Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Καίνε» τον καρκίνο με ηλεκτροσόκ!


Σύντομοι και έντονοι ηλεκτρικοί παλμοί διοχετεύονται τοπικά για να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να πλήττουν τον υγιή ιστό. Τα πρώτα δείγματα της θεραπείας είναι θετικά.
Η μέθοδος φαίνεται πολύ απλή. Ο γιατρός τρυπάει το σώμα του ασθενούς με μία εξαιρετικά λεπτή βελόνα. Η εικόνα της βελόνας στο εσωτερικό του σώματος εμφανίζεται μεγεθυμένη σε ...
μία οθόνη που συνδέεται με έναν μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος εξετάζει τον ασθενή.
Έτσι ο γιατρός μπορεί να κατευθύνει τη βελόνα με απόλυτη ακρίβεια στα κατάλληλα σημεία, για παράδειγμα, πάνω σε έναν καρκινικό όγκο στο ήπαρ.
Μέχρι σήμερα η συνήθης μέθοδος προέβλεπε οι βελόνες αυτές, αφού εισχωρήσουν στον όγκο, να θερμαίνονται τόσο, ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η διαδικασία έχει όμως σοβαρά μειονεκτήματα, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Στροστσίνσκι, διευθυντή της ακτινολογικής μονάδας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ρέγκενσμπουργκ.
Όπως εξηγεί, «κάποιες φορές μπορεί να προκληθούν επιπλοκές, ειδικά όταν ο όγκος βρίσκεται κοντά σε αιμοφόρα αγγεία ή όργανα όπως το στομάχι»
Σε τέτοιες περιπτώσεις, λέει ο γερμανός επιστήμονας, η θερμότητα της βελόνας προσβάλει και υγιή κύτταρα.
Η νέα μέθοδος, η επονομαζόμενη «μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση», προβλέπει επίσης τη χρήση λεπτών βελόνων, αλλά αντί της θερμότητας οι γιατροί διοχετεύουν μέσα από αυτές ηλεκτρικούς παλμούς υψηλής τάσης. «Εισάγουμε έως και έξι βελόνες μέσα στον όγκο και υποβάλλουμε τα καρκινικά κύτταρα σε ηλεκτροσόκ» εξηγεί ο Στροστσίνσκι. «Έτσι τα κύτταρα αυτά ‘σκάνε’ και στη συνέχεια συλλέγονται και εξάγονται από το σώμα».
Επειδή τα καρκινικά κύτταρα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, είναι αισθητά πιο ευαίσθητα έναντι του ηλεκτροσόκ σε σχέση με τα υγιή κύτταρα. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι αυτό το γεγονός θα βοηθήσει στη στοχευμένη εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων διατηρώντας ανέγγιχτους τους υγιείς ιστούς.
Ο Κρίστιαν Στροστσίνσκι δοκίμασε τη νέα μέθοδο στο πλαίσιο μία πιλοτικής μελέτης με 35 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μέθοδος είναι επιτυχής, ανεκτή και ακίνδυνη.
Μέχρι σήμερα η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία μόνο σε λίγα ερευνητικά κέντρα και κυρίως για τη θεραπεία καρκίνων του ήπατος που δεν επιδέχονται χειρουργικής επέμβασης.
Αν η μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση αποδειχθεί αξιόπιστη, μπορεί να εφαρμοστεί και για την αντιμετώπιση καρκίνου και σε άλλα ευαίσθητα όργανα, όπως ο προστάτης και το πάγκρεας.
Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν αυτή η θεραπεία με ηλεκτροσόκ νικά οριστικά τον καρκίνο ή αν θα εμφανιστεί και πάλι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Όπως λέει ο Στροστσίνσκι, «είμαστε μεν αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια για να κάνουμε μία θεμελιωμένη σύγκριση με άλλες θεραπευτικές μεθόδους».

http://techtv.gr 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Διάβασε το Μνημόνιο και επιστρέφει

Ποιος πληρωνει τα ληγμενα;


Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

Χθες 25 Ιουνιου πληρωσαμε 1,2δισ δολαρια ακουρευτο ομολογο.


Στις 3 Ιουλιου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 84,3 εκ Ευρω.


Την επομενη Παρασκευη 5 Ιουλιου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 650 εκ Ελβ Φραγκα


Στις 20 Αυγουστου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 1,9δισ Ευρω και αλλο ενα 268εκ Ευρω.


Μεσα στο 2013 απο σημερα εως Δεκεμβριο εχουμε να πληρωσουμε τα εντοκα γραμματεια ( χωρις νεες εκδοσεις )….:
12/7 – 1,625 δισ

19/7 – 2 δισ

9/8 – 1 δισ

16/8 – 1,6 δισ
6/9 – 1,4δ δισ

20/9 – 1,6 δισ

11/10 – 1,6 δισ

8/11 – 1,6 δισ

13/12 – 2 δισ


Σουμα Γραμματεια – 14.425.000.000 Ευρω

Σουμα Ομολογα – 2.254.300.000 Ευρω

Σουμα ευρω – 16.679.300.000 Ευρω !

Ομολογο σε Ελβετικο Φραγκο – 650.000.000 Ελβ. Φρ.

α. Ποιοι ειναι οι κατοχοι των ακουρευτων ομολογων Ιουνιου, Ιουλιου και των 2 του Αυγουστου?

β. Που θα βρουμε λεφτα 16,7δισ Ευρω συν 650 εκ Ελβ Φραγκα να πληρωσουμε ??

Eχω κ αλλες αποριες… αλλα σιγα σιγα !
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Από την Αυστρία μάθαμε ότι τελικά «πέρασε» ο TAP

assets_LARGE_t_942_43432051_type12128
Η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV, βασικός μέτοχος του αγωγού Nabucco West, «αποκάλυψε» σήμερα ότι νικητής είναι ο αγωγός TAP και όχι ο Nabucco για την μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας στην Κεντρική Ευρώπη.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή, ωστόσο οι διαρροές από χθες το μεσημέρι έλεγαν ότι επικράτησε ο TAP 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν είμαι τρελός, είμαι ο Υπουργός!

bouboukosESY
 πηγή: ξύλα πέτρες 
ΠΗΓΗ:olympia.gr/

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ "Μαύρα σύννεφα" στην Συρία: Σε εκκένωση μάχης της Ταρτούς προχώρησε η Ρωσία


H Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκκένωσε την βάση στην Ταρτούς σε μία κίνηση που δείχνει ότι η κατάσταση βαίνει προς κλιμάκωση και δεν θέλει να είναι εκτεθειμένο το στρατιωτικό προσωπικό της.

«Ούτε ένας Ρώσος στρατιωτικός δεν υπάρχει πλέον στη Συρία», ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Bogdanov.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως με την  επιχείρηση εκκένωσης απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό που υπηρετούσε στην ναυτική βάση της Ταρτούς μιλώντας στην εφημερίδα Al-Hayat:

«Το παρόν διάστημα το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δεν έχει ούτε ένα Ρώσο στρατιωτικό ο οποίος βρίσκεται στη Συρία. Η βάση της Ταρτούς δεν έχει καμία στρατηγική και στρατιωτική σημασία», είπε ο Bogdanov.

Η σχετική είδηση επιβεβαιώθηκε και από τα ρωσικά ΜME τονίζοντας το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό ή πολιτικό προσωπικό δεν βρίσκεται τώρα στη ναυτική βάση της Ταρτούς ούτε και Ρώσοι εκπαιδευτές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η εκκένωση του στρατιωτικού προσωπικού αποφασίστηκε όχι μόνο από τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλειά του εξαιτίας της πολέμου που διεξάγεται στη χώρα αλλά και από το γεγονός ότι βάσει των συγκεκριμένων συνθηκών στη Συρία.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ  Ρωσία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαθέτει 16 πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο αλλά κανένα από αυτά δεν έχει καταπλεύσει στη ναυτική βάση της Ταρτούς τους τελευταίους μήνες αλλά ούτε υπάρχουν και ανάλογα σχέδια για το άμεσο μέλλον.

Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό απομακρύνθηκε εχθές από τη Συρία με πτήση από τη Δαμασκό και επρόκειτο για 128 συνολικά άτομα.

Η εκκένωση της Ταρτούς δεν έχει σχέση με την αποστολή του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" στην περιοχή, ούτε με την αύξηση της ναυτικής δύναμης της Ρωσίας στην Α.Μεσόγειο και αυτό είναι που δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς η Μόσχα πιθανότατα θεωρεί ότι έρχεται "καταιγίδα". Η πρώτη αποστολή εκκένωσης Ρώσων στρατιωτιών είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην Συρία παραμένουν περίπου 20.000 Ρώσοι πολίτες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια


Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και των Σωματείων των Λιμενεργατών, που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών και πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα 26.6.2013 και ώρες 12.00 – 19.00, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων.
Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει, να διαχειριστεί και όχι να εκποιεί την περιουσία του Ελληνικού λαού και δη εκείνες τις επιχειρήσεις, που υπό κρατικό έλεγχο, αποφέρουν στα κρατικά ταμεία κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. 
Nα αντιληφθεί καλά η δικομματική κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ότι τα λιμάνια είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης, κοινωνικής προσφοράς και συνεισφέρουν στην κερδοφορία της ελληνικής οικονομίας. 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Μείωση των τιμών καυσίμων στα νησιά ζητά η ΠΟΠΕΚ


Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας ζητά η ΠΟΠΕΚ, τονίζοντας ότι σε αυτές της περιοχές η ύφεση στην αγορά πετρελαιοειδών είναι ακόμη πιο εμφανής.
Αναλυτικά, στη σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΠΕΚ αναφέρει:
«Η αυξημένη τιμή των καυσίμων λόγω κυρίως της υψηλής φορολογίας έχει οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση αυτών με αποτέλεσμα πολλοί Πρατηριούχοι – έμποροι υγρών καυσίμων να βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και να απειλούνται με πτώχευση καθώς δεν δύνανται να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες.
Ειδικότερα στο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας, όπου η οικονομία παρουσιάζει κάποιο βαθμό αυτονομίας λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους από τον ηπειρωτικό Ελλαδικό χώρο, αλλά και του περιορισμένου πληθυσμού τους, παρατηρείται μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά των πετρελαιοειδών η οποία δίχως τη μέριμνα της διοίκησης δεν δύναται να αναστραφεί. Ο διοίκηση οφείλει να μεριμνά ιδιαίτερα για τα νησιά καθώς η προστασία των νησιών της χώρας αποτελεί συνταγματική επιταγή βάσει του άρθρου 106 παρ. 1 του Συντάγματος που περιλαμβάνει ότι τα κρατικά όργανα έχουν την υποχρέωση να δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, αφού συνεκτιμήσουν τις ιδιαιτερότητές τους.
Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών πρόταση να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης επί των καυσίμων κινητήρων και θέρμανσης στο σύνολο του νησιωτικού χώρου, μεριμνώντας ειδικά για τις περιοχές αυτές, προκειμένου να αντισταθμιστεί το αντίστοιχο υψηλό κόστοςμεταφοράς των καυσίμων προς το νησιωτικό χώρο, να μειωθεί η τιμή των καυσίμων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας των νησιών.
«Σύμφωνα με το άρθρο 19 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ (Αποφ. 2013/192/ΕΕ) επιτρέπεται στη Γαλλική Δημοκρατία να εφαρμόσει μειωμένο συντελεστή φορολογίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, σε καύσιμα που διατίθενται προς κατανάλωση στην Κορσική».
Στην Ελλάδα τα υγρά καύσιμα επιβαρύνονται μεταξύ άλλων με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας ανέρχεται σε ποσοστό 23% επί της φορολογητέας αξίας ενώ για τα νησιά προβλέπεται μειωμένη φορολογία κατά τριάντα τοις εκατό (30%).
Η εφαρμογή του μειωμένου αυτού φορολογικού συντελεστή έχει επιτραπεί στην Ελλάδα με την υπ’ αριθμ. 96/2003 οδηγία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας με την οποία επιπλέον καθορίστηκαν οι ελάχιστοι συντελεστές φορολογίας στα καύσιμα κινητήρων και θέρμανσης. Η οδηγία δε αυτή εκδόθηκε λαμβάνοντας υπόψη:
α) ότι οι σημαντικές διαφορές στα εθνικά επίπεδα φορολογίας της ενέργειας που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμιες για την ορθή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς
β) ο καθορισμός των δεόντων κοινοτικών ελάχιστων επιπέδων φορολογίας θα επιτρέψει τη μείωση των υφιστάμενων διαφορών στα εθνικά επίπεδα φορολογίας. Όσον αφορά όμως στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα Καύσιμα, είναι ενιαίος για το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας και ανέρχεται ως εξής:
α) Για τη βενζίνη χωρίς μόλυβδο σε 670 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.
β) Για το Πετρέλαιο Εσωτερικής Καύσης (DIESEL) που χρησιμοποιείται ως καύσιμο κίνησης και θέρμανσης σε 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα και για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για τη χρονική περίοδο από την 15η Οκτωβρίου έως και την 30η Απριλίου κάθε έτους σε 60 ( μετά την εξίσωση 330) ευρώ ανά 1.000 λίτρα.
γ) Για το υγραέριο (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων σε 330 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα
δ) Για το υγραέριο (LPG) και μεθάνιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης σε 60 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα.
ε) Για το βιοντήζελ από μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων που χρησιμοποιείται ως καύσιμο κινητήρων, είτε αυτούσιο είτε σε ανάμιξη με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL), σε 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.
Κατά συνέπεια, το ανωτέρω προτεινόμενο μέτρο, ήτοι της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων στο σύνολο των νησιών της ελληνικής επικράτειας θα μπορέσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν, αντισταθμίζοντας το μεταφορικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι λιανικές τιμές, καθιστώντας τα με τον τρόπο αυτό ικανά να « ανταγωνιστούν» τον ηπειρωτικό ελλαδικό χώρο". 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Συνδυασμένη Άσκηση Ευρείας Κλίμακας στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στην Πάχη Μεγάρων


Την Τρίτη 25/6 υλοποιήθηκε προγραμματισμένη συνδυασμένη άσκηση ευρείας κλίμακας στις λιμενικές εγκαταστάσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στην Πάχη Μεγάρων. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε συμβάν έκνομης ενέργειας (δολιοφθοράς) και συνεπακόλουθης έκρηξης (ενώ υπήρχε εκφόρτωση πλοίου), τραυματισμού, πυρκαγιάς και θαλάσσιας ρύπανσης και περιελάμβανε τις απαιτούμενες ενέργειες ανταπόκρισης. Το εν λόγω σενάριο είναι από τα πλέον δυσμενή και σύνθετα που μπορούν να παρουσιαστούν σε μία λιμενική εγκατάσταση πετρελαιοειδών. Η άσκηση οργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας και Διακίνησης Διυλιστηρίων Νότου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Φύλαξης Ομίλου.
Με την άσκηση αυτή δοκιμάστηκε ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (π.χ. Προσωπικό ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ,εργολαβικό προσωπικό,εξοπλισμένα πλοία απορρύπανσης ΕΠΕ , Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ), η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα ενός ευρύτατου φάσματος ενεργειών (π.χ. ενημέρωση υπευθύνων, έρευνα περιοχής, διάσωση- απεγκλωβισμός τραυματία, πυρόσβεση, αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης). Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων χαρακτηρίστηκε από τον καλό συντονισμό και την ικανοποιητική ανταπόκριση, καθώς όλες οι υπηρεσίες εκλήθησαν από την βάση τους σε «πραγματικό χρόνο» και χρησιμοποιήθηκαν στο πεδίο όλα τα μέσα και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν σε ένα πραγματικό συμβάν (π.χ. μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης, πυροσβεστικά οχήματα, πλωτά φράγματα περιορισμού πετρελαιοκηλίδων, πλωτές αντλίες εξαφρισμού κλπ.).
Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και επιτεύχθηκε ο στόχος για την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, ενώ παράλληλα εξήχθησαν και χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας αυτής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Workshop για τους υδρογονάνθρακες σε Μαύρη Θάλασσα και Αν. Μεσόγειο από το ΙΕΝΕ


Μετά την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση του workshop για τις εξελίξεις στον χώρο των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική (Απρίλιος 2012), το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης προχωρά φέτος στην πραγματοποίηση άλλης μίας εκδήλωσης με επίκεντρο τις προοπτικές του τομέα αυτού. Αυτή τη φορά το Ινστιτούτο οργανώνει, στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα (ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20), το περιφερειακό εξειδικευμένο «2nd SE European Regional Workshop on Oil an Gas Exploration and Production», το οποίο θα καλύψει όλες τις εξελίξεις στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, της Αν. Μεσογείου και της Αδριατικής.
Στο εφετινό workshop, το οποίο τελεί ί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα παρουσιαστεί ειδικό background paper του ΙΕΝΕ, το οποίο θα εξετάζει όλη την ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα των υδρογονανθράκων στην περιοχή αναφοράς τον τελευταίο χρόνο.
Μέχρι στιγμής έχουν προσκληθεί ειδικοί, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών από την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Κύπρο, την Κροατία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ρουμανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, ενώ ήδη πολλές εταιρείες του κλάδου του upstream έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νέο αυτό διεθνές workshop του ΙΕΝΕ. 
 ΠΗΓΗ:energypress.gr