Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ Reuters: "Η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση στις 12 Νοεμβρίου λόγω ασυμφωνίας ΔΝΤ"!




"Στον αέρα" βρίσκεται η δόση των 31,5 δισ. είτε ψηφιστούν τα μέτρα την Τετάρτη είτε όχι! Όπως μετδείδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης ότι και να κάνει η Ελλάδα, όσες περικοπές και να γίνουν στους μισθούς, απλώς και μόνο επειδή το ΔΝΤ συντάσσεται απόλυτα με την γραμμή των ΗΠΑ που θέλει να ληφθεί απόφαση για νέο "κούρεμα" του χρέους "Εδώ και τώρα", ενώ η Γερμανία επιμένει να αρνίετια. 
Έτσι, σύμφωνα με το Reuters, η ίδια πηγή είπε ότι "το Eurogroup είναι μάλλον απίθανο να λάβει οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα στις 12 Νοέμβρη".
Επισήμανε δε, ότι "η ευρωζώνη συνεχίζει να εργάζεται στο θέμα του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, ώσπου να κλείσουν όλα τα μέτωπα του πακέτου μέτρων"!
Δηλαδή κανονικό "δούλεμα" στην πλάτη ενός ενός ολόκληρου λαού, χάριν μιας πλαστής πλειοψηφίας μιας πολιτικής ελίτ που εξαπάτησε για μια ακόμα φορά τους ψηφοφόρους μιλώντας για "επαναδιαπραγμάτευση".
Τέλος, ο ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ για νέα απομείωση. Eπίσης το Dow Jones Newswires επικαλείται άλλους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους και υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο πράγμα: Ότι στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δοθεί μία λύση στο χρέος της Ελλάδας και τις επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι απλά θα εκτεθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς που είχε ισχυριστεί ότι "Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία".
Κάτι που αμφισβητούν στην ΕΕ που δήλωσαν ότι "Δεν υπάρχει κανένα "πιστόλι που να μας σημαδεύει το κεφάλι μας".
ι σημαίνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση θα πέσει μεν στο κενό με την ψήφιση των μέτρων, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ανοίξει το αλεξίπτωτο της νέας δόσης!
Φαντασθείτε τα νέα μέτρα να έχουν ψηφιστεί, να έχει κλειδώσει ύφεση της τάξης του 7-10% για το 2013, λόγω των φόρων και να μην έχει ληφθεί η δόση! Πόσες ημέρες θα επιβιώσει η κυβέρνηση;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΡΕΛΑΝΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΠΑ Α.Μεντβέντεφ: "Παίρνουμε ΔΕΠΑ, δίνουμε South Stream και ηλεκτρισμό στα νησιά"!




Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream ο γενικός διευθυντής της Gazpromexport Α.Μεντβέντεφ, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε το έργο "αντιοικονομικό για την Gazprom".

Σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο έργο ήταν καθαρά πολιτική απόφαση των Β.Πούτιν και Κ.Καραμανλή και από την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009 αδιαφόρησαν εντελώς, πλέον η απόφαση θα ληφθεί καθαρά βάσει οικονομικών κριτηρίων και θα φανεί αν πραγματικά θέλουν ενεργειακή συνεργασία οι Έλληνες πολιτικοί με την Μόσχα.

"Το σχέδιο αγωγού μέσω Ελλάδας, προς την Ιταλία, εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά η απόφαση θα ληφθεί καθαρά βάσει οικονομικών κριτηρίων. Για ένα κομμάτι του έργου (σ.σ. κεντρικός αγωγός μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Σλοβενίας, κ.ο.κ.), έχουν ληφθεί οι αποφάσεις. Το κομμάτι που αφορά την Ελλάδα ακόμα εξετάζεται"  δήλωσε ο Α.Μεντβέντεφ (συνωνυμία με τον πρωθυπουργό Ν.Μεντβέντεφ).
Ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ για την οπία η Gazprom έχει καταθέσει μία πρόταση που είναι "μη ανταγωνιστική" από τις λοιπές προσφορές, αλλά έχει καταγραφεί σαφής προσπάθεια υπονόμευσής της από γερμανικά συμφέροντα.
Ενώ την ιδια στιγμή η Γερμανία απολαμβάνει τα αγαθά του Nord Stream παρά τις αντιρρήσεις της Πολωνίας την οποία παρέλαμψε ο αγωγός, στην Ελλάδα της πολιτικής ελίτ ήσσονος εθνικού φρονήματος "βρίσκει και κάνει". Έτσι υπάρχει μια διάχυτη φημολογία ότι "Η Gazprom έχει καλύτερη πρόταση, αλλά αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί μονοπωλίων. Δηλαδή δεν μπορεί αυτός που παράγει, να μοιράζει κι όλας".
Τώρα πως γίνεται πάντα η "αυστηρότητα" της νομοθεσίας να εξαντλείται στις "μικρές" χώρες της ΕΕ, αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα. Την Τετάρτη πρόκειται να ανοίξουν οι προσφορές για την ΔΕΠΑ. Στις 9 Νοεμβρίου υπογράφει η Βουλγαρία και ήδη έχουν υπογράψει οι περισσότερες από τις άλλες χώρες. Τελευταίες θα υπογράψουν οι κατασκευάστριες εταιρείες του αγωγού  (ιταλικές,γερμανικές,γαλλικές
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΟΒΕ: Τι σχέση έχει ο Στουρνάρας με τον Χριστοφοράκο;


ΙΟΒΕ: Τι σχέση έχει ο Στουρνάρας με τον Χριστοφοράκο;

Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Στουρνάρα, οι Βρυξέλλες και ειδικά το Βερολίνο έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς στο κρισιμότερο υπουργείο καθόταν ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Λέγεται μάλιστα πως το όνομα του κ. Στουρνάρα είχαν προτείνει στον κ. Σαμαρά Γερμανοί αξιωματούχοι!
Γιατί όμως τέτοια επιμονή για τον πρώην γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ;
Ποια η σχέση του κ. Στουρνάρα με τη Γερμανία και γιατί πρόκειται για «άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης» τους;
Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω και ας θυμηθούμε ένα άλλο πρόσωπο που «έβαλε φωτιά» στην ελληνική πολιτική σκηνή με το σκάνδαλο Siemens.
Ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος σήμερα ζει και εργάζεται κανονικά στο Μόναχο της Γερμανίας, ήταν και αυτός μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ από τον Οκτώβριο του 2007.
Χριστοφοράκος και Στουρνάρας, όπως σημειώνουν κύκλοι του ΙΟΒΕ, είχαν από τότε εξαιρετική συνεργασία, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε επισήμως καθήκοντα Γενικού Διευθυντή τον Ιανουάριο του 2010.
Μετά τη φυγή του κ. Χριστοφοράκου τον Μάιο του 2009, η θέση του στο ΔΣ του ΙΟΒΕ «χήρεψε». Ενδεικτικό των καλών σχέσεων Στουρνάρα-Χριστοφοράκου είναι το γεγονός ότι, ακόμα και όταν ανέλαβε ο κ. Στουρνάρας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή, δεν φρόντισε να διαγράψει τον κ. Χριστοφοράκο από τον ΙΟΒΕ.
Επί της ουσίας δηλαδή ο κ. Χριστοφοράκος παραμένει ακόμα και σήμερα μέλος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Γιατί όμως ο κ. Στουρνάρας δεν τον διέγραψε ποτέ;
Ποια η σχέση του νυν υπουργού Οικονομικών με τη Siemens και τα εμβάσματα στην Ελλάδα;
Γνώριζε ο ίδιος για τη δράση του Χριστοφοράκου όταν ανέλαβε καθήκοντα στον ΙΟΒΕ; Αν ναι γιατί δεν φρόντισε να διαγράψει κάθε σχέση μαζί του; Αν όχι, γιατί δεν το έκανε –έστω- όταν πια είχαν βγει όλα στη φόρα;
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Wall Street Journal "Και να ψηφιστούν τα μέτρα η κρίση θα συνεχιστεί"




Μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο εάν η Ευρώπη μπορεί να βρει τρόπο να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, επισημαίνει η Wall Street Journal καθώς αν η Ελλάδα υπερβεί τον σκόπελο της ψήφισης των μέτρων, θα χρειαστεί διετή επιμήκυνση, αλλά αι πάλι θα έχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. 
Το ποσό που απαιτείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι 40 δισ. ευρώ και η Ε.Ε. εξετάζει σενάρια όπως η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έδωσε, μια επιλογή περισσότερο «εφικτή» πολιτικά από το να «μειώσει» το συνολικό ποσό των δανείων." Ένα moratorium στις πληρωμές τόκων ως το 2016 θα εξασφαλίσει ποσό 23 δισ. ευρώ και σε συνδυασμό με λύσεις όπως το «ρολάρισμα» εντόκων γραμματίων μπορεί να καλύψει το απαιτούμενο ποσό", εκτιμά η Credit Suisse.
Aκόμα και αν λυθεί το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού, παραμένει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, το οποίο θα φτάνει το 189% του ΑΕΠ το 2013, πολύ μακριά από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ, που έχει τεθεί για το 2020.
Το ΔΝΤ πιέζει για ανακούφιση από το βάρος του χρέους, αλλά η αναδιάρθρωση από τους επίσημους πιστωτές (κράτη, ΕΚΤ) δείχνει πολιτικά ανέφικτη έναν χρόνο πριν από τις γερμανικές εκλογές, σημειώνει η εφημερίδα. Άλλωστε η ΕΚΤ έχει αρνηθεί την αναδιάρθρωση των ελληνικών τίτλων που διακρατεί. Η επαναγορά χρέους, κάτι που ουσιαστικά θα είναι νέα αναδιάρθρωση, δείχνει αποδεκτό μέτρο.
"Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν εξαρτάται από τις διεθνείς αγορές, δεν υπάρχει άλλη άμεση ανάγκη για πλήρη αναδιάρθρωση "εδώ και τώρα"", σημειώνει η εφημερίδα.
"Η Ελλάδα έχει ορισμένα θετικά, όπως το ότι βρίσκεται κοντά σε πρωτογενές ακόμα και αν ψηφστούν τα μέτρα και πάλι δεν θα πρόκειται για τον τελευταίο γύρο των προβλημάτων με το ελληνικό χρέος.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Το κουρδικό πετρέλαιο δημιουργεί κράτος




Οι μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες στοιχηματίζουν υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις στην περιοχή; Ιδού μια ενδιαφέρουσα ανάλυση από την  Financial Post:
Η κουρδική περιοχή του Ιράκ, στα βόρεια της χώρας, ίσως να μην αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από τα Ηνωμένα Έθνη, πόσο μάλλον από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. 
Ωστόσο, το Ιρακινό Κουρδιστάν έχει όλη την αναγνώριση που χρειάζεται, από εκείνους που έχουν σημασία , την αμερικάνικη ExxonMobil, την γαλλική Total, τη ρωσική Gazprom , τους ευρωπαϊκούς εμπορικούς οίκους Trafigura και Vitol, και άλλους  μεγάλους φορείς στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Πέρυσι, η ExxonMobil υπέγραψε ανεξάρτητη συμφωνία έρευνας για πετρέλαιο με το Ιρακινό Κουρδιστάν παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Ιράκ.
Η Chevron μαζί με άλλες εταιρείες,  που επίσης αγνοούν τις απειλές του Ιράκ, σύντομα συνενώθηκαν με την ExxonMobil.
Αυτή την εβδομάδα, το Ιρακινό Κουρδιστάν ξεκίνησε τις πρώτες ανεξάρτητες εξαγωγές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια συμφωνίας με τη Gemel, μια βρετανοτουρκική επιχείρηση που διευθύνεται από τον Tony Hayward, πρώην πρόεδρο της BP, και που υποστηρίζεται από τους διεθνείς χρηματοδότες Nathaniel Rothschild και Paulson & Co.
Οι απειλές του Ιράκ κατά αυτών των εταιρειών και οι απαιτήσεις του να αναγνωριστεί η κυριαρχία του επί του Κουρδιστάν φαίνεται να πέφτουν στο κενό, καθώς οι ποσότητες πετρελαίου στην περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλες.
Πέραν όμως του πετρελαίου, ένα φιλοδυτικό κουρδικό κράτος, δεν θα χρησιμοποιούσε ενεργειακούς πόρους από την Τεχεράνη και θα αποτελούσε έναν ισχυρό σύμμαχο της Δύσης στην Μέση Ανατολή, αμβλύνοντας την πρόοδο των αδελφών μουσουλμάνων σε όλη την περιοχή και όντας μαζί με το Ισραήλ οι μόνοι αξιόπιστοι συνεργάτες της Δύσης.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1985


Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1985
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. 
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή!

Γερμανία προς Ελλάδα: Απλώς (ξε)πουλήστε τώρα


Γερμανία προς Ελλάδα: Απλώς (ξε)πουλήστε τώρα
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα με την ευρύτερη δυνατή πελιοψηφία, ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, η Γερμανία έχει επικεντρωθεί πλέον στις αποκρατικοποιήσεις εταιριών, στο άνοιγμα των αγορών και στη διευκόλυνση της προσβασης ξένων εταιριών στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Το μήνυμα που επαναλαμβάνεται μονίμως από ευρωπαίους -και όχι μόνο- αξιωματούχους είναι σαφές: υλοποιήστε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι το έλαβε λέγοντας: Αυτό που θέλουν από εμάς είναι να προωθήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις και να ανοίξουμε τις αγορές.
Το μείζον θέμα και σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών είναι όμως ο χρόνος που θα υλοποιηθούν τα… συμφωνηθέντα. Οι ξένοι θελουν να αγοράσουν τώρα, καθώς εκτιμούν ότι οι αποτιμήσεις τώρα βρίσκονται στον πάτο. Επιδιώκουν να αγοράσουν τώρα, προσφέροντας -υποτίθεται-  πολύ περισσότερα από την χρηματιστηριακή και πραγματική αποτίμηση μεγάλων εταιριών -ώστε να μην προκληθεί πολιτικό σκάνδαλο.
Στην πραγματικότητα όμως στην παρούσα συγκυρία κορυφαίες κρατικές εταιρίες όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και μεγάλες τράπεζες είναι άγρια υποτιμημένες, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε ρευστο και η καταναλωτική τους βάση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ.....

ΟΙΩΝΟΙ ΤΕΛΟΥΣ !...



Αντί να δώσουμε τη μάχη στο ξέφωτο, αναλώνουμε δυνάμεις σε ένα εθνικό κρυφτούλι. «Παίζουμε» πόλεμο αντί να κάνουμε πόλεμο και ας βρισκόμαστε σε πόλεμο. Φαντασιωνόμαστε εξωτερικούς εχθρούς και διαπρέπουμε σε φανταστικές μάχες με πολεμοφόδια των ίδιων των? εχθρών. Ξεπεσμός, αυτοδιασυρμός και αυτοταπείνωση.
 Η άρνηση αντιμετώπισης της πραγματικότητας που βιώνει η χώρα και την οποία ιδίοις χερσίν διαμορφώσαμε, αποτελεί το πρόβλημα των προβλημάτων μας.
 Είμαστε φυγόστρατοι στην πρόσκληση εθνικής σωτηρίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα, «ξένοι κατακτητές» και «κατοχικές δυνάμεις» δεν αποτελούν τίποτα άλλο από λαμπερά στολίδια στον χλομό πατριωτισμό μας.
 Μέχρι χθες και με την αρωγή κάποιων ανεγκέφαλων Ευρωπαίων, ενοχοποιούσαμε τους «άλλους» που συντηρούσαν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Βρήκαμε, έτσι, τα «συντηρητικά» της φυγομαχίας μας. Αλλά το άλλοθι δεν κράτησε πολύ. Με ισχυρές διαβεβαιώσεις λόγων και χρήματος για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποκαλύπτεται τώρα πως το πρόβλημα είναι δικό μας. Η Αθηνά είναι εδώ αλλά η χείρα ακίνητη.
 Τον γόρδιο δεσμό της χώρας μόνο εμείς είμαστε σε θέση να κόψουμε. Και αν φαντάζει άλυτος, αυτό δεν είναι πρόβλημα κόμπων της ΔΗΜ.ΑΡ. μόνο, του Βενιζέλου ή του Σαμαρά. Είναι πρόβλημα της ίδιας της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία μετεξελίχθηκε προϊόντος του χρόνου σε μια άρρητη δικτατορία Προνομιοκρατίας. Με το αζημίωτο, εννοείται, για τη διαιώνιση της πελατειακής πολιτικής εξουσίας, η οποία συν τω χρόνω μεταλλάχθηκε σε μεσολαβητή διακανονισμού και προστασίας συμφερόντων για τα νομιμοποιημένα παρα-κράτη που υπέσκαψαν τα θεμέλια του κράτους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ Ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από Golan - 5.000 μαχητές της Χεζμπολά μπήκαν στη Συρία! 11/05/2012 - 15:57




