Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

"Καυτό" email υπ.Εργασίας προς τρόικα - Τι χάνουν οι εργαζόμενοι



Το "καυτό" e-mail για τα εργασιακά που περίμεναν οι τροϊκανοί έφτασε από το υπουργείο Εργασίας.
Η ελληνική πλευρά αντί της γενικής μείωσης στο μισό, που προτείνουν οι δανειστές αντιπροτείνει η αποζημιώσεις να μείνουν ως έχουν για όσους απασχολούνται 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, και από τα 16 χρόνια και πάνω να δίνονται έξι επιπλέον αποζημιώσεις, αλλά με πλαφόν το οποίο θα καθοριστεί στα 2.000 με 3.000 ευρώ. 
Ουσιαστικά δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν οι 12 μισθοί αποζημίωσης ως τα 16 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και να μειωθεί το ποσό από κει και πάνω.
Για παράδειγμα, για έναν εργαζόμενο με μισθό 2.000 και 18 χρόνια με βάση την πρόταση του υπουργείου η αποζημίωση θα είναι αντί των 32.666 η αποζημίωση θα είναι 28.000, ο εργαζόμενος από την απόλυση θα χάσει 4.666 ευρώ και όχι περί τις 16.000 που προτείνει η τρόικα.
Αντίστοιχα ένας εργαζόμενος με μισθό 3.000 και 28 χρόνια εργασίας αν απολυθεί θα λάβει 60.000 ευρώ, αντί των 72.000 που είναι σήμερα.
Ένας εργαζόμενος με μισθό 2.500 ευρώ και 20 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη με το νέο σύστημα που προτείνει το υπουργείο θα λάβει 38.000 αντί των 40.000 που θα λάβει με το σημερινό σύστημα.
Σε ό,τι αφορά στις τριετίες το υπουργείο προτείνει να μείνουν ως έχουν, να παραμείνουν μέρος της ΕΓΣΣΕ, ενώ σταδιακά θα αντικατασταθεί ο κατώτατος μισθός και τα οικογενειακά επιδόματα από ένα νέο σύστημα υπολογισμού τους που θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ωράριο το υπουργείο προτείνει να διατηρηθεί το 40ωρο και οι όποιες αλλαγές να προβλέπονται σε συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ε.Ε: Κάρτα "φακελώματος" του Πολίτη λόγω "λάθρο"!



Κάρτα "φακελώματος" του Πολίτη προσπαθεί να επιβάλλει στην Ελλάδα η Ε.Ε με πρόσχημα τη λαθρομετανάστευση και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδυμάτων της το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, αλλά και την υποψία του ότι προσπαθούν να τον κλείσουν ΄όπως και όλους σε έναν πλανήτη φυλακή. 
 Ενοχλημένη η Ε.Ε αναφορικά με τις χιλιάδες ελληνικές ταυτότητες-μαϊμού, που βρίσκονται στα χέρια τριτοκοσμικών μεταναστών. Τέθηκε το θέμα της εγκυρότητας των ταυτοτήτων που κατέχουν οι "εισαγόμενοι", με τη χώρα μας να κατηγορείται ότι αποτελεί τη "μαύρη τρύπα" στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας.
Παράλληλα, υποδείχθηκε στην ελληνική πλευρά η αλλαγή των στοιχείων αλλά και της μορφής του σημερινού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ώστε να καθίσταται αδύνατη η πλαστογράφησή της. Συγκεκριμένα, ζήτησαν να είναι αναγνωριστικό στοιχείο ενός Έλληνα πολίτη, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα που έχει καταργηθεί, η ίριδα του ματιού του. Επίσης, σε αυτή θα προστεθεί μία ηλεκτρονική πλακέτα (τσιπ) που θα είναι συμβατή με τα ψηφιακά συστήματα των αστυνομιών της ΕΕ. Δηλαδή μας ζητούν τη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας, για το πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα της ζωής μας με πρόσχημα τη λαθρομετανάστευση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έμποροι καυσίμων: Καμία σχέση η αύξηση του ΕΦΚ με το λαθρεμπόριο



Για καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κάνουν λόγο οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η  εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο «για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου».
Οι οργανώσεις προαναγγέλουν επίσης ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για τη μείωση του  ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης «με οποιαδήποτε πρόσφορη μορφή μέχρι να δικαιωθούμε», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
"Οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων, δώσαμε όλο αυτόν το καιρό μια δύσκολη και άνιση μάχη με την κυβέρνηση, την τρόικα και τις δυνάμεις αφανισμού των πρατηρίων για να μη περάσει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη μάχη αυτή είχαμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη, τους καταναλωτές που πλήττονται και πολλές κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Μαυραγάνη και μία με τον υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα. Καταθέσαμε τις θέσεις μας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής. Ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Προσπαθήσαμε να πείσουμε για τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της αύξησης του ΕΦΚ.
Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε ούτε από τους υπουργούς ούτε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων για συνάντηση, εκτός από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρρήγα, η οποία ήταν γνώστης των θέσεων και των αγώνων μας και στήριξε τις θέσεις μας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το θέλει... το απαιτεί ο Λαός!

