Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κατρακύλα 44% για τα κέρδη της Saudi Aramco το 2020

 



Βουτιά 44% στα κέρδη της περασμένης χρονιάς ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco, διατηρώντας ωστόσο την πληρωμή μερίσματος ύψους 75 δισ. δολαρίων, με τον CEO Amin Nasser να περιγράφει τους τελευταίους δώδεκα μήνες ως ένα από τα πιο «δύσκολα χρόνια» στην..

Η Αίγυπτος και η Schlumberger προσπαθούν να ψηφιοποιήσουν την παραγωγή πετρελαίου

 


Η ψηφιοποίηση πληροφοριών κάτω από την επιφάνεια για τη συλλογή δεδομένων και τη βελτίωση των τεχνικών παραγωγής θα μπορούσε να ενισχύσει τις διεργασίες εξερεύνησης και γεώτρησης παγκοσμίως, με επικεφαλής την Αίγυπτο.  Ένα νέο έργο από το Αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου και την εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοπηγών Schlumberger που εδρεύει στις ΗΠΑ, το Egypt Upstream Gateway (EUG), θα ψηφιοποιήσει τις πληροφορίες υπεδάφους και θα καταστήσει..

Χιόνισε μικροπλαστικά στη Σιβηρία - Τι λένε Ρώσοι επιστήμονες

 


Οι επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου του Τομσκ (TSU) ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλέξει δείγματα χιονιού από 20 διαφορετικές περιοχές της Σιβηρίας, από τα όρη Αλτάι έως την Αρκτική ζώνη και ότι τα προκαταρκτικά τους ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι αερομεταφερόμενες πλαστικές ίνες εντοπίζονται στο χιόνι σε απομακρυσμένα σημεία της άγριας φύσης.

«Είναι σαφές ότι τα μικροπλαστικά αυτά δεν εντοπίζονται μόνο ..

Νέα μελέτη συγκρίνει τη μεταφορά ενέργειας με υποβρύχια καλώδια ή με υδρογόνο σε διαφορετικά σενάρια

 


Μια διεθνής μελέτη επιχειρεί να συγκρίνει τη μεταφορά ενέργειας μέσω ηλεκτρικών υποβρύχιων διασυνδέσεων και μέσω υδρογόνου με πλοία ή αγωγούς.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, κατά κανόνα το σχετικό κόστος της μεταφοράς ηλεκτρισμού σε όρους ενέργειας και απόστασης είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των καυσίμων. Παρόλα αυτά, σημείωσαν ότι..