Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δεν Υπάρχει Κανένας Κίνδυνος Από τη Ζημιά στα Διυλιστήρια Ελευσίνας, Διαβεβαιώνουν τα ΕΛΠΕ


Η μικρή παραμόρφωση που παρουσιάστηκε στις 20 Ιανουαρίου 2014, στο κέλυφος του αεριοποιητή 32-R-003 της Μονάδας Θερμικής Πυρόλυσης (Flexicoker) του Διυλιστηρίου Ελευσίνας των Ελληνικών Πετρελαίων, σε ποσοστό περίπου 1% της διαμέτρου του δοχείου, δεν δημιουργεί κανέναν απολύτως κίνδυνο, ούτε για τους εργαζομένους στο Διυλιστήριο ούτε για τους κατοίκους των όμορων περιοχών, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛ.ΠΕ.
Οι παραπάνω διευκρινίσεις δίδονται από τα ΕΛ.ΠΕ. καθώς τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό με την παραμόρφωση στον αεριοποιητή έλαβε δημοσιότητα δυσανάλογη των πραγματικών του διαστάσεων τόσο από τεχνικής άποψης όσο και από πλευράς ασφαλείας του διυλιστηρίου και των εργαζομένων σε αυτό.
Για την ενημέρωση του κοινού, η Εταιρεία παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:
Η παραμόρφωση οφείλεται σε λεπτές ρωγματώσεις της εσωτερικής πυρίμαχης επένδυσης, η οποία προστατεύει το χαλύβδινο κέλυφος του δοχείου από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Παρόμοια περιστατικά είναι συνηθισμένα σε εξοπλισμό με εσωτερική πυρίμαχη επένδυση.
Η εν λόγω παραμόρφωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τους λειτουργούντες την Μονάδα, έλαβε χώρα αξιολόγηση του περιστατικού και εφαρμόσθηκαν οι προβλεπόμενες τεχνικές αντιμετώπισής του. Παράλληλα, εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συνεχούς παρακολούθησης των θερμοκρασιών της περιοχής σε 24ωρη βάση, με την εγκατάσταση τοπικών θερμοστοιχείων και χρήση θερμοκαμερών, ενώ έχει προβλεφθεί η άμεση διακοπή της λειτουργίας του αεριοποιητή σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Επί πλέον, πραγματοποιήθηκαν άμεσα όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή των ιδιοτήτων του μετάλλου στην περιοχή της παραμόρφωσης, οι οποίες έδειξαν ότι δεν υφίσταται καμία βλάβη του υλικού και ότι το δοχείο λειτουργεί εντός των ορίων σχεδιασμού του και όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες διεθνείς κώδικες. Οι μετρήσεις αυτές επαναλαμβάνονται σε τακτικότατα χρονικά διαστήματα.
Το Διυλιστήριο ζήτησε επίσης την υποστήριξη του παρόχου τεχνολογίας, ο οποίος σχεδίασε την Μονάδα και με παρουσία τεχνικών του ελέγχθηκαν τόσο το δοχείο όσο και τα μέτρα αντιμετώπισης του συμβάντος. Κατά τον έλεγχο επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, τα οποία είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία στα διυλιστήριά της ανά τον κόσμο. Περαιτέρω, έχουν ζητηθεί από τον παραπάνω πάροχο αλλά και από τον κατασκευαστή του δοχείου λεπτομερείς μελέτες για την ανάλυση των αιτιών του συμβάντος και τη διαδικασία αποκατάστασης.
Τονίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι το περιστατικό αυτό δεν δημιουργεί κανέναν απολύτως κίνδυνο, ούτε για τους εργαζομένους στο Διυλιστήριο ούτε για τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Ανακοίνωση – κόλαφος από την Ρωσία για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Κύπρου! “Δεν θα ανεχθούμε τελεσίγραφα”!

Премьер-министр РФ Владимир Путин принял участие в работе 60-й сессии ЕРБ ВОЗ
Αν είναι δυνατόν! Θέλουμε να “δώσουμε” την Κύπρο και αντιδρούν οι …Ρώσοι!

Φαίνεται ότι το καινούριο σχέδιο “Ανάν” δεν θα περάσει αμαχητί αφού η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών έπεσε ως κεραυνός στην μακαριότητα των νεοανανιστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δια στόματος του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (1977, 1979) και όχι βεβαίως στο σχέδιο Ανάν.