"Μεγάλος Αδελφός" στα... like του Facebook



Δημοσίευμα του περιοδικού AdWeek, επικαλούμενο άγνωστη πηγή, αναφέρει πως πολύ σύντομα οι εταιρείες και brands που διατηρούν σελίδα στο Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποιες σελίδες κάνουν «like» οι χρήστες τους. 
Υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει ήδη, έστω και αν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία έχουν μόνο συγκεκριμένοι λογαριασμοί εταιρειών.
Με λίγα λόγια, αν κάνετε «like» στη σελίδα κάποιας επιχείρησης ή μάρκας, οι υπεύθυνοι διαφήμισης της αντίστοιχης εταιρείας θα μπορούν να μάθουν σε ποιες άλλες σελίδες έχετε κάνει «like», ασχέτως με το αν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία τους.
Αυτό γίνεται για καθαρά διαφημιστικούς σκοπούς εξηγεί το AdWeek. Γνωρίζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών τους σε άλλους τομείς, οι εταιρείες θα μπορούν να προγραμματίσουν ή να διαμορφώσουν τις διαφημιστικές τους εκστρατείες ανάλογα με αυτές.
Αν για παράδειγμα γνωρίζουν, μέσω αυτών των στατιστικών, πως η πλειοψηφία των καταναλωτών τους ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στα τηλεοπτικά τους σποτ. Αν η πλειοψηφία των μελών της σελίδας τους είναι ταυτόχρονα μέλη στη σελίδα κάποιας τηλεοπτικής σειράς, θα μπορούσαν να προβάλλουν περισσότερες διαφημίσεις κατά την διάρκεια της σειράς αυτής.
Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις εταιρείες και τα brands που χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για την προώθηση.
Η πηγή του AdWeek δεν αναφέρει αν οι διαφημιστές θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα, όπως τα ονόματα των χρηστών ή την τοποθεσία τους ή αν θα «βλέπουν» μόνο τις σελίδες που κάνουν «like». Εντούτοις, εάν το Facebook επιτρέψει κάτι τέτοιο, η αντίδραση των χρηστών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την Κρήτη (Γ. Χουλιάρας στο BriefingNews)



Νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:36 το πρωί, 13 χλμ βόρεια της Σητείας στην Κρήτη,
σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.
Αυτή η έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη περιοχή, έχει κάνει τους σεισμολόγους να έχουν .... επικεντρώσει την προσοχή τους, καθώς όπως λέει στο BriefingNews ο κύριος ερευνητής σεισμολογίας Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, «η Κρήτη είναι μία περιοχή με πολλή υψηλή σεισμικότητα, που έχει στο παρελθόν δώσει μεγάλους σεισμούς».
« Αυτή η σεισμική δραστηριότητα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί βρίσκεται πάνω στη ζώνη σύγκρουσης και καταβύθισης της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας, με αυτή του Αιγαίου και ειδικά νότια της Κρήτης» τονίζει ο κ. Χουλιάρας και συνεχίζει: «Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι μία περιοχή με πολλή υψηλή σεισμικότητα, που έχει στο παρελθόν δώσει μεγάλους σεισμούς.
Η Κρήτη είναι μία περιοχή που καλύπτεται πλήρως από το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο με πάρα πολύ καλή ανίχνευση της μικροσεισμικής δραστηριότητας, στην ευρύτερη περιοχή, και με αυτό ακριβώς τον τρόπο παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ».
« Το καθησυχαστικό είναι ότι είναι σε θαλάσσια περιοχή, αρκετά μακριά από κατοικημένες περιοχές και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταγράψει ισχυρούς σεισμούς».
Όμως, όπως λέει ο κ. Χουλιάρας, « δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα αν είναι μία μικροσεισμική σμηνοσειρά, σεισμικές δονήσεις δηλαδή, που διαρκούν μερικές εβδομάδες ή και μήνες, αλλά δεν καταλήγουν σε έναν κύριο μεγάλο σεισμό, ή αν είναι μία προ-σεισμική δραστηριότητα. Γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή». 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Τελωνειακές περιπέτειες για ΟΚΤΑ, αστήρικτες οι κατηγορίες λέει η εταιρεία



Εννέα άδειες για απλουστευμένες διαδικασίες εισαγωγών-εξαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων αφαίρεσαν από το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ οι Τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ, ενώ εις βάρος της εταιρείας ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις για «απάτη» και «λαθρεμπόριο».
Η ΟΚΤΑ χαρακτήρισε «αβάσιμες» και «αστήρικτες» τις αποφάσεις και τις κατηγορίες αυτές.
Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση των Τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι η αφαίρεση των αδειών αυτών έγινε λόγω συστηματικών παραβιάσεων, από τη μεριά της εταιρείας, των διατάξεων από την Τελωνειακή Νομοθεσία. Σύμφωνα με τις Τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ, η εταιρεία επί ένα σχεδόν χρόνο, εργαζόταν χωρίς να διαθέτει βεβαιώσεις που εγγυώνται την ασφαλή μεταφορά προϊόντων και δεν προσκόμιζε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα άμεσα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Η αφαίρεση των αδειών πρακτικά σημαίνει ότι η ΟΚΤΑ δεν θα μπορεί να εκτελωνίζει στις εγκαταστάσεις της τα προϊόντα που εισάγει και εξάγει παρά μόνο στα σύνορα, γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες και υψηλότερο κόστος. Με τον τρόπο αυτό, μεταξύ άλλων, πλήττονται ιδιαίτερα οι εξαγωγές της ΟΚΤΑ στο γειτονικό Κόσοβο, στο οποίο η ΟΚΤΑ κατέχει περίπου 70% μερίδιο αγοράς.
Παράλληλα, η μείωση των εξαγωγών της ΟΚΤΑ στο Κόσοβο θα έχει επιπτώσεις και στις εξαγωγές γενικότερα της ΠΓΔΜ, οι οποίες μειώνονται συνεχώς, λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τελωνειακές Αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στην αφαίρεση των αδειών της ΟΚΤΑ επειδή μετά από έλεγχο καυσίμων, τα οποία μεταφέρονταν με βυτιοφόρα από το διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη προς το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στα Σκόπια, αποδείχτηκε, όπως ισχυρίζονται οι Τελωνειακές Αρχές, ότι ο αριθμός οκτανίων των καυσίμων αυτών ήταν μικρότερος από τον προβλεπόμενο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εργαζόμενοι απέκλεισαν τα γραφεία της ΕΥΑΘ


Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της ΕΥΑΘ Α.Ε. προχώρησαν σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι της εταιρίας, καταγγέλλοντας ως «παράνομες» τις ετήσιες προσλήψεις στη θυγατρική «ΕΥΑΘ -Υπηρεσίες Α.Ε» και ζητώντας κανονικές προσλήψεις για την εταιρία.
«Η θυγατρική είναι μια εταιρία που έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με τη μητρική και για μας είναι «δούρειος ίππος» για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απαξίωση της μητρικής εταιρίας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Στις 15 & 16 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση για την κατ΄ άρθρο Τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου μας.   Στην διαδικασία προσήλθαν 1364 συνάδελφοι από τους 1976 που αποτελούν το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών του ΠΣΕΕΠ.  Η τροποποίηση ενεκρίθη τελικά με την θετική ψήφο  1131 συναδέλφων μας.  Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ είναι σεβαστό το αποτέλεσμα, άλλωστε αυτό επιβάλλει η δημοκρατία.  Δεν μπορεί όμως να αγνοήσει και να μην πάρει ξεκάθαρη  θέση ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε καταγράψει ότι όπως εξελίχθηκε - με ευθύνη του Προεδρείου - η όλη διαδικασία, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ.

Κατ' αρχήν, η διαδικασία ξεκίνησε με αποκλεισμό οποιασδήποτε πρότασης δεν ήταν αρεστή στο Προεδρείο, και με τρόπο προκλητικά ανήθικο και αντιδημοκρατικό αποφασίστηκε από 37 Γενικούς Συμβούλους η απαγόρευση ουσιαστικά στους εργαζομένους να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ψηφίσουν διαφορετικές απόψεις,  χάνοντας  την ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές  στο Καταστατικό μας που θα οχύρωναν, θα θωράκιζαν και θα δυνάμωναν το συνδικάτο μας. 

Κατά τη διαδικασία της ψήφισης του Καταστατικού, η επιβολή του κακώς εννοούμενου "τσαμπουκά"  συνεχίστηκε, κατεβάζοντας προς ψήφιση ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο αναφέρονταν τα άρθρα που τροποποιούνται με ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τέλος.  Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιος εργαζόμενος γνώριζε επακριβώς τις τροποποιήσεις των άρθρων, και με κάποιες από αυτές διαφωνούσε, δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να εκφράσει τη συγκεκριμένη διαφωνία του, αφού η πρόταση του "σερβιρίστηκε" ως ένα σοφό πακέτο.

