Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ποιοι οργανισμοί καταργούνται



255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους βρίσκονται στη "μαύρη" λίστα των φορέων που πρόκειται να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία κατάργησής τους, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
Τον κατάλογο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων των δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Οι 255 οργανισμοί που καταργούνται ή συγχωνεύονται    
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαγράφηκε «Ελληνικό» Χρέος Ύψους 2,5 δισ. Ευρώ από την Πρωτοβουλία Greece Debt Free



Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την «πλάτη» του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος) , πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος (Peter) Νομικός.
Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα», μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρίες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει. Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.
Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή». 
Όπως εξηγεί ο δημιουργός της «πλατφόρμας» κ. Νομικός, «η πρότασή μας είναι απλή. Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μπορεί να δωρίσει ένα ευρώ και το GDF θα αγοράσει και μετά θα διαγράψει με αυτό το ένα ευρώ, οχτώ ευρώ ελληνικού χρέους. Αν επικοινωνήσετε αυτό το μήνυμα σε όποιον αγαπά την Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν».
Όσο για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος για να «δωρίσει» οποιοδήποτε ποσό, ο κ. Νομικός εξηγεί: «Μπορεί ο καθένας να μπει στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο και να κάνει τη δωρεά του μέσω paypal ή μέσω εμβάσματος. Κατόπιν εμείς θα αγοράσουμε τα ομόλογα. Είναι τόσο απλό. Σύντομα ελπίζουμε να έχουμε έτοιμο κι ένα τηλεφωνικό κέντρο που να μπορεί να εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους και να δέχεται και δωρεές τηλεφωνικά. Έτσι θα προσπαθήσουμε να αγοράσουμε το μέγιστο δυνατό ποσό ελληνικού χρέους στη χαμηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, αν δύο ομόλογα διαπραγματεύονται το ένα στα 12 cents (στα 100) και το άλλο στα 13 θα επιλέξουμε αυτό στα 12 και μετά θα διαγράφουμε τα 100 cents χρέους».
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Αντιδράσεις στη Θεσσαλία η Εξόρυξη Λιγνίτη στην Ελασσόνα



Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στις διαρροές από κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ότι εξετάζεται το ζήτημα τις εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο K. Αγοραστός επικοινώνησε με τον υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο και του εξέφρασε την πάγια θέση όλων ανεξαρτήτως των Θεσσαλών, η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση λιγωτικών κοιτασμάτων στην περιοχή.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «Η Aιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι φορείς και οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της επαρχίας Ελασσόνας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης του λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας. Η προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της επαρχίας Ελασσόνας και γενικότερα της Θεσσαλίας καθώς και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας αδιαπραγμάτευτες. Αποτελούν την "κόκκινη γραμμή" από την οποία δεν υποχωρούμε».
Για το θέμα, πρόκειται να υπάρξει συνάντηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του υπουργού του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Ελασσόνας για το θέμα αυτό. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΟ





Rosneft: "Σφήνα" στην Gazprom με την απόκτηση μεριδίου της Ιtera



H ρωσική Rosneft, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, απέκτησε ποσοστό 6% στην Itera, εταιρεία που εξειδικεύεται στο τομέα του φυσικού αερίου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της στρατηγικής ενίσχυσης της θέσης της εταιρείας στην αγορά αερίου.
Η Rosneft, που παράγει σχεδόν το 25% της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, επιθυμεί να εδραιώσει τη θέση της και στην αγορά φυσικού αερίου, όπου κυριαρχεί η επίσης κρατική Gazprom.
Το 2011 η Rosneft παρήγαγε σχεδόν 12 εκατ. κ.μ φυσικού αερίου, ποσοστό που αντιστοιχεί κάτω από το 2% του συνολικού αερίου που εξήγαγε η Ρωσία. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δ.Α.Κ.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)


   
  

                                                      ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                                    ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ  Ή  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

