Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

No Comments...




ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Αιολικά στη Σουηδία: ούτε κι εκεί φυσάει. Πού κρύφτηκε πάλι αυτός ο κ. Αίολος, κ. Βερροιόπουλε και κ. Σκουρλέτη;


Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό πως τα ιστιοφόρα πλοία έπλεαν με τα πανιά μόνο όταν φυσούσε κι οι ανεμόμυλοι περίμεναν ημέρες για να φυσήξει και ν' αλέσουν τα σιτηρά. Είναι επομένως εντελώς φυσιολογικό πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει τώρα με τις ανεμογεννήτριες, αν δεν φυσήξει κάθονται και μας θωρούν ακίνητες, σκέτος λεκές στο τοπίο.

Φαίνεται πως αυτός ο λεκές στο τοπίο παρατηρήθηκε το 1ο τρίμηνο 2016 και στη ΝΔ Σουηδία, στην περιοχή μεταξύ Γκέτεμποργκ και Όσλο και απέναντι απ' το Άαλμποργκ της Δανίας, όπου η εταιρεία Rabbalshede Kraft AB έχει αναπτύξει σειρά αιολικών πάρκων, συνολικά 71 ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 189MW.

Στις 6 Μαΐου η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2016 και οι πωλήσεις ηλεκτρισμού ήταν αισθητά μειωμένες, επειδή αισθητά μειωμένη ήταν και η παραγωγή σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή το 1ο τρίμηνο 2016 ήταν 124.386 MWh, ενώ το 1ο τρίμηνο 2015 ήταν 174.693MWh, μια μείωση 28,8%! Ως αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν σχεδόν στο μισό και η εταιρεία εμφάνισε 7,6 εκατ. κορόνες ζημιά μετά από φόρους, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 είχε κέρδη μετά από φόρους 12,6 εκατ. κορόνες. Επιτέλους, αυτός .

Τσ' αντρικής σχολής..

Δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων σχετικά με τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά

etuc-fallback-content-image_10

                     ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:

                                  «Η ΣΟΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Ο  Hassan Yussuf και ο Luca Visentini- ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Καναδά (CLC) και ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αντίστοιχα- υπέγραψαν και εξέδωσαν σήμερα μια κοινή δήλωση σχετικά με το τί πρέπει να αλλάξει στη ΣΟΕΣ – τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά.

Τα συνδικάτα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού συμφωνούν ότι απαιτούνται 5 βασικές αλλαγές στο κείμενο της ΣΟΕΣ που βρίσκεται υπό μυστική διαπραγμάτευση και φημολογείται ότι δεν θα είναι πλέον ανοιχτό προς συζήτηση.

Οι 5 αλλαγές είναι οι εξής

Το νέο αφεντικό του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και πώς θέλει να «θάψει» τον παγκόσμιο ανταγωνισμό

Το νέο αφεντικό του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και πώς θέλει να «θάψει» τον παγκόσμιο ανταγωνισμό
Η Σαουδική Αραβία πιθανόν θα διατηρήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου κοντά στα επίπεδα ρεκόρ υπό το νέο υπ. Πετρελαίου, Khalid Al-Falih, καθώς η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα στον κόσμο θα επιμείνει στην πολιτική υπεράσπισης του μεριδίου αγοράς που έχει κατακτήσει επιχειρώντας να θέσει εκτός την -υψηλότερου κόστους- αγορά σχιστολιθικού πετρελαίου. 

Ο Al-Falih, που είναι επίσης Πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Saudi Arabian Oil Co., δήλωσε κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, χθες Κυριακή, ότι θα διατηρήσει την πολιτική του Βασιλείου αναφορικά με το «μαύρο χρυσό».

Ο προκάτοχος του, Ali al-Naimi, ηγούνταν μίας πολιτικής που έθετε σε προτεραιότητα τις πωλήσεις αντί για τις τιμές από το 2014, ωθώντας κάποιους παραγωγούς του ακριβότερου στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων πολλών Αμερικάνων, εκτός αγοράς.

Για να το καταφέρει αυτό η Σαουδική Αραβία αύξησε ..

ΠΣΕΕΚ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΚ
Συνάδελφοι,


             Την Παρασκευή 06/05 προς μεγάλη μας δυσαρέσκεια και οργή, ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους των τριών σωματείων ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ, Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ και Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, για τις οριζόντιες περικοπές μισθών για την κατάργηση παροχών, τις οποίες βέβαια τις είχαν ονομάσει παράνομα οικειοθελείς (όπως το επίδομα γάμου) καθώς και την απόλυση εργαζομένων με σκοπό την εργολαβοποίηση ολόκληρων τμημάτων, από τη Διοίκηση της εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ!

 Τα επιχειρήματα της εταιρείας είναι τα γνωστά σε όλους « Δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, αβέβαιο το μέλλον της οικονομίας».

 Εμείς όμως ..

ΕΛΠΕ: Οι Ισχυρές Επιδόσεις Συνεχίσθηκαν το Πρώτο Τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Οι ισχυρές επιδόσεις που σημείωσε ο όμιλος ΕΛΠΕ κατά τη διάρκεια του 2015, εκτιμάται ότι συνεχίσθηκαν και στο πρώτο φετινό τρίμηνο, οδηγώντας υψηλότερα την κερδοφορία.

Ο όμιλος θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η αγορά προβλέπει ότι η κερδοφορία, τόσο σε καθαρή όσο και σε προσαρμοσμένη βάση (δηλαδή αν αφαιρεθούν οι επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων), θα είναι..

Πιέσεις για άμεσες αποκρατικοποιήσεις με στόχο 5,8 δισ έως το 2018

Αποκρατικοποιήσεις
Πιέσεις για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων  περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο καθώς ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας πώλησης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, αφού η κυβέρνηση ολοκληρώσει τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τον επενδυτή, και επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επίσης από το Κοινοβούλιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ως προαπαιτούμενα το σχέδιο συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών, που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup.

Προαπαιτούμενη είναι επίσης η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακόμη, προαπαιτούμενα είναι..