 Τις ημέρες αυτές, υπήρξε πρωτόγνωρη κινητοποίηση του Προεδρείου και των συν αυτών, με συνεχείς επισκέψεις στους χώρους εργασίας - ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας - που ο αριθμός τους ξεπέρασε όλες όσες έχουν κάνει τα 2 χρόνια της Προεδρείας τους. Τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα ήταν ασταμάτητα, οι μεγαφωνικές των Διυλιστηρίων καλούσαν τους εργαζομένους κάθε 4 ώρες να προσέλθουν στις κάλπες, τα τηλέφωνα άναψαν και η ψηφοφορία παρατάθηκε κατά μια ώρα. Και αναρωτιέται κανείς όλα αυτά ΓΙΑΤΙ  ;;;;;;;

Όποιος θέλει να καταλάβει, είμαστε σίγουροι ότι έχει καταλάβει ...  Όπως, είμαστε σίγουροι ότι τις μισές από τις παραπάνω πράξεις να έκαναν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κόσμος στις συγκεντρώσεις θα ήταν πολλαπλάσιος.
 Σε όλο λοιπόν αυτό το κλίμα και την μεγάλη πίεση αυτών των ημερών, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους 845 συναδέλφους που με τον δικό τους τρόπο αντιστάθηκαν σ' αυτόν τον τρόπο άσκησης εξουσίας.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές οι εργαζόμενοι δεν τις αξίζουν, δεν πρέπει να τις ανέχονται και εμείς θα φροντίσουμε να αλλάξουν. Είμαστε της άποψης ότι η όποια αλλαγή για να γίνει σωστά και σε βάθος, θα πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο το σπίτι μας, από εμάς τους ίδιους και αυτό θα πράξουμε.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλους όσους κατά καιρούς έχουν εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς να προσέλθουν στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ (του οποίου η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες) με στόχο ένα συνδικάτο για όλους τους εργαζομένους και όχι ένα κλειστό club για τους αιώνιους εραστές της εξουσίας.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Διέρρευσε σχέδιο κεραυνοβόλου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Τι προβλέπει



Διπλωματική ένταση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από την διαρροή τηλεγραφήματος στο WikiLeaks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κίντον, σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι 'ετοιμο για μαζική επίθεση στην Ρωσία!
Το τηλεγράφημα διέρρευσε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και βέβαια δημιουργεί ανατριχίλα στον πλανήτη. "Το σχέδιο είναι άκρως απόρρητο", τόνιζε στο μήνυμά της η Κλίντον προς τους επιτήδειους Αμερικανούς διπλωμάτες στο ΝΑΤΟ και πρέπει να αρνηθούμε την ύπαρξή του ακόμα και αν διαρρεύσει"!
Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων από εννέα μεγάλες στρατιωτικές βάσεις από τις οποίες θα προέλθουν τα στρατεύματα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πολωνία.
Σύμφωνα με την «Guardian», το σχέδιο επίθεσης περιλαμβάνει τα λιμάνια της Γερμανίας και της Πολωνίας που θα χρησιμοποιηθούν για να δεχθούν δυνάμεις του Ναυτικού από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που θα αναλάβουν το κύριο βάρος της ναυτικής αντιπαράθεσης.
Οι δυτικές δυνάμεις θα εξορμήσουν προς το εσωτερικό της Ρωσίας σε ένα είδος κεραυνοβολου πολέμου με βασικούς άξονες από τις βαλτικές δημοκρατίας προς τα νότια και από την Πολωνία προς τα ανατολικά.   
Στόχος είναι η συντριβή στο πεδίο της μάχης στην ευρωπαϊκή Ρωσία των μεγαλύτερων σχηματισμών του ρωσικού Στρατού, αλλά δεν λαμβάνουν π'όψι ότι έστω και αν κατάφερναν κάτι τέτοιο (κάπως δύσκολο...) θα ειχαν να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας. 
Μέλη της ρωσικής κυβέρνησης διαμαρτυρήθηκαν τότε για το σχέδιο, καθώς συμπίπτει απόλυτα με όσα είχαν ήδη αποκαλυφθεί από το WikiLeaks μέσω της δημοσίευσης τηλεγραφημάτων μεταξύ πρεσβειών των ΗΠΑ και της αμερικανικής κυβέρνησης.
"Θα περιμένουμε να λάβουμε εγγυήσεις ότι τα σχέδια αυτά θα ακυρωθούν και ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρική χώρα", δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στη Λισαβόνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ !...



Ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος η άποψη ότι, είναι αναγκαίο να οδηγηθούμε στην απαρχή διεργασιών βαθιάς αναμόχλευσης του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, της ανανεωμένης σοσιαλ-δημοκρατίας και της ευρωπαϊστικής Κεντροαριστεράς. Στην εκκίνηση μιας διαδικασίας ...επανιδρυτικού χαρακτήρα, ανασύστασης και ανασύνταξης των σύγχρονων προοδευτικών δυνάμεων της χώρας σε νέα βάση.
Είναι βεβαίως απαραίτητο, οι κινήσεις που θα γίνουν, να αφορούν τις δυνάμεις που σήμερα είναι οργανωμένες στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά, αυτό δεν αρκεί. Θα ήταν χρήσιμο να αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες κάθε πολίτης και συλλογικό σχήμα, από το φιλελεύθερο Κέντρο ως την δημοκρατική και οικολογική Αριστερά, που ενδιαφέρεται για την συγκρότηση μιας πολύχρωμης και πολυφωνικής μεταρρυθμιστικής δύναμης. Επίσης είναι σημαντικό, ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα έτσι ώστε να συμβάλουν σε μια αφετηρία αναγέννησης της δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξη
Μέσα από αυτές τις διαδικασίες πρέπει, αφενός μεν, να αξιοποιηθούν θετικές κατακτήσεις που προήλθαν από μεταρρυθμιστική πνοή και σύγχρονες τομές και, αφετέρου, να απορριφθούν αναχρονιστικές αντιλήψεις, αλαζονικές συμπεριφορές και «καθεστωτικές» πρακτικές. Οι διεργασίες αυτές μπορούν να ωθήσουν σε ένα κίνημα ανανέωσης, ριζικών αλλαγών και νεωτερισμών, σε τολμηρές επιλογές και προγραμματική ευρηματικότητα, καθώς και στη διαμόρφωση συνεκτικού πολιτικού σχεδίου για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Κυρίως, όμως, απαιτείται να οδηγήσουν σε προγραμματική, ηθική και αξιακή επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Το ζήτημα δεν είναι να εφεύρουμε -μόνο- μια νέα οργανωτική φόρμα, που απλώς θα αθροίσει έτοιμες δυνάμεις. Η ανασυγκρότηση πρέπει να είναι το πείραμα μιας στρατηγικής στροφής. Μια πρωτότυπη προσπάθεια ανασύνθεσης και σύγκλισης, που απαιτεί αλλά και διευκολύνει την ιστορική αυτογνωσία και την αυτο-μεταρρύθμιση των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν. Είναι μια υπόθεση που θα απαιτήσει προσφορά χρόνου, πνευματικό μόχθο και θαρραλέες πολιτικές πρωτοβουλίες.
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Κύπρος: Σε υποδομές LNG τα έσοδα από φυσικό αέριο



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τιτλοποίησης εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης.
 Ωστόσο για μια παρόμοια απόφαση όπως είπε, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν οριστικά στοιχεία για το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, με την ολοκλήρωση των γεωτρήσεων, μέσα στο 2013, από τη Noble. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση, καθώς η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε την σύσταση ειδικού ταμείου που θα εισπράττει τα έσοδα από την εκμετάλλευση φυσικού αερίου. 
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε στις προοπτικές, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί για την Κυπριακή Δημοκρατία η εύρεση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, ιδίως στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Επιπλέον εκτίμησε ότι τα δημόσια έσοδα θα ενισχυθούν με περίπου 300 εκατομμύρια ευρώτο 2013, από τα μπόνους που θα καταβάλουν οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα οικόπεδα της ΑΟΖ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου παραχωρήσεων (signature bonus). 
Την αισιοδοξία του για την άμεση είσπραξη του παραπάνω ποσού την επόμενη χρονιά, στήριξε στο ότι, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων, στον δεύτερο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 15 εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών, και μάλιστα από τις μεγαλύτερες διεθνώς (super majors). Ως εκ τούτου αναμένει να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για την απόκτηση δικαιώματος έρευνας τουλάχιστον στα πλέον ελπιδοφόρα οικόπεδα της ΑΟΖ.
Σε ό,τι αφορά στο ειδικό ταμείο που θα ιδρυθεί, παρά την εμμονή της τρόικας που θέλει το σύνολο των εσόδων να διατίθεται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει καταλήξει στην κατανομή τους για την κάλυψη τριών διαφορετικών σκοπών. 
Ένα μέρος θα αξιοποιείται για τη συμμετοχή της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων στο κόστος κατασκευής των υποδομών (κυρίως τερματικός υγροποιημένου αερίου), ένα για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού και ένα μέρος για επενδύσεις υπέρ των επερχόμενων γενεών. Όπως δε τόνισε ο κ. Συλικιώτης, η κατανομή των εσόδων από το φυσικό αέριο, αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΙΕΝΕ Συνδιοργανωτής στο Συμπόσιο Υδρογοναθράκων Δ. Ελλάδας στην Πάτρα (19-20/10/2012)