Ισραηλινά  μαχητικά αεροσκάφη F-16I πέταξαν πάνω από τα υψώματα του Golan παραβιάζοντας και αυτοί με την σειρά τους την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1973. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις ημέρες τρία συριακά άρματα μάχης είχαν μπει στην αποστρατικοποιημένη περιοχή.
Η πτήση τους έγινε ενώ 5000 Λιβανέζοι σιίτες σύμμαχοι του καθεστώτος και προφανώς μέλη της Χεζμπολά πέρασαν από την κοιλάδα Beqaa της Συρίας και ενίσχυσαν τις δυνάμεις υου καθεστώτος!
Ήταν η μεγαλύτερη αριθμητική ενίσχυση που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το καθεστώς, το οποίο συνεχώς περιορίζει την χρ;hση στρατιωτικών δυνάμεων, πιθανόν γιατί ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της εισβολής και ενεργοποιεί πολιτοφύλακες από τις διάφορες μειονότητες, οι οποίες καθώς είναι πιο ευέλικτες, έχουν καταφέρει συντριπτικά κτυπήματα στους ισλαμιστές αντάρτες, όπως συνέβη στο Χαλέπι.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι σιίτες μαχητές αναπτύχθηκαν 50-60 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο  νοτιοδυτικό  τμήμα της Συρίας και πλεόν ενισχύουν τις στρατιωτικές μονάδες που πολιορκούν το προπύργιο των ανταρτών στο νότο, την πόλη Χομς.
Όταν έγινε αντιληπτή η φάλαγγα των σιιτών, ισραηλινα μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα σε μία προσπάθεια πιθανόν να δαταδειχθεί ότι έχει γίνει αντιληπτή η κίνηση, αφού δεν προχώρησαν σε προσβολή της φάλαγγας, η οποία έτσι ή αλλιώς είχε εισέλθει στο συριακό έδαφος.
Ο Ισραηλινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Benny Gantz εν συνεχεία επισκέφθηκε τις δυνάμεις του Στρατού. Μάλιστα μεταδίδεται ότι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν το κινεζικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων  WS-1, αλλά και με ιρανικές ρουκέτες  των 302 χλστ. με ακτινα δράσης 100 χλμ. και πυροβόλα των 122 χλστ..
Οι μαχητές της Hizballah σύμφωνα με ισραηλινές πηγές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο  οπλικό σύστημα  με θανάσιμα αποτελέσματα  σε μάχη στην πόλη Quseir που βρίσκεται  απέναντι από την  κοιλάδα Beqaa του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να καταληφθεί η πόλη σε λίγες ώρες!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Στέφανος σχολιάζει . . .


 ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΤΑ... ΚΟΡΟΪΔΑ Τι μας φορτώνουν στην πλάτη για να μας "σώσουν"



Μισθωτοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυρίως οι συνταξιούχοι πληρώνουν το ... μάρμαρο.
Είτε με μειώσεις μισθών, είτε με κόψιμο των δώρων και του εφάπαξ, είτε με αύξηση των εισφορών για μια ακόμη φορά αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν καλούνται να πληρώσουν τα περισσότερα.
- Από την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο οι υπάλληλοι θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό μέσα στο χρόνο.
- Μεγάλες περικοπές θα υποστούν χιλιάδες υπάλληλοι των ΔΕΚΟ καθώς μπαίνει πλαφόν 1.900 ευρώ στις αποδοχές τους.
- Σημαντική θα είναι η μείωση για όλους καθώς αντικαθίστανται όλα τα οικογενειακά και τα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ μειώσεις θα υποστούν και όσοι λάμβαναν επίδομα επίτευξης στόχων.
- Ως 30% το μήνα θα μειωθούν οι αποδοχές όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια και μάλιστα αναδρομικά από τον Αύγουστο.
- Σε ότι αφορά στο Δημόσιο μένει η αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων στο 1/5 ως το 2016.
- Οι εργαζόμενοι προ του 1993 θα δουν μια ακόμη μείωση καθώς αυξάνονται και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
- Από τον Απρίλιο του 2014 ο κατώτατος μισθός θα υπολογίζεται με νέο τρόπο, ενώ δραματική είναι η αλλαγή σε ότι αφορά στο ωράριο εργασίας, αλλά και τις αποζημιώσεις που μειώνονται στο μισό για όσους προειδοποιούνται 4 μήνες πριν απολυθούν.
- Οι συνταξιούχοι εκτός του ότι θα έχουν απώλεια μιας σύνταξης από την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα έχουν απώλειες από 5% ως και 25% λόγω των νέων περικοπών για ποσά άνω των 1.000 ευρώ/μήνα στο σύνολο κύριας και επικουρικής.
Το ΕΚΑΣ θα δίδεται μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Μεγάλη θα είναι και η απώλεια στο εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη.
- Eντάσσονται όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ με παράλληλη αύξηση του κόστους για την ιδιωτική περίθαλψη μέσω περιορισμού των παροχών του.
- Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται και αυτοί στα επίπεδα του ΕΟΠΥΥ.
- Παράλληλα όμως αυξάνονται μια σειρά από έμμεσους και άμεσους φόρους:
Αυξάνεται στο 15% η φορολόγηση των καταθέσεων από το 2014.
Αυξάνονται κατά 25% από τον Μάρτιο τα εισιτήρια σε ΟΑΣΑ,ΟΣΕ,ΤΑΙΝΟΣΕ.
Αυξάνονται τα τιμολόγια του ρεύματος από τον Ιανουάριο.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ANAKOINΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Συνάδελφοι/σες.

Όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες της επίθεση του κεφαλαίου που γίνεται μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Όλοι μας επίσης θέλουμε διακαώς την κατάργησή τους.
Πολλά κόμματα που προεκλογικά μιλούσανε και παραπλανήσανε τον λαό
για κατάργηση και ακύρωση των μνημονίων, τώρα στις γαργάρες τους
λένε για αναδιαπραγματεύσεις, επιμηκύνσεις κλπ.
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση Νόμου από τις 12 Ιουλίου του 2012, για
την κατάργηση των μνημονίων.
Για το θέμα αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στις 4/10, με αακοίνωσή της κάλεσε το λαό να κάνει δική του υπόθεση, με όλους τους τρόπους, τη στήριξη της πρότασης του νόμου «ως συμβολή στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.»
Προχώρησε και στην λειτουργία ηλεκτρονικής σελίδας, συλλογής υπογραφών, για την στήριξη της πρότασης νόμου για κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.
Ο τίτλος και το κείμενο κάτω από το οποίο μαζεύονται οι υπογραφές έχουν ως εξής :
Υπογράφω, απαιτώ και διεκδικών
την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων

Το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στη δίκαια απαίτηση του λαού και υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση,  κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.

Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτησης,  να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.

Γι΄ αυτό υπογράφω και απαιτώ και εγώ να ψηφιστεί στη Βουλή, να υποστηριχτεί από το λαό η πρόταση του ΚΚΕ.

Συμμετοχή  στη  συλλογή υπογραφών έχει κάθε ένας και κάθε μια που θέλει να προσθέσει τη φωνή του,  για να ακουστεί δυνατά μέσα και έξω από τη Βουλή η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων.  Καθένας και καθεμιά που θέλει να ενθαρρύνει, να δώσει ώθηση στη λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση μπροστά στο νέο κύμα ολέθριων μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ.
·         Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν και να δώσουν έτσι δύναμη στην πρόταση νόμου.
·         Καλούμε όλους τους εκλεγμένους στα όργανα του σωματείου, στο Δ.Σ, Γεν. Συμβούλιο, Περ. Συμβ., αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργ. Κέντρα κλπ, να υπογράψουν με την ιδιότητά τους.
·         Τέλος καλούμε το Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ, να πάρει απόφαση / ψήφισμα, για στήριξη της πρότασης νόμου.

Η ιστοσελίδα συλλογής των υπογραφών είναι:
Katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ  ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Μαζί με το Δημόσιο, εξετάζεται πώληση ποσοστού και από την πλευρά Λάτση




Φόρμουλα που θα διευκολύνει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα Ελ.Πε. διασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό την επιτυχία του εγχειρήματος της αποκρατικοποίησης επεξεργάζεται αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με την πρόταση που αυτή τη στιγμή φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες προκειμένου να προχωρήσει η πώληση, μαζί με το ποσοστό 35,48% που θα διαθέσει το Δημόσιο να δοθεί ως «προίκα» και ένα ποσοστό από τον έτερο μεγάλο μέτοχο του ομίλου δηλαδή την πλευρά της Paneuropean του ομίλου Λάτση.
Πόσο θα είναι αυτό το ποσοστό; Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η πλευρά Λάτση επιθυμεί να παραμείνει με μία ισχυρή μετοχική παρουσία στον όμιλο των ΕΛΠΕ και ως εκ τούτου από 42% που σήμερα κατέχει στην εταιρεία θα μπορούσε να διαθέσει ένα πακέτο 5 έως 15% που θα μείωνε ποσοστό που ελέγχει πέριξ του 30%.
Το όφελος που θα προκύψει εφόσον συναινέσει τελικά η πλευρά Λάτση, είναι πολλαπλό: καταρχάς ο νέος στρατηγικός επενδυτής θα ελέγχει το μεγαλύτερο μετοχικό ποσοστό και όχι ένα ποσοστό που ήδη υπολείπεται έναντι του έτερου μετόχου της εταιρείας. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται και σε αυξημένο τίμημα πώλησης. Επίσης ο νέος στρατηγικός επενδυτής, δε θα διαπραγματευτεί μόνο με το Δημόσιο, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση που πουλιόταν μόνο το 35% αλλά και με την πλευρά Λάτση, δηλαδή θα μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις για την επόμενη μέρα της πώλησης.
Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, πως παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η πρόθεση του Δημοσίου για πώληση του ποσοστού που διαθέτει, η πλευρά Λάτση δεν έχει ασκήσει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που έχει από την αρχική συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ Πετρόλα.
Την ίδια στιγμή πάντως αξιόπιστες πηγές επιμένουν ότι η πλευρά Λάτση έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τα ΕΛΠΕ, πουλώντας μαζί με το Δημόσιο το σύνολο της συμμετοχής της (ώστε να διατεθεί ένα πακέτο «μαμούθ» μετοχών της εταιρείας που θα ξεπερνά το 77%).
Επιτυχία
Υπό τις συνθήκες αυτές (απροθυμία της πλευράς Λάτση να ασκήσει την option πρώτου αγοραστή, αλλά και επιθυμία για παραμονή στον όμιλο) η λύση της πώλησης ενός μικρού μετοχικού ποσοστού φαντάζει ως η μοναδική ρεαλιστική λύση για την αποκρατικοποίηση.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει το ΤΑΙΠΕΔ τα βήματα για την πώληση των ΕΛΠΕ έχουν ως εξής:
- Α’ 3μηνο 2013, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και μετά προεπιλογή.
-Γ’ 3μηνο 2013, υποβολή δεσμευτικών προσφορών, και μετά προεπιλογή αναδόχου
-Δ’ 3μηνο 2013, Ελεγκτικό συνέδριο       
-Δ’ 3μηνο 2013, υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο
Ενδιαφέρον
Ως προς τους πιθανούς ενδιαφερόμενους για τα ΕΛΠΕ, πληροφορίες θέλουν να έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τη διαδικασία,  εταιρείες από την Ε.Ε. Ωστόσο όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πλευρά ρωσικών εταιρειών, πολύ δύσκολα θα μπορούσε η διαδικασία να έχει διαφορετική κατάληξη. Ανάλογα πάντως με τις γενικότερες εξελίξεις γύρω από τη διάσωση της χώρας, εκτιμάται ότι στο θετικό σενάριο, θα εμφανιστεί ισχυρό ενδιαφέρον από πολλούς παίκτες της πετρελαϊκής αγοράς. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανύπαρκτη εταιρεία φωτοβολταϊκών απέσπασε 1 εκατ.ευρώ από ιδιώτες!



