Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΡΙΤΗΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 






Η παρούσα μελέτη αναπτύσσει μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα από τοπικό επίπεδο και καταλήγοντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μεθοδολογία βασίζεται σε μεθόδους πολλαπλών κριτηρίων που επιτρέπουν την ταυτόχρονη επεξεργασία οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Ο στόχος της παρούσας μελέτης είναι να θέσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ενδυναμωθεί ο κοινωνικός διάλογος και θα μειωθεί..

ΜΣΠ που σχετίζονται με την εργασία: ενημερωθείτε για τα στοιχεία και τους αριθμούς και αναλάβετε δράση

 





Γνωρίζετε ότι οι μυοσκελετικές παθήσεις (ΜΣΠ) αποτελούν το πιο συχνό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, με σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, τις επιχειρήσεις και τις εθνικές οικονομίες; Στην ειδική ενότητα του δικτυακού τόπου της εκστρατείας «Μειώστε την καταπόνηση» θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη φύση και την έκταση του προβλήματος αυτού καθώς και σχετικά με το επιχειρηματικό όφελος..

Η δέσμευση Pouyanne (TOTAL) για ενεργειακές επενδύσεις με στόχο τα 35GW το 2025

 


Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλει η Total προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne να δεσμεύεται για προσθήκη ενεργειακών assets το 2021.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Oddo BHF, που αναμεταδίδει το Reuters, στόχος της Total είναι ..

HMEL to temporarily shut Bathinda refinery

 


India's HPCL-Mittal Energy Ltd (HMEL), will shut its 226,000 barrels per day (bpd) Bathinda refinery in northern Punjab state for about 40 days from end-January for maintenance, two sources said.

During the shutdown HMEL will also carry out work to be able to hook petrochemical units, including a 1.2 million tons a year ethylene cracker, sources with knowledge of the..

Pandemic hastens threat of closure for struggling oil refineries

 


The collapse in oil demand from the COVID-19 pandemic is hastening the reckoning for those refiners already struggling as new capacity overtakes demand, posing an existential threat to many, particularly Europe’s ageing plants.

Even before the pandemic struck, which at its height destroyed over 20% of global oil demand, analysts expected global refining capacity would have to rationalize, particularly in Europe..

Μείωση-σοκ 30% στην κατανάλωση καυσίμων το Δεκέμβριο

 




Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος των καυσίμων, καθώς η κρίση της πανδημίας και το lockdown, έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά τους στα μεγέθη της αγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του κλάδου καυσίμων, ο χειρότερος μήνας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ


 

Οι επενδυτές πιέζουν και η Exxon αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις εκπομπές ρύπων της



 Η Exxon Mobil Corp, υπό την αυξανόμενη πίεση από επενδυτές και ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε για πρώτη φορά τις εκπομπές που προκύπτουν όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, όπως βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι..

Πόσα δισ. θα κοστίσει στη Σ. Αραβία η απόφαση-έκπληξη για το πετρέλαιο





Το "ασφάλιστρο" της Σαουδικής Αραβίας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για προστασία από την πτώση των τιμών του πετρελαίου θα καταλήξει να είναι πολύ μικρότερο απ’ ό,τι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Αυτό ισχύει ακόμη και αν η ζήτηση αποδειχθεί ισχυρότερη από ό, τι φαίνεται..