Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ποιο είναι το μέλλον για τα βιοκαύσιμα στην ΕΕ;

Από το ypaithros.gr
Οι κίνδυνοι έμμεσης αλλαγής της χρήσης γης (iLUC) επιλύθηκαν», δήλωσε ο Bernd Kuepker από το Τμήμα Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Φυσικά, δεν είπε ότι το φαινόμενο της έμμεσης αλλαγής χρήσης γης έχει επιλυθεί. Αντ’ αυτού, επεσήμανε ότι μετά..

Ακόμα και με κιάλια θα είναι ορατός ο πλανήτης Δίας σήμερα το βράδυ

Από το pronews.gr
Το βράδυ της Δευτέρας ο πλανήτης Δίας θα φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος από κάθε άλλη νύχτα του 2019, οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον (ιδίως αρχάριο) θέλει να τον παρατηρήσει και να τον φωτογραφήσει, καθώς θα είναι ορατός όλη τη νύχτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιγάντιος πλανήτης, ο μεγαλύτερος του ηλιακού συστήματος μας, θα βρίσκεται στο..

ΕΔΕΥ: Στα ταμεία της 5,1 εκ. ευρώ το 2018 από royalties και μισθώματα παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων – Οι πρώτες επενδύσεις

Από το energypress.gr
Το ποσό των 5,1 εκ. ευρώ εισέπραξε το 2018 η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων από τις εταιρίες στις οποίες το δημόσιο έχει παραχωρήσει δικαιώματα για έρευνες κι εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Πρόκειται για τον κύκλο εργασιών που πέτυχε πέρυσι η ΕΔΕΥ και με βάση τις συμβατικές υποχρεώσεις των πετρελαϊκών τα έσοδα προέρχονται..

Στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Edison μεταβιβάζει τη συμμετοχή του στην Elpedison ο όμιλος Ελλάκτωρ

Από το worldenergynews.gr
«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Ελλάκτωρ και την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ - Edison για την εξαγορά του 22,74% που κατείχε ο πρώτος στην 
εταιρία Elpedison. 

Με την εξαγορά, η κοινοπραξία θα αυξήσει πλέον το ποσοστό της στο 98,52% στην ενεργειακή εταιρεία, από 75,78% που κατείχε ήδη. 

Ένα ποσοστό το οποίο θα συνεχίσουν..