Ανύπαρκτη εταιρεία, η οποία ισχυριζόταν ότι αναλάμβανε τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων, με έδρα την Αθήνα εμφανίζεται να έχει αποσπάσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρών από ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.
Δεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι σκόπευαν να επενδύσουν στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, ερευνά η ΕΛΑΣ, το αρμόδιο τμήμα της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνεργάτες γερμανικής τράπεζας η οποία δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.
Εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, για έναν ακόμα άνδρα 53 ετών αλλά και για μία 33χρονη.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις από τους έξι ιδιώτες, θύματα των απατεώνων, ο πρόεδρος της υποτιθέμενης εταιρείας έπαιρνε ως προκαταβολή από 20.000 μέχρι και 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης απάτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατασκεύαζε τις περιφράξεις αλλά και τις βάσεις για τα "πάνελ" των φωτοβολταϊκών και μετά απλώς εξαφανιζόταν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εποχές άλλαξαν.

Οι περίοδοι των αλλαγών κινούνται με ρυθμούς ιλιγγιώδους ταχύτητας.  Τα πάντα που γνωρίζαμε έως σήμερα κατέρρευσαν ή άλλαξαν προς το χειρότερο.  Εμείς οι εργαζόμενοι πώς θα τοποθετηθούμε ;
Χρειάζεται αμυντική ή επιθετική στάση ;   Ποια είναι πλέον η προτεραιότητα θεμάτων που θα αναδείξουμε ;
Θεωρούμε ότι αν μείνουμε απαθείς οι αλλαγές αυτές θα πολλαπλασιαστούν εις βάρος του κόσμου της εργασίας.
Γιατί όταν καταφέρουμε να αντιδράσουμε έχει πολύ μεγάλη σημασία η βάση εκκίνησης της αντίδρασης.
Γιατί αν έχουμε πειστεί ότι ο κανιβαλισμός είναι μία έννοια μη αποδεκτή επιβάλλεται να δράσουμε διότι το οφείλουμε πρωτίστως στους εαυτούς μας, αλλά και στη νέα γενιά εργαζομένων.

Θα καταφέρουμε τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα όταν :

Ø  Αναλύσουμε όσο καλύτερα γίνεται την κατάσταση.
Ø  Απαλλαχτούμε από παθογένειες που βοήθησαν την κατάσταση να φτάσει εδώ.
Ø  Σταματήσουμε να εξαντλούμε την όποια παρέμβασή μας στο στάδιο μόνο της κριτικής και μπούμε στο στάδιο της δράσης.
Ø  Επιτέλους απαλλαχτούμε από ταμπέλες που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας, αλλά και να 
ταμπελώνουμε τον οποιονδήποτε.
Ø  Καταφέρουμε να εντάξουμε σε αυτήν την προσπάθεια αν όχι όλο τον κόσμο της εργασίας, τουλάχιστον όμως την μεγαλύτερη δυνατή μάζα αυτών με ενεργή συμμετοχή και όχι απλά οπαδική συμμετοχή.
Ø  Τέλος όταν καταφέρουμε να ασκούμε κριτική, αφού πρώτα έχουμε υποβάλλει τους εαυτούς μας εμείς οι ίδιοι σε αυτήν την δοκιμασία ασκώντας ειλικρινή αυτοκριτική τότε θα φτάσουμε να διακρίνουμε τα λάθη μας και από αυτά θα διδαχτούμε στο πώς θα σχεδιάσουμε αυτή την στρατηγική που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους μας.

ΠΟΤΕ ;

ΧΤΕΣ αλλά μία τέτοια προσπάθεια με ειλικρινή πρόθεση αξίζει και πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ.

ΠΩΣ ;

Αναλύοντας, Διορθώνοντας, Στοχεύοντας, προσπαθώντας να βρούμε την θέση που πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και ώρα 11:00, ώστε μέσα από έναν ουσιαστικό, ζωντανό διάλογο να αναλύσουμε και να τοποθετηθούμε σε όλα τα παραπάνω.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος;



Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.». Αν επομένως κάποιες από τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης είναι....
αντισυνταγματικές, τότε οφείλουμε κατ’ επιταγή του ίδιου του Συντάγματος να αντισταθούμε με κάθε μέσο. Αν όμως όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι συνταγματικές, τότε οφείλουμε να σιωπήσουμε, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να εφαρμόσουμε πιστά ότι ακριβώς αποφασίζει η κυβέρνηση. 
Για να ενεργοποιηθεί όμως το άρθρο 120 ώστε να δικαιούνται και να υποχρεούνται να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες δράση απαιτούνται να συντρέχουν κατά το Σύνταγμα δύο προϋποθέσεις. 1) Κατάλυση του Συντάγματος και 2) Η κατάλυση αυτή να γίνεται με τη βία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν πετρελαϊκό κοίτασμα


20.10.2012 сирия оппозиция повстанец повстанцы оружие руины развалины война
Οι Σύροι εξεγερθέντες έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους το πετρελαϊκό κοίτασμα αλ-Ουάρντ στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, ανακοίνωσε το Συριακό Εποπτικό Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που εδρεύει στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι μάχες για το κοίτασμα συνεχίζονταν επί αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκειά τους σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν περίπου 40 στρατιώτες του Άσαντ, οι οποίοι φρουρούσαν τις εγκαταστάσεις. Για τις απώλειες της αντιπολίτευσης δεν αναφέρεται τίποτε. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru/

ΕΩΣ 90% ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ




Ρεπορτάζ : Χρύσα Λιάγγου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)

Η απογείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που το μετέτρεψε σχεδόν σε είδος πολυτελείας στον εξαιρετικά βεβαρημένο χειμερινό οικογενειακό προϋπολογισμό, εκτίναξε τη ζήτηση για φυσικό αέριο. Χαρακτηριστικά, από... 
τον Ιούλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής καταγράφηκε αύξηση 24% στα συμβόλαια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αφού το φυσικό αέριο ενισχύεται ως επιλογή διεξόδου από την τιμολογιακή λάβα του πετρελαίου, μαζί με τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης (βιομάζα ή ηλεκτρισμός). «Είναι μεγάλος ο όγκος των πολιτών που έρχονται, ενημερώνονται για τα προγράμματα και τα τιμολόγια, τις ειδικές προσφορές», λέει στην «Κ» η κ. Ερρικα Ξηρουχάκη, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΑ Αττικής. Ο βασικός λόγος της στροφής προς το φυσικό αέριο είναι η τιμή του. Με 0,0786 ευρώ ανά κιλοβατώρα τελική τιμή, εξασφαλίζει περίπου 40% χαμηλότερο κόστος από τη χρήση πετρελαίου στην κεντρική θέρμανση (κι αυτό μάλιστα υπολογισμένο με τιμή 1,355 ευρώ ανά λίτρο, όταν η τάση μάλλον θα είναι ανοδική). Ενα μέσο διαμέρισμα με χρήση φυσικού αερίου υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου 600 ευρώ τη χειμερινή περίοδο, έναντι τουλάχιστον 1.000 ευρώ με χρήση πετρελαίου. Ωστόσο, ο προβληματισμός πολλών καταναλωτών αφορά το κόστος μετατροπής της εγκατάστασης της κεντρικής θέρμανσης από πετρελαίου σε φυσικού αερίου. Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΠΑ, η μετατροπή σε μια πολυκατοικία 13 διαμερισμάτων (με εγκατεστημένη ισχύ 200.000 kcal/h) κοστίζει περίπου 4.500 ευρώ. Η εξοικονόμηση από τη χρήση φυσικού αερίου στην ίδια οικοδομή, υπολογίζεται σε ετήσια βάση σε 5.000 ευρώ. Αρα, μπορεί να γίνει απόσβεση σε ένα έτος. Επιπλέον, η ΕΠΑ για να ενισχύσει τη ζήτηση ξεκίνησε χρηματοδοτικά προγράμματα με δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 ή 30 διμηνιαίες δόσεις, για λέβητες με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 140.000 kcal/h και μέχρι ποσού 12.300 ευρώ. Ταυτόχρονα, προσφέρει δωρεάν τα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις (αξία έκπτωσης 775 ευρώ) κτιρίων με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000 kcal/h ή για συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 170.000kcal/h ανά νέο παροχετευτικό αγωγό. Την ίδια ώρα στο μέτωπο του πετρελαίου θέρμανσης επικρατεί παγωνιά. «Οι παραγγελίες βρίσκονταν στο 5% του συνόλου των περυσινών το ίδιο διάστημα που ήταν ήδη πολύ μειωμένες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» συνοψίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, κ. Μιχάλης Κιούσης ενώ ειδικά στην Αττική μιλούν για ζήτηση στο επίπεδο του 2,5% σε σχέση με το 2011. 
ΠΗΓΗ:fimotro.blogspot.gr

Αφήστε τα βιογραφικά, ιδρύστε την "ΕΓΩ Α.Ε."



Οταν οι κανόνες του πολέμου αλλάζουν, όποιος εξακολουθεί να πολεμά με τους παλιούς, εννοείται ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο στρατόπεδο των ηττημένων! Για να αυξήσει λοιπόν τις πιθανότητές του κάποιος να βγει νικητής στον αγώνα της εύρεσης εργασίας, απαιτείται μία σειρά πραγμάτων.

