Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τον ΑΔΜΗΕ -Reuters

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τον ΑΔΜΗΕ -Reuters
Από το capital.gr
H ιταλική Terna, η γαλλική RTE και η κινεζική China State Grid εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον και την απόκτηση μεριδίου του ΑΔΜΗΕ, πριν κλείσει η προθεσμία για τις προσφορές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η ΔΕΗ επιχειρεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί κατά την υπογραφή του νέου ελληνικού προγράμματος πέρυσι. 

Μέχρι χθες οι πληροφορίες ανέφεραν ως σίγουρη τη συμμετοχή της Ιταλικής Terna που είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο διαγωνισμό για το 66% του ΑΔΜΗΕ καθώς επίσης και τη γαλλική RTE θυγατρική της EdF.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ..

Τέσσερις μνηστήρες για το τεμάχιο «10» της ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέσσερις Μνηστήρες για το Τεμάχιο «10» της ΑΟΖ
Από το philenews.com
Τέσσερις είναι οι αιτήσεις για το τεμάχιο-φιλέτο «10», ουσιαστικά και οι οκτώ εταιρείες που συμμετέχουν στον γ' γύρο αδειοδότησης (τρεις κοινοπραξίες και μία εταιρεία όπως ήδη έγραψε ο «Φ») το διεκδικούν. Αυτό δείχνει, ιδιαίτερα μετά τα δεδομένα του «Ζορ», ότι το «10» είναι αρκετά ελπιδοφόρο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι κάποιοι από τους ισχυρούς διεκδικητές του «10», βλέπουν ακόμα και «ολική επαναφορά» των αρχικών ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου, που ανατράπηκαν με τις διαπιστώσεις για τους μικρότερους όγκους και ποσότητες στο «Αφροδίτη».

Πέραν από τις τέσσερις αιτήσεις για το «10», μία αίτηση αφορά..

Όλη η απολογία για τις μίζες της Petrobras. Εταιρία διάσημης Ελληνίδας εφοπλίστριας φέρεται να έχει εμπλοκή;

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλη η απολογία για τις μίζες της Petrobras. Εταιρία διάσημης Ελληνίδας εφοπλίστριας φέρεται να έχει εμπλοκή;
Από το mononews.gr
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται όλες οι συμφωνίες του πετρελαϊκού κολοσσού Petrobras και της θυγατρικής του Transpetro με ναυτιλιακές εταιρείες, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Transpetro και πρώην Βραζιλιάνου πολιτικού Sergio Machado για μίζες εκατομμυρίων που λάμβανε η εταιρεία, οι οποίες κατόπιν κατέληγαν στις τσέπες πολιτικών προσώπων της χώρας.

Μάλιστα, όπως έγραφε από χθες το mononews.gr, μεταξύ των εταιρειών που κατονόμασε ο Machado για μίζες προς την Petrobras περιλαμβάνεται και μία ελληνικών συμφερόντων, η οποία αρχικά δεν είχε αποκαλυφθεί, όμως ο γιος του Sergio Machado, Expedito, αποκάλυψε ότι πρόκειται για την Irodotos Navegacion, μία offshore εταιρεία με έδρα τον Παναμά, η οποία φέρεται να διοικείται από στελέχη που στο παρελθόν (έως πριν από λίγους μήνες) εργάζονταν για λογαριασμό πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας της οποίας ηγείται διάσημη εφοπλίστρια της χώρας μας.

Η εταιρία αυτή σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Παναμά υπάρχει από 1966. H ίδια φέρεται να είναι και μέτοχος σε ..

100 δισ. $ ΗΠΑ χάνει η Λιβύη από έσοδα εξαγωγών πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 100 δισ. $ ΗΠΑ χάνει η Λιβύη από έσοδα εξαγωγών πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα ο επικεφαλής της οργάνωσης Libyan Petroleum Facilities Guard (PFG) Ibrahim Jathran δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πρόθυμος να τερματίσει τον αποκλεισμό στους τρεις βασικούς τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της Λιβύης Ras Lanuf, Es Sider and Zueitina. 

Ωστόσο η αναγνωρισμένη κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει μια σχετική συμφωνία μαζί της προκειμένου οι εξαγωγές να επαναδρομολογηθούν.
Ειδικά οι λιμένες το Ras Lanuf and Es Sider έχουν αναστείλει τις λειτουργίες τους από το 2014 ενώ διάφορες τρομοκρατικές και μη οργανώσεις έχουν έκτοτε επιτεθεί στις εγκαταστάσεις τους.

Η PFG απαιτεί την ..

Στα 14 εκατ. ετησίως η απώλεια των φορολογικών εσόδων λόγω της έξαρσης του λαθρεμπορίου στο υγραέριο κίνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα 14 εκατ. ετησίως η απώλεια των φορολογικών εσόδων λόγω της έξαρσης του λαθρεμπορίου στο υγραέριο κίνησης
Από το pronews.gr
Στα 14 εκατ. ετησίως- υπολογίζουν παράγοντες της αγοράς υγραερίου- την απώλεια των φορολογικών εσόδων λόγω της έξαρσης του λαθρεμπορίου και της νοθείας στο υγραέριο κίνησης.

Εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι παρατηρείται εκτεταμένη παρέμβαση στις αντλίες με διάφορους τρόπους, ενώ βρίσκεται σε έξαρση η νοθεία του υγραερίου κίνησης  με υγραέριο  χαμηλότερης φορολογίας. Εκτιμάται ότι πάνω από το 10% του υγραερίου κίνησης που πωλείται  στην Ελλάδα προέρχεται από παράνομη διακίνηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι..

no comments


Όταν το Γαϊδούρι το σέρνουν τα άλογα τότε χάνει το βηματισμό του 

Σκουρλέτης: «Φωνάζει» στο ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ ενώ έχει βάλει την υπογραφή του στην πώληση

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης: «Φωνάζει» στο ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ ενώ έχει βάλει την υπογραφή του στην πώληση
Από το newmoney.gr
Στα πράσα να.... ψεύδεται πιάστηκε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος στην αγωνία του να πείσει ότι δεν ιδιωτικοποιείται καμία ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ξέχασε πως πριν τρεις μήνες είχε βάλει την υπογραφή του στην πώληση της ΔΕΗ.

Μιλώντας, λοιπόν, στο «Κόκκινο» Θεσσαλονίκης ο υπουργός έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ. Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά επίθεση κατά του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και νομίζω ότι μπορώ να ξέρω καλύτερα από εκείνον που δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση ποιοι είναι οι σχεδιασμοί».

Καθώς ο κ. Σκουρλέτης έριχνε τις ευθύνες στον κ. Πιτσιόρλα έρχεται ήδη δημοσιευμένο ΦΕΚ -με τις υπογραφές των υπουργών στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων - να διαψεύσει τον..

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ???

.
Από το poenergias.gr
· Καταδικασμένους από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μπορούν να ιδρύουν εταιρείες φαντάσματα
με σκοπό την πτώχευση της μητρικής, με χρέη που ξεπερνούν τα 300 εκατ. Ευρώ, ποσό που
πολύ πιθανό να φορτωθεί και αυτό στον ήδη καταχρεωμένο λαό μας .
· Εποπτικοί Φορείς της Πολιτείας (ΣΕΠΕ, ΟΜΕΔ), Αρμόδια Υπουργεία και Ελληνική Δικαιοσύνη να
αγνοούνται προκλητικά από ένα άτομο με γνωστό «επιχειρηματικό έργο» .
· Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση με μισόλογα να αδυνατούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να
επιβάλλουν κανόνες που θα διαφυλάσσουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Στα Λιπάσματα Καβάλας σε διάστημα ενός μήνα, οι παράνομα απολυμένοι έφτασαν τους 51.
Οι εργαζόμενοι δίνουν..