Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Φαλίρισε για μια ουτοπία: Ο άνθρωπος που πίστεψε πως βρήκε πετρέλαιο στο Μοσχάτο

 





Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει γεώτρηση για να βρει νερό δίπλα στο κέντρο της Αθήνας και αντί αυτού να έπεφτε πάνω σε πετρέλαιο! Μετά το αρχικό σοκ, σίγουρα θα άρχιζαν τα όνειρα για ζωή… χαρισάμενη, όπως δηλαδή συνέβη και στην..

Πώς το AI αναπνέει νέα ζωή στις λειτουργίες πετρελαίου και φυσικού αερίου

 





Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και άλλων ψηφιακών τεχνολογιών στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες. Ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται δεκτά από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά οι περιορισμοί της πανδημίας Covid-19 οδήγησαν σε..

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου αντιμετωπίζουν απώλειες 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την έξοδο από τη Ρωσία

 




Η βιομηχανία πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών BP, Shell και TotalEnergies, ήταν η βιομηχανία που υπέστη τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες από την αποχώρηση από τη Ρωσία, μια  ανάλυση  των Financial Times.

Από τις συνολικές απώλειες περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ή περίπου 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι απώλειες που..

Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

 





Την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το globalpetrolprices.com και την τελευταία καταγραφή τιμών ανά τον κόσμο, στις 7 Αυγούστου. Το Χονγκ Κονγκ πληρώνει την βενζίνη ακριβότερα στα 2,784 ευρώ, ακολουθεί..

Προσπάθειες Chevron - Woodside να αναχαιτίσουν τις απεργίες - Εκτεθειμένες Ευρώπη και Ασία

 






Η Woodside Energy και η Chevron ξεκίνησαν συνομιλίες με συνδικάτα στα αυστραλιανά έργα LNG προκειμένου να μην επηρεαστεί η παγκόσμια προσφορά LNG, σύμφωνα..

Η ζήτηση αργού πετρελαίου στην Κίνα υποχωρεί κατά 18,8% τον Ιούλιο

 





Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν σε νέα κορυφαία την Τετάρτη με το παγκόσμιο πετρέλαιο αναφοράς Brent να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, μετά από μια απότομη μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ που βοήθησε στην αντιστάθμιση ορισμένων ανησυχιών για..