Κατ΄αρχάς απαιτείται να το συνειδητοποιήσει, να το δει καθαρά και να το πάρει απόφαση, ότι πρόκειται για έναν εντελώς νέο πόλεμο, στον οποίον δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν να λάβει μέρος. Επειτα, θα πρέπει να μελετήσει τους νέους κανόνες, να σχεδιάσει τη στρατηγική του και να εφαρμόσει τις κατάλληλες τακτικές, φροντίζοντας να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

(Σημ. Η πρόθεσή μου είναι να αναπτύξω αυτό το θέμα πολύ αναλυτικά, παρέχοντας ταυτόχρονα και την δυνατότητα να ανατρέξει όποιος ενδιαφέρεται και σε αντίστοιχες πηγές πληροφόρησης. Οπότε, αυτό θα είναι το πρώτο από μία σειρά άρθρων, τα οποία στο τέλος θα δώσουν μία συνολική και πρακτική προσέγγιση στο θέμα ‘ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ’)

Πάμε λοιπόν:

Α. Συνειδητοποίηση

Εφόσον οι περισσότερες εταιρίες είτε δεν δεν αντικαθιστούν όσους φεύγουν, είτε απολύουν, είτε φεύγουν οι ίδιες (βλ.ΦΑΓΕ, Coca Cola Hellenic), εφόσον ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση έχει τριπλασιαστεί, τότε ποιές είναι οι πιθανότητες να βρει κάποιος δουλειά με τις παραδοσιακές μεθόδους αναζήτησης εργασίας , δηλαδή μέσω  αγγελιών, γνωστών και αποστολής  βιογραφικών με το κιλό; 
Οταν υπήρχε ανάπτυξη, ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας, οι εταιρίες επεδίωκαν την αφθονία βιογραφικών μέσω των αγγελιών, ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητές τους να πετύχουν καλούς υποψηφίους. Τότε το μέλημα ήταν να είσαι ’ο εργοδότης επιλογής’, να εντοπίσεις πρώτος τα ταλέντα, να κρατήσεις το καλό στέλεχος να μη στο πάρει ο ανταγωνιστής.
Τώρα πια, οι εταιρίες δεν έχουν ανάγκη να κάνουν και πολλά, τουλάχιστον για τις καλές θέσεις. Διότι και μικρότερες ανάγκες έχουν και ‘βολεύονται΄ εκ των ενόντων, αλλά έχουν και πολύ, -ποοοολύ όμως!- μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, ανάμεσα στην πληθώρα των καλών υποψηφίων, που σφάζονται στα πόδια τους. Τώρα οι μάχες δίνονται στο πεδίο των ‘υποψηφίων επιλογής’.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Που έχουμε μπλέξει…


 από Facebook ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Συζητήσεις συγχώνευσης ΔΟΛ-Πήγασου




Πρωτοβουλίες για ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ έχουν αναλάβει οι μεγάλες τράπεζες οι οποίες φέρονται διατεθειμένες σε περίπτωση που οι κ. Στ. Ψυχάρης και Γ. Μπόμπολας τα βρουν μεταξύ τους και προχωρήσουν στη σύσταση ενός υπερμεγέθους εκδοτικού σχήματος, όχι μόνο να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια αυτή προκειμένου να υλοποιηθεί αλλά και να προβούν σε ένα αξιοσημείωτο haircut των δανείων τους.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι εάν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι βασικοί μέτοχοι των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμφωνήσουν, και υπό αυτή την προϋπόθεση οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι το σχήμα που θα προκύψει μέσα από μια συνένωση θα είναι σε κάθε περίπτωση βιώσιμο, μέσα ασφαλώς από μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δανείων.
Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ελληνικών εκδοτικών συγκροτημάτων έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, και μολονότι οι δύο πλευρές είχαν φθάσει πολύ κοντά, εντούτοις η συγχώνευση δεν υλοποιήθηκε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α.Αλαβάνος: “Δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή”!



«Ήδη έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με πολλούς χώρους για μια πλατιά επιτροπή για το δημοψήφισμα. Και ετοιμαζόμαστε για τη συλλογή υπογραφών, » αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα. Η ευρωζώνη είναι μνημόνιο» αναφέρει ο Α. Αλαβάνος ενώ επισημαίνει ότι η Αριστερά οφείλει «να είναι δίπλα στον κόσμο. Να βιώνει τον πόνο του. Να του συμπαρίσταται πρακτικά. Όχι να αφήνει ανοικτό το πεδίο για τους ναζιστές.»
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ υπογραμμίζει:«Σήμερα η επιλογή είναι μία: Με το ευρώ, την τρόικα, την ύφεση, την ανεργία, τη βαρβαρότητα; Ή, σε συντεταγμένη πορεία, με το νόμισμά μας, τις δημόσιες τράπεζές μας, τον σχεδιασμό μας, τις διεθνείς σχέσεις που εμάς ωφελούν, τα δικά μας λεμόνια κια το δικό μας γάλα, την αλληλεγγύη μας;» 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Προσφυγή κατά της κυβέρνησης από την ΚΕΔΕ



Στα δικαστήρια προσφεύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατηγορώντας την κυβέρνηση για "καταπάτηση του Συντάγματος με τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2013-2016)".
Σύμφωνα με τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, με το νόμο οι δήμοι θα έπρεπε να λάβουν 4,087 δισ. ευρώ το 2013. Όμως το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Δηλαδή, την ερχόμενη χρονιά θα δοθούν στους δήμους 1,732 δισ. ευρώ λιγότερα απ' όσα θεσμοθετημένα δικαιούνται.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr