Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Πορτογαλία: Η πετρελαϊκή εταιρία Galp επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Η πορτογαλική πετρελαϊκή εταιρεία Galp Energia ανακοίνωσε την Τρίτη 18/2/2020 ότι θα ξεκινήσει τις πράσινες επιχειρήσεις της εγκαθιστώντας ανανεώσιμη ενεργειακή ισχύ 10 gigawatts κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, αρκετή για να τροφοδοτήσει εκατομμύρια σπίτια.

Η Galp, η οποία αγόρασε τον περασμένο μήνα έργα ηλιακής ενέργειας από την ισπανική ACS για 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ελπίζει..

Η Σιγκαπούρη στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων εσωτερικής καύσης έως το 2040

Από το autoblog.gr
Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2040, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αλλά και να καταπολεμήσει την αλλαγή του κλίματος.

Το όραμά μας είναι να εγκαταλείψουμε..

Οι Επιταγές των Καιρών Μετασχηματίζουν, Σταδιακά, τα ΕΛΠΕ σε Διεθνοποιημένο Πολυσχιδή Όμιλο

Από το energia.gr
Η εισαγωγική φράση του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΠΕ, Ανδρέα Σιάμισιη, ότι τα ΕΛΠΕ δεν είναι πλέον, ούτε μόνον Ελληνικά - καθώς το περίπου 75% της δραστηριότητάς τους εκτελείται εκτός Ελλάδος, ούτε μόνον Πετρέλαια - καθώς ενισχύεται σταδιακά η δραστηριοποίησή τους σε άλλους τομείς, εκτός των πετρελαιοειδών, όπως οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο- αποτυπώνει και συμπυκνώνει τη νέα εικόνα που θέλουν..

Το Ισραήλ δεν θα δώσει νέες άδειες για την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη 18/2/2020 ότι δεν πρόκειται να δώσει νέες άδειες για την εξερεύνηση και την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου καθώς προχωρεί προς καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω ανησυχιών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το οικολογικό αποτύπωμα των έργων σχιστόλιθου, σύμφωνα..

Τι αναφέρει το MoU ΤΑΙΠΕΔ - ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το worldenergynews.gr
Τη βέλτιστη στρατηγική αποτελεί για τα ΕΛΠΕ η συμμετοχή τους στην διαγωνιστική διαδικασία που θα υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με την εισήγηση που θα παρουσιάσει αύριο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της εταιρίας, απόφαση που στηρίχτηκε σε αξιολόγηση της KPMG που συγκαλείται για..