            Πραγματικά είναι ν’ απορεί κανείς, με τις θέσεις και απόψεις ομάδας βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας !!!
            ΑΛΗΘΕΙΑ, από πότε στη Ν. Δημοκρατία η διαφορετική άποψη, η διαφορετική θέση στοχοποιείται και διαγράφεται ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, από πότε και ποιοι αποφάσισαν, στη Ν. Δημοκρατία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, να διαγράφουν το κοινωνικό κράτος ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι, ποιοι κυβερνούσαν αυτό το κράτος που έφερε τον Έλληνα εργαζόμενο στην πείνα και στην εξαθλίωση ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι, ποιο πολιτικό σύστημα ήταν αυτό που είχε χωρίσει τους φτωχούς Έλληνες σε οπαδούς και ως καλοί σταβλίτες κρατούσαν το άλογο, για να είστε καβαλάρηδες ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιος κοινωνικός φιλελευθερισμός επιβάλλει κράτος χωρίς κανόνες, για τους τυχάρπαστους επενδυτές που εσείς αγκαλιάζατε, πλουτίζοντας σε βάρος των φτωχών οπαδών ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιος μεγάλος ιδιώτης επενδυτής, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, εμφανίστηκε στη χώρα μας και εμποδίστηκε από τα συνδικάτα, να επενδύσει ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν γνωρίζετε ότι το άθλιο πολιτικό σύστημα, που κορμός αυτού, είσαστε και εσείς, αποβιομηχάνισε τη χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα στρατιές αρπαχτικών και κλεφτών, δήθεν νέων επενδυτών, που καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό, χωρίς καμία συνέπεια και τιμωρία ;       
            ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι, πόσο υποκριτές και Φαρισαίοι μπορεί να είστε ; Πλούτισε κανείς εργάτης του ιδιωτικού τομέα, που χτυπιέται σήμερα αλύπητα, που τον καλείται να ζει, να πληρώνει φόρους , χαράτσια με 580 € το μήνα ;
            ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι, εμείς δημιουργήσαμε τους μεγάλους επενδυτές, τύπου Λαυρεντιάδη, που ενώ κατέκλεψαν τα πάντα, ενώ μοίρασαν δις ευρώ σ’ αυτούς που τους αγκάλιαζαν, πολιτικούς, δημοσιογράφους ; Οι εργάτες απλά απολύθηκαν. Πόσοι τέτοιοι τυχάρπαστοι έγιναν πλούσιοι, χωρίς κανείς να τους ακουμπήσει ποτέ ; 
                                           ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΣΑΣ ;;;
                                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, τουλάχιστον να μας σεβαστείτε.
                     ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ να μας προκαλείτε.
       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μετάνοια και ταπείνωση εκ μέρους σας, ζητώντας και μια συγνώμη 
                                          αντί της αλοζονίας που προβάλετε.
       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έστω για ένα μήνα, να τη «βγάλετε» με 580 €, «τιμωρώντας» έτσι τους εαυτούς  σας. Θα νιώσετε, έστω  για λίγο, τι εστί φτώχεια.
                                    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ  ΤΟ  ΔΕΝ  ΜΑΣ  ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ
                                                ΟΙ   ΣΤΑΒΛΙΤΕΣ   ΠΕΘΑΝΑΝ
            Η ΔΑΚΕ θα σταθεί δίπλα στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας, είναι υποχρέωσή της να το κάνει και θα το κάνει.
            Ως ΔΑΚΕ ΟΕΧΒΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τον, πρόεδρο της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γεν. γραμματέα της ΓΣΕΕ, συνάδελφο  Νίκο Κιουτσούκη. Ταυτιζόμαστε απόλυτα μαζί του.
            Ο Έλληνας εργαζόμενος έχει δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα.
  Ας το  καταλάβει καλά η κυβέρνηση, πριν η οργή γίνει ποτάμι!!!
 

                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΟΕΧΒΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                  
  


Ένα μήνα μετά από το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, η ζωή όλων των εργαζομένων εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά, οι άνεργοι βυθίζονται στην απελπισία και όλοι οι ασφαλισμένοι παρακολουθούν έντρομοι την κατάρρευση των Ταμείων, με άμεση υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης και μείωσης των συντάξεων, με τη συνέχιση της κατεδαφιστικής πολιτικής των μνημονίων.
Άπαντες πλέον γνωρίζουν ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο η εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι μονιμοποιείται.
Η μείωση των μισθών είναι ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη, οι εργοδότες κάνουν πάρτι με τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις και την επιβολή των φτηνότερων λεγόμενων «ελαστικών» μορφών εργασίας, οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η εφαρμογή τους μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται.  Η διεκδίκηση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων σκοντάφτει στο πιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που είχε ποτέ η χώρα, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία και η ανεργία εξαθλιώνει κάθε ελληνική οικογένεια.
Οι  αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, όχι μόνο δεν γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν , αντίθετα εντείνονται και η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – Πασόκ – ΔΗΜΑΡ σύσσωμη ψάχνει να βρει νέους τρόπους εφαρμογής κα επιβολής αυτής της πολιτικής.
Ένα τέτοιο τρόπο βίωσαν σήμερα το πρωί στις 04.30 οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία όπου μετά από 264 ημέρες απεργίας διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ, όπου σε μια νυχτερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν οι πύλες του εργοστασίου καταστρατηγώντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα και διεκδίκηση που μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος.
Καταγγέλλουμε την φασιστική νοοτροπία και λειτουργία της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ζητούμε άμεσα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία.
Καταγγέλλουμε τον εργοδότη κο Μάνεση που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του απολύει εργαζόμενους και ζητάει περικοπές μισθών σε όσους απομένουν.
Στηρίζουμε τους απεργούς χαλυβουργούς στο δίκαιο αγώνα τους και ζητάμε από όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα (Τριτοβάθμιο  –  Δευτεροβάθμιο  –  Πρωτοβάθμιο) να οργανώσει μαζική αντίσταση και αντίδραση σε όσα επιβάλλουν στον Έλληνα εργαζόμενο κα στον ελληνικό λαό.
Στην Αργεντινή των Μνημονίων είχαν