής υπερκέρασε τα αιτήματα για μειώσεις της παραγωγής ώστε να συγκρατηθεί η πτώση τιμών. 
Το καρτέλ αποφάσισε διατήρηση του πλαφόν παραγωγής των 12 μελών του στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 
Μολονότι μια αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 με 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα βοηθούσε την παγκόσμια οικονομία και ειδικά την Ευρώπη που μαστίζεται από την ύφεση, τα μισά από τα μέλη του καρτέλ (Εκουαδόρ, Ιράν, Βενεζουέλα, Αλγερία, Αγκόλα και Νιγηρία) τάχθηκαν κατά μιας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση των διεθνών πρακτορείων. 
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent έχει διολισθήσει 24% από τον Μάρτιο καθώς η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη παραγωγός του OPEC αντλεί το περισσότερο πετρέλαιο των τελευταίων 30 χρόνων.  
ΠΗΓΗ:www.euro2day.gr

Ενεργειακά έργα στα ΑΕΙ προωθεί το ΥΠΕΚΑ



Τη διαδικασία εξέτασης της δυνατότητας χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας δρομολόγησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ με τους αρμόδιους Αντιπρυτάνεις και τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Πανεπιστημίων, προκειμένου να προσδιορισθούν οι επιλέξιμες δράσεις & έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr