Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !...

BP: Κατέβασε Ταχύτητα η Κατανάλωση Ενέργειας το 2015 - Στην Κορυφή Παραμένει το Πετρέλαιο με Μερίδιο 32,9%



Στο 1% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας το 2015, έναντι 1,1% το προηγούμενο έτος και αρκετά κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας (1,9%), σύμφωνα με την έκθεση της BP, Statistical Review of World Energy 2016.

Αν εξαιρεθεί η ύφεση του 2009, πρόκεται για τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το 1998.

Ο ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης ήταν κάτω..

Κόβεται το ΕΚΑΣ για όσους έχουν σύνταξη άνω των €664

Αποτέλεσμα εικόνας για κοβεται το εκας
Από το capital.gr
Χωρίς ΕΚΑΣ θα μείνουν από επόμενο μήνα όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ παίρνουν σύνταξη (άθροισμα κύριας -επικουρικής) πάνω από 664 ευρώ, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε η διοίκηση του εν λόγω ταμείου.

Με τη σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται πως τροποποιείται το ύψος του εισοδήματος των συνταξιούχων που ελέγχονται για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2016, ανά κατηγορία (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ατομικό και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα), καθώς και το ύψος του συνολικού ακαθάριστου ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους το μήνα Μάιο 2016 (μήνας δημοσίευσης του ν. 4387/2016), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, το οποίο ανέρχεται πλέον στο όριο των 664,00 ευρώ. Εξάλλου, η εγκύκλιος του ΙΚΑ τονίζει πως:

-Δεν προβλέπεται χορήγηση ..

Κύπρος: Εγκρίθηκε το ν/σχ για την ίδρυση Ταμείου Επενδύσεων για τα έσοδα από το αέριο


Από το energypress.gr
Νομοσχέδιο για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων στο πλαίσιο της διαχείρισης των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ..

Νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία αποκτά περιουσιακά στοιχεία της BP

Νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία αποκτά περιουσιακά στοιχεία της BP
Από το naftikachronika.gr
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP αποφάσισε τη συγχώνευση των περιουσιακών της στοιχείων στη Νορβηγία με τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου της χώρας, Det Norske. Σε αντάλλαγμα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η BP θα βρεθεί να κατέχει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο νέο όμιλο, αξίας $ 1,3 δις.

Ο νέος όμιλος θα έχει το όνομα..

Πέντε πράγματα που δεν ξέρατε για την Exxon Mobil

exon mobil
Από το fortunegreece.com
Σας παρουσιάζουμε πέντε γεγονότα σχετικά με τον αμερικανικό κολοσσό ενέργειας που δεν τα γνωρίζατε και σίγουρα δεν τα περιμένατε. 

Η Exxon Mobil, κατέλαβε για άλλη μια φορά τη 2η θέση στη λίστα του Fortune με τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Τα έσοδα του γίγαντα του πετρελαίου και φυσικού αερίου, έφτασαν τα..