Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Franklin Templeton Investments: Ποντάρει σε άνοδο του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Η εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Franklin Templeton Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 740 δισ. δολαρίων, στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε μετοχές ανεξάρτητων πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη και παραγωγή μαύρου χρυσού, καθώς θεωρεί ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί υψηλότερα.

Η εταιρεία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων εταιρειών όπως οι BP, Total, Glencore και Chevron, θεωρεί ότι ..

Ο Μέγας Κατήφορος..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Και αφού είδαν ότι του έλληνα ο τράχηλος όχι μόνον υποφέρει ζυγό, 
     ..αλλά γουστάρει κι όλας και την βρίσκει,
     ..είπαν να τον "γλεντήσουν" και λιγάκι, να γουστάρουν κι αυτοί.

     Και άρχισαν τα περί εκλογικού νόμου, απλής αναλογικής,
     ..εκλογή προέδρου Δημοκρατίας απ' τον λαό,
     ..δημοψηφίσματα(!) για ψύλλου πήδημα, 
     ..και άλλα τέτοια όσα έλεγαν παλιότερα στις ταινίες του παλιού-καλού ελληνικού κινηματογράφου όσοι ήθελαν να ξελογιάσουν
τις "φτωχές πλην τίμιες" κοπελίτσες.

     Στις ταινίες εκείνες...

Ερχεται το τέλος των ντιζελοκίνητων μοντέλων;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερχεται το τέλος των ντιζελοκίνητων μοντέλων;
Από το protagon.gr
Ποιο είναι το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης και ειδικότερα των πετρελαιοκινητήρων στα αυτοκίνητά μας; Το ερώτημα δεν τέθηκε από την Greenpeace ή κάποια άλλη περιβαλλοντική οργάνωση, αλλά από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VW, Mατίας Μίλερ.

Ο Μίλερ ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τη μεταστροφή της VW «από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον ηλεκτροκινητήρα», αν και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να γίνει αυτό. Παρομοίασε μάλιστα αυτή τη ριζοσπαστική αλλαγή με το διαφορετικό σκηνικό στην ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας, όπου μπήκε τέλος στην πυρηνική ενέργεια και δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές.

Τα λόγια του Νούμερο 1 της VW έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς..

Νορβηγία: Αύξηση μισθών 0,5% για τους εργαζόμενους στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Στην υπογραφή νέας συμφωνίας για τις αυξήσεις στους μισθούς τους προχώρησαν οι εργαζόμενοι στις γεωτρήσεις πετρελαίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις των σωματείων τους, αλλά και των εργοδοτών τους.

Οι 280 εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να κατέβουν σε απεργία στην περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών.

Οι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση 0,5%, σύμφωνα με το διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις που διόρισε το νορβηγικό κράτος.

2030-2040: η δεκαετία που τα ποντίκια θα κατακλύσουν το Σλέσβιχ-Χολστάιν; Βάλτε κι άλλα αιολικά κ. Βερροιόπουλε!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το ιστολόγιο έχει μονίμως σε περίοπτη θέση το καταπληκτικό βίντεο του Γιάννη Σκαρπαθιωτάκη, που δείχνει το "ατύχημα" ενός περήφανου γύπα στα Αστερούσια βουνά της Νότιας Κρήτης. Το περήφανο -και κατά τα λοιπά προστατευόμενο- αρπακτικό πουλί έκανε το μοιραίο λάθος να πετάξει πάνω από αιολικό πάρκο και η φτερωτή μιας ανεμογεννήτριας το τσάκισε, κάτι το εντελώς αναμενόμενο, μια που διεθνώς οι ανεμογεννήτριες έχουν χαρακτηριστεί ως "bird choppers" ("τεμαχιστές" πουλιών). Μάλιστα το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο είναι σχετικά παλιό κι έχει μικρές ανεμογεννήτριες, αυτές που εγκαθίστανται τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες, οπότε η φτερωτή τους σαρώνει πολύ μεγαλύτερη έκταση κι αυξάνει τις πιθανότητες να σκοτώσει ό,τι πετούμενο βρεθεί στο "βεληνεκές" της. Όσα και να λέει το αιολικό λόμπυ, για πουλιά που "τα τρώνε οι γάτες" ή "προσκρούουν σε κτήρια", η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, τα πουλιά δεν μπορούν ν' αποφύγουν τις περιστρεφόμενες λεπίδες, που καλύπτουν πλέον τεράστιες εκτάσεις.

Τα νέα για το θέμα "πουλιά και ανεμογεννήτριες" μας έρχονται απ' τη Γερμανία κι αφορούν τα ευρήματα μιας νέας, αδημοσίευτης ακόμα, μελέτης, που χρηματοδοτείται απ' το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, (αυτό που έχει Υπουργό τον Γκάμπριελ και μαζί με τη Μέρκελ έβαλαν πολύ πρόσφατα φρένο στην επέκταση των χερσαίων αιολικών, μέσω της αναμόρφωσης του νόμου EEG). Η μελέτη ονομάζεται "Progress - Πρόοδος", έγινε από συνεργαζόμενους επιστήμονες διάφορων ινστιτούτων κι αφορά τις επιπτώσεις 46 αιολικών πάρκων στα πουλιά σε χρονικό διάστημα δυόμισι ετών. Όπως έγραψε πρόσφατα η Γερμανική εφημερίδα Tageszeitung (ΤΑΖ), η περίπου 400 σελίδων τελική έκθεση είναι έτοιμη από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει. Απ' το Υπουργείο είπαν στην ΤΑΖ αόριστα πως η ανακοίνωση της μελέτης "αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες", χωρίς να αιτιολογήσουν την καθυστέρηση. Ωστόσο τα πρώτα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν ήδη σε μια συνεδρίαση και είναι πολύ ανησυχητικά για ..

ΓΣΕΕ: Αντίθετη στις νέες μειώσεις που ζητούν οι δανειστές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ:
Από το pronews.gr
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας με τη συσταθείσα επιτροπή που θα φέρει το πόρισμα για τα εργασιακά δήλωσε «εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας, που είναι αυτές που είχαμε συνομολογήσει ως κοινή άποψη τον Οκτώβρη του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας».

Επίσης ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως θεωρεί ότι ..