Υπό την αιγίδα του Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, το διήμερο Συμπόσιο που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ), με θέμα : «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας – Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα» (εδώ το πλήρες πρόγραμμα). Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχει ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης αυτής που στόχο έχει την ανάδειξη των δρομολογημένων εξελίξεων στην έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων και οι προοπτικές που διανοίγονται για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και την εθνική οικονομία. 
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας με βάση τις μέχρι σήμερα έρευνες, το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων, το νέο Νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ο ρόλος και η συμβολή των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ερευνητική δραστηριότητα και την προσφερόμενη εκπαίδευση στον τομέα. 
Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό το φως της πρόσφατης αποσφράγισης των προσφορών για το διαγωνισμό σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που έχουν προκηρυχτεί για αδειοδότηση (Κατάκολο, Πατραϊκός, Ιωάννινα), στον οποίον συμμετείχαν μεγάλοι διεθνείς όμιλοι, αλλά και γνωστές ελληνικές εταιρείες.
Θα αναλυθούν οι προσπάθειες όμορων κρατών στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υ/Α, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας Petroleum GeoServices (PGS) θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Στις εργασίες του Συμποσίου θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με ομιλία το απόγευμα της Παρασκευής (19:00), ο οποίος θα αναφερθεί στη γεωστρατηγική των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ας σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ Κωστής Σταμπολής συμμετέχει στο Προεδρείο της 2ης Συνεδρίας του Συμποσίου, το Σάββατο 20/10 (11:00-12:00), ενώ θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «Έρευνες και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική», μετά και τον πρόσφατο εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων σε Κύπρο, Ισραήλ κλπ.
Στους συνδιοργανωτές του Συμποσίου συγκαταλέγονται επίσης το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε), το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Χορηγοί του Συνεδρίου είναι τα ΕΛ.ΠΕ. και η Edison Hellas.
Το διήμερο Συμπόσιο «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας – Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα» θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας(Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα). 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΛΠΕ: Αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή Διυλιστηρίων



Η εταιρεία "Ελληνικά Πετρέλαια" ανακοινώνει ότι στις 17/10/2012 αποχώρησε από την εταιρεία, λόγω συνταξιοδότησης, ο γενικός διευθυντής Διυλιστηρίων κ. Σαράντος Κυριακόπουλος. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Πρόστιμα 6,6 εκατ. στον τομέα πετρελαιοειδών - Εισπράχθηκαν 387.336 ευρώ


Πρόστιμα 6,6 εκατ. στον τομέα πετρελαιοειδών - Εισπράχθηκαν 387.336 ευρώ
Στο ποσό των 6.607.030 ευρώ ανέρχεται το σύνολο των προστίμων που βεβαιώθηκαν και αφορούν πετρελαιοειδή το πρώτο εξάμηνο του 2012, εκ των οποίων πρόστιμα ύψους 5.182.909 βεβαιώθηκαν για λαθρεμπορίες. Σύμφωνα όμως με τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται από όλα τα τελωνεία της χώρας σε τριμηνιαία βάση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα εισπραχθέντα πρόστιμα από παραβάσεις πετρελαιοειδών ανέρχονται στο ποσό των 387.336 ευρώ.
Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.
Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) οι καταλογιστικές πράξεις επιβολής πολλαπλών τελών και προστίμων προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οπότε αναστέλλεται η είσπραξη του 70% αυτών, μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, προκύπτει ότι φέτος και μέχρι 2.10.2012 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα.
 ΠΗΓΗ:ert.gr

Αμερικανικό αντιτορπιλικό ακτινοβόλησε Νορβηγούς!



Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Farragut, μόλυνε με ακτινοβολία που εκλύθηκε από το ραντάρ του, στελέχη της νορβηγικής Ακτοφυλακής που επέβαιναν επί του πλοίου KV Nordkapp και κατέστρεψαν πολλά συστήματα του νορβηγικού σκάφους σε ένα πρωτοφανές περιστατικό.
Το πλήρωμα εξετέθη σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, με το ραντάρ να εκπέμπει στη συχνότητα 3-4 GHZ. Αρχικά, οι Αμερικανοί είχαν υποστηρίξει ότι δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, καθώς το ραντάρ που χρησιμοποιούν έχει την ιδιότητα να κλείνει αυτομάτως όταν το πλοίο βρίσκεται κοντά σε κάποιο άλλο, αλλά εν συνεχεία παραδέχθηκαν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από το ραντάρ του πλοίου τους.
Η ακτινοβολία εξουδετέρωσε τα όργανα του νορβηγικού πλοίου της ακτοφυλακής, ενώ αρκετοί από τους επιβαίνοντες αισθάνθηκαν το σώμα τους να θερμαίνεται επικίνδυνα και είχαν γενικώς πολλά συμπτώματα που προέρχονται από έκθεση σε ακτίνες. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η Ελλάδα εξήντα πέντε χρόνια πίσω



