Κυριακή 3 Μαΐου 2015

H NASA φτιάχνει το Enterprise και πάει στη Σελήνη σε 4 λεπτά


Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ιούλιος Βερν τη νέα τεχνολογία που δοκιμάζει η  NASA και η οποία φιλοδοξεί κυριολεκτικά να εκμηδενίσει τη διάρκεια ενός διαστημικού ταξιδιού “Από τη Γη στη Σελήνη”, όπως ήταν και ο τίτλος του μυθιστορήματος που συνέγραψε το 1865 o οραματιστής γάλλος συγγραφέας.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει...

Δείτε τον πιο όμορφο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία!

Δείτε τον πιο όμορφο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία!
Η Νορβηγία αν και ήδη παράγει αρκετές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την υδροηλεκτρική, την γεωθερμική και την αιολική ενέργεια για να καλύψει όλη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, συνεχίζει να κατασκευάζει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθεί τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, να είναι εντυπωσιακά όμορφοι!

ΤΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το λαθρεμπόριο καυσίμων
Επέκταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως «πρώτη ύλη» για λαθρεμπόριο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα οποία θα περιληφθούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συντονισμό των κινήσεων για τον...

Απαισιόδοξη η Total για το μέλλον της διΰλισης στην Ευρώπη


Η ανάκαμψη που βιώνει ο κλάδος της διΰλισης στην Ευρώπη θα είναι προσωρινή, όπως εκτιμά η γαλλική Total, μεγαλύτερη παραγωγός καυσίμων της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η άνοδος των περιθωρίων διΰλισης, τα οποία ενισχύθηκαν σε υψηλά τετραετίας στο α΄ τρίμηνο, δεν μπορεί να διατηρηθεί επειδή η περιοχή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από υπερπροσφορά.

Να σημειωθεί ότι τα περιθώρια αυξήθηκαν στα 47,10 δολάρια ανά τόνο στο α΄ τρίμηνο από 6,60 δολάρια ένα χρόνο πριν.

Στην ίδια εκτίμηση προχώρησαν πρόσφατα η ιταλική Eni και η ολλανδική Gunvor, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα σημειώθηκε έντονη ζήτηση για βενζίνη. Παράλληλα, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των ευρωπαϊκών μονάδων είναι αρνητικές και διότι σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή προγραμματίζεται η λειτουργία νέων διϋλιστηρίων που θα εντείνουν τον διεθνή ανταγωνισμό.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Πού θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο - Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη

Πού θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο - Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη
Η πιο φτηνή βενζίνη στον κόσμο, μπορεί να βρεθεί στη Βενεζουέλα.

Εκτός από τις τεράστιες ποσότητες σε σιδηρομεταλλεύματα, γαιάνθρακα, χρυσό και βωξίτη, η Βενεζουέλα διαθέτει και πολύ πετρέλαιο. Είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα γνωστά διαθέσιμα πετρελαίου παγκοσμίως - περισσότερα από 297 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Στη Βενεζουέλα η βενζίνη είναι τόσο επιδοτούμενη που έχει σχεδόν μηδαμινή αξία: το 2013 έφτανε στον καταναλωτή στην απίστευτη τιμή των 0,04 λεπτών του ευρώ το λίτρο στη μαύρη αγορά! Παρ' όλα αυτά, σήμερα η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει εισαγωγή βενζίνης γιατί οι εξαγωγές είναι μεγάλες, τα έσοδα ελάχιστα και τα αποθέματα για εσωτερική κατανάλωση δεν επαρκούν.

Δείτε σε αυτό το link που κατατάσσεται η χώρας σας σε σχέση με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό


ΠΗΓΗ:newmoney.gr