Διαβάστε:

Moscow opposes any deadlines and any settlement recipes in the inter-communal talks under UN auspices, a statement by Russian Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich says.

It is essential to achieve favourable external conditions for the talks which Moscow believes must be free of any external pressure or attempts to impose deadlines or settlement recipes, Lukashevich’s statement points out.

He notes that the Russian Foreign Ministry is ready to cooperate with its partners at the UN Security Council and all interested parties.

Russian diplomacy hopes that during the dialogue that will begin, the two sides will aim at achieving complete, fair and a viable solution to the Cyprus issue on the basis of the relevant Security Council resolutions and the High Level agreements of 1977 and 1979.

Concluding, the Russian Foreign Ministry stresses that it is convinced that a viable settlement in Cyprus is only possible on condition that an agreement is achieved between Greek Cypriots and Turkish Cypriots.

Cyprus has been divided since 1974 when Turkish troops invaded and occupied the island’s northern third.

A meeting earlier today in Nicosia between the two community leaders, Cyprus President Nicos Anastasiades and Turkish Cypriot leader Dervis Eroglu, marked the resumption of the stalled UN-led peace talks. The negotiators of the two sides will meet later this week to begin their discussions, with a view at finding a mutually acceptable agreement that will be put to separate referenda.

ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Το 44% των Αθηναίων ξεπαγιάζουν!


Oι μισές, σχεδόν, πολυκατοικίες δεν άναψαν ακόμα τα καλοριφέρ αφού απλά δεν εχουν λεφτά οι ένοικοι να πληρώσουν! Και από όσες έχουν ανάψει, μόνο μία ή δύο ώρες την ημέρα λειτουργούν οι καυστήρες, κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Συγκεκριμένα εφέτος τον χειμώνα το 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου άφησαν την κεντρική θέρμανση κλειστή.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται και χειρότερη αφού τον περσινό χειμώνα, δηλαδή την περίοδο 2012- 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33%.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Χρήστος Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο.

Το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει εύκολη η εγκατάσταση αυτονομίας στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πάνω από τα 100 δολ. το αργό


Στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου και πάνω από το επίπεδο των 100 δολ. σκαρφάλωσε την Τετάρτη το αργό καθώς τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες και εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 43 cents ή 0,4% κλείνοντας στα 100,37 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014, σημειώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι "φυσιολογική".

"Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο" όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Bullard προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία "δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου".

Θετικό κλίμα διαμόρφωσαν και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 10,6% τον Ιανουάριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πολύ μικρότερη άνοδο 2% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα κέρδη για το αργό ήρθαν παρά την αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο κατά 2,5 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα αποθέματα αργού συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για την ΕΥΑΘ


Δέκα οχτώ έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), συνολικής αξίας 13 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2003-2006, τίθενται στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν ποινικές ευθύνες της τότε διοίκησης της Εταιρείας, όπως απιστία, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων σε βάρος του δημοσίου. Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ακολουθήθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων, κάποια από τα οποία, κατά τις καταγγελίες, διπλοπληρώθηκαν. Να σημειωθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη, με εντολή του ίδιου εισαγγελέα, τρεις προκαταρκτικές έρευνες που αφορούν την ΕΥΑΘ. Η πρώτη αφορά αναθέσεις έργων, πάλι, με αδιαφανείς διαδικασίες, κατά την 3ετία 2008-2010, η δεύτερη έργο εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος της ΕΥΑΘ, που προωθείται από τη σημερινή διοίκηση, ενώ η τρίτη συνδέεται με υπάλληλο της Εταιρείας, ο οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, αλλά η διοίκηση της ΕΥΑΘ φέρεται -μέχρι πρόσφατα- να μην έχει προβάλει καμία αξίωση διεκδίκησης του υπεξαιρεθέντος ποσού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσίευμα της Εφ.Συν.

elpe
Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον κίνδυνο που εγκυμονεί στο περιβάλλον, τους εργαζομένους και την περιοχή της Ελευσίνας, η παραμόρφωση του κελύφους αεριοποιητή στη μονάδα 32 των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αθηνών, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών: 

- Κίνδυνος από αντιδραστήρα των ΕΛΠΕ

ΠΗΓΗ:efsyn.gr