Του ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΛΕΚΚΑ, Οικονομολόγου 
Αρχές του 1947 η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.
Η αποστολή έμεινε στην Ελλάδα από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 22 Μαρτίου 1947 επισκεπτόμενη περίπου όλη τη χώρα.
Στις 14 Φεβρουαρίου μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Ελλάδα ο Paul A. Porter στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ W.L. Clayton με τις πρώτες εντυπώσεις του, γράφοντας μεταξύ των άλλων: «Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ’ αυτού υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 8 προτάσεις του Δικτύου Π80 για την κεντροαριστερά



Έναν κατάλογο με 8 προτάσεις και 3 αρχές για άμεση εφαρμογή με στόχο την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς παρουσίασε το Δίκτυο Π80, η ομάδα δηλαδή στελεχών που εντάχθηκαν ή συμμετείχαν ενεργά στις κομματικές, νεολαιίστικες ή άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Π80, η νέα κίνηση στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν θα πρέπει να είναι απλώς «το φτωχό άθροισμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ». «Αντίθετα πρέπει να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προσελκύοντας επίσης δυνάμεις και προσωπικότητες που είναι ανένταχτες ή συγκροτημένες σε διάφορους μικρότερους σχηματισμούς (κινήσεις, ομάδες, ομίλους, δίκτυα) ή ακόμη και προς το παρόν ενταγμένες σε άλλους κομματικούς φορείς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, φιλελεύθερες κινήσεις κ.ά» σημειώνει το Δίκτυο Π80. 
Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις και τις αρχές που παρουσίασε το Δίκτυο Π80. 
 ΠΗΓΗ:real.gr

Χυτήριο


ΠΗΓΗ:.topontiki.gr

Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομες 2 εργασιακές αλλαγές στην Ελλάδα



Οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική εργασιακή νομοθεσία που στόχο έχουν να μειώσουν το κόστος για τους εργοδότες στην πληγείσα από την ύφεση χώρα, ήταν παράνομες καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποφάσισε επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μια μη δεσμευτική απόφαση δικαστηρίου.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, σε μια απόφαση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συνδικάτα στην Ελλάδα ώστε να προσφύγουν νομικώς, η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου έκρινε ότι δύο μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν κατ’ εντολή των διεθνών πιστωτών της χώρας, παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνική Χάρτη και θα πρέπει να καταργηθούν.
Η απόφαση, η οποία στηρίζεται σε έφεση που άσκησαν τα εργατικά σωματεία του ελληνικού δημοσίου, αφορά σε δύο μέτρα που υιοθετήθηκαν το 2010 και παρατείνουν την «δοκιμαστική περίοδο» κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση, στον ένα χρόνο, καθώς και στη μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού.
Η επιτροπή δήλωσε ότι η μεγαλύτερη περίοδος είναι αντίθετη με τη ρήτρα στο καταστατικό που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους, και ότι ο χαμηλότερος μισθός σήμαινε πως οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.
«Η απόφαση αυτή καθορίζει το παράνομο των συγκεκριμένων μέτρων, και μπορεί να την επικαλεστούν τα εθνικά δικαιοδοτικά όργανα», δήλωσε ο Luis Jimena Quesada, ο πρόεδρος της επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη δημοσίευση της απόφασης.
Το Reuters υπογραμμίζει πως η επιτροπή δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει τα πορίσματά της, αλλά κάνει συστάσεις προς το Συμβούλιο των υπουργών των 47 κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να υιοθετήσει ένα ψήφισμα που να καλεί ένα κράτος-μέλος να λάβει διορθωτικά μέτρα.
«Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και τους πιστωτές της, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές σε ένα νέο γύρο περικοπών ύψους  11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση από τη διάσωση των 130 δισ. ευρώ, που απαιτούνται ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα εν ζωή», σημειώνει το Reuters.
ΠΗΓΗ:capital.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !...



Φθάσαμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ.
Η Τρόικα διατάζει, η Κυβέρνηση εκτελεί.
Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, συναντήσεις επί συναντήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, για να καταλήξουν τελικά στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όπως όλα δείχνουν, το σκηνικό της εκτέλεσης των δημοκρατικών κατακτήσεων των εργαζομένων, έχει στηθεί και αναμένεται «η τελετή» με την ψήφιση των αντεργατικών μέτρων στη Βουλή.
Η Τρόικα απαιτεί νομοθετημένο έναν «ξερό» κατώτατο μισθό 586 Ευρώ και τίποτα άλλο.
Η Κυβέρνηση θέτει θέμα απαιτήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο… αλλά συζητά και φαίνεται να αποδέχεται τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για μείωση των αποζημιώσεων… από ένα ύψος μισθού και πάνω (!!), για να διευκολυνθούν στη συνέχεια οι απολύσεις, διολισθαίνοντας έτσι ενδεχόμενα και σε άλλες απαιτήσεις στη συνέχεια.
Είναι φανερό, ότι η επιμονή της Τρόικας και η «αντιστασιακή υποχωρητικότητα» της Κυβέρνησης έχουν ηθικούς αυτουργούς… με ονοματεπώνυμο…
Πρόκειται για «κουκουλοφόρους», που βρίσκονται στο χώρο του μεγάλου, ιδιωτικού κεφαλαίου και στις Τράπεζες και έχουν σαφή και ξεκάθαρο στόχο την ουσιαστική υπονόμευση της Εργασίας και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον κλάδο μας.
Aυτές οι μεθοδεύσεις, που πλήττουν σοβαρά όλους τους εργαζό-μενους της χώρας και αυτές οι πολιτικές και εργοδοτικές ραδιουργίες σε βάρος των εργαζόμενων, θα απαντηθούν με συνεχόμενους αγώνες, διαφόρων μορφών και διάρκειας.
Αν νομίζουν ότι θα σιωπήσουμε και θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα την εκτέλεση των δικαιωμάτων μας.. θα εκπλαγούν.
Οι επιλογές Τρόικας, Κυβέρνησης και Εργοδοτών και οι προσχη-ματικές αγωνίες τους για να δικαιολογήσουν τις αντεργατικές επιλογές τους, δήθεν για τη χώρα, δήθεν για την κοινωνία, δήθεν για την ανάπτυξη… πρέπει να πάρουν την αγωνιστική απάντηση που τους αξίζει.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία



Διεκόπη η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε αργά την Πέμπτη σε ιρανικό αγωγό. Στο περιστατικό, που συνέβη σε τουρκική περιοχή, τραυματίστηκαν 28 Τούρκοι στρατιώτες.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται το συμβάν έγινε στο Ελεσκίρτ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Αγρι. Οι λόγοι που προκάλεσαν την έκρηξη δεν έχουν διευκρινιστεί. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ντίζελ κίνησης : Δεν πέρασε στην αντλία η μείωση του φόρου…



Πολύ μικρή μείωση σημειώνει η τιμή αντλίας στο ντίζελ κίνησης, πέντε ημέρες από την έναρξη ισχύος του νέου συστήματος εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο.
Ενώ από την περασμένη Δευτέρα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο ντίζελ εξισώθηκε με αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης, και μειώθηκε από τα 412 στα 330 ευρώ/ 1000λιτρο, συμπαρασύροντας λογικά προς τα κάτω και την τελική του τιμή, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη φανεί στην αντλία.
Από τα 1,57 ευρώ που πωλούνταν κατά μέσον όρο την Κυριακή το ντίζελ κίνησης, τη Πέμπτη είχε υποχωρήσει μόνο στα 1,53 ευρώ (www.fuelprices.gr), μόλις δηλαδή κατά 4 λεπτά, όταν η μείωση του ΕΦΚ θα έπρεπε να μεταφραστεί στην αντλία σε πτώση γύρω στα 10 λεπτά (μαζί με το ΦΠΑ), όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.
Τι συνέβη ; Είτε πολλοί πρατηριούχοι καθυστέρησαν να προμηθευτούν ντίζελ με τις νέες μειωμένες τιμές, και επομένως διαθέτουν ακόμη τις ποσότητες που είχαν αγοράσει με τις προ εξίσωσης των φόρων υψηλότερες τιμές, είτε… «καθυστέρησε» η μείωση να περάσει στην κατανάλωση, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ελλάδα, όταν οι τιμές πέφτουν.
Κάπου στη μέση η αλήθεια…
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα, παραδέχονται στελέχη του χώρου.
Τη περασμένη Δευτέρα, πάρα πολλοί πρατηριούχοι δεν προμηθεύτηκαν ντίζελ κίνησης γιατί επικρατούσε ακόμη σύγχυση γύρω από το αν το υπ. Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή τη τροπολογία για την εξίσωση των φόρων με το θέρμανσης. Στην ουσία, όπως λένε οι ίδιες πηγές, η πλειοψηφία των πρατηριούχων άρχισε να παραγγέλνει καύσιμα από τις εταιρείες με τις νέες τιμές από την Τρίτη και μετά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