Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η επίσκεψη της διοίκησης της ΕΛΠΕ στην Κύπρο

Από το sigmalive.com
Τη βαρύνουσα σημασία της Κύπρου στην επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια τόνισε η νέα διοίκηση της εταιρείας σε σύντομη επίσκεψή της στη χώρα με αφορμή την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής θυγατρικής του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΚΟ).

Επικεφαλής της αποστολής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ήταν ο κύπριος CEO, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο οποίος βρίσκεται..

Η Γαλλία θέλει ευρωπαϊκό φόρο για τα καύσιμα πλοίων και αεροπλάνων

Από το worldenergynews.gr
Η Γαλλία θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για τη δημιουργία φόρου για   τα καύσιμα πλοίων και αεροπλάνων, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, την Τρίτη 15/10/2019.

Ο κ. Le Maire δήλωσε ότι ο φόρος θα συμπληρώσει τα σχέδια που υποστηρίζονται από τη Γαλλία και τη Γερμανία για ένα φόρο συνοριακών..

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Από το inegsee.gr
Το τρέχον Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναδεικνύει τρία βασικά σημεία: α) την απογοήτευση από την εξέλιξη των μακροοικονομικών δεικτών και τη διαφαινόμενη αδυναμία ουσιαστικής επιτάχυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της οικονομίας το 2019-2020 παρά το θετικό μετεκλογικό κλίμα στις αγορές, β) την αναντιστοιχία μεταξύ εθνικών αναπτυξιακών προσδοκιών και διεθνούς οικονομικής δυσανεξίας..

Έντονη η Δυσφορία των Εταιρειών Καθώς Αυξάνονται οι Πιέσεις των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κατά του Φυσικού Αερίου

Από το energia.gr
Καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται η πολεμική των διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων, με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου, η αντίθεσή τους δεν περιορίζεται πλέον στον άνθρακα και το πετρέλαιο, που έως τώρα αποτελούσαν κόκκινο πανί, αλλά περιλαμβάνουν και το φυσικό αέριο. Χωρίς να έχουν επεξεργασμένες  προτάσεις για την αντικατάσταση..

Μέτρα περιορισμού, αντιμετώπιση επιπτώσεων και προστασία της θαλάσσιας ζωής κατά τη διάρκεια σεισμικών ερευνών

Από το energypress.gr
Ο τομέας της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων αναπτύσσεται σταδιακά και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα λόγω έλλειψης προηγούμενης εμπειρίας και κατάλληλου εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού να μην υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής κατά τη διάρκεια των..

Δύο νεκροί στο διυλιστήριο SASREF της Saudi Aramco κατά τη διάρκεια της συντήρησης

Από το worldenergynews.gr
Το σαουδαραβικό διυλιστήριο SASREF, που ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Aramco, ανακοίνωσε την Τρίτη 15/10/2019 ότι δύο εργολάβοι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε «περιστατικό» κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης την Κυριακή.

Παράλληλα ανέφερε ότι..