Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου του Ουισκόνσιν ανοίγει ξανά 5 χρόνια μετά την έκρηξη

 




Το διυλιστήριο Superior επαναλειτουργεί πέντε χρόνια μετά από μια τεράστια έκρηξη που τραυμάτισε δεκάδες στη μοναδική τέτοια εγκατάσταση του Ουισκόνσιν, με τις πωλήσεις προϊόντων να αναμένεται να..

Η ιαπωνική Cosmo θα διατηρήσει την τρέχουσα ικανότητα διύλισης τουλάχιστον έως το 2030

 



 


Η Cosmo Energy Holdings Co Ltd σχεδιάζει να διατηρήσει την τρέχουσα ικανότητα διύλισης τουλάχιστον έως το 2030 παρά την αναμενόμενη πτώση της ζήτησης βενζίνης στην Ιαπωνία λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και των υψηλότερων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε την..

Repsol: Μείωση 20% στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου - 1,23 δισεκ. δολάρια από 1,89 το 2022

 






Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου Repsol δήλωσε την Πέμπτη 27/4 ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου συρρικνώθηκαν από τους πρώτους..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 


ΕΕ: Συμφωνία για τους νέους στόχους εκπομπών στις αερομεταφορές - Βιοκαύσιμα το 70% του εφοδιασμού μέχρι το 2050

 



Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση ReFuelEU Aviation για τη μείωση των εκπομπών των αεροπλάνων κατέληξαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία η Ευρωπαϊκή..

McKinsey: Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τη ζήτηση φυσικού αερίου για να αντισταθμίσει την έλλειψη προσφοράς

 



Η Ευρώπη κατάφερε να μειώσει  την κατανάλωση φυσικού αερίου  περισσότερο από τους στόχους που τέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ίσως χρειαστεί να μειώσει πολύ περισσότερη ζήτηση φέτος και τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει την έλλειψη προμήθειας φυσικού αερίου με ρωσικό αγωγό, να αποφύγει τις ελλείψεις και να..

UBS: Οι προοπτικές των διυλιστηρίων ως και το 2025 - Στα 28 ευρώ η τιμή - στόχος της Motor Oil

 



Την εικόνα για την πορεία των διυλιστηρίων μέχρι το 2025 σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιχειρεί να δώσει η UBS σε σχέση με τα περιθώρια κέρδους, την ζήτηση, τα αποθέματα και τις νέες μονάδες.

Σχετικά με τα αποτελέσματα πρώτου  τριμήνου 2023 του κλάδου εκτιμάται ότι η υποχώρηση σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2022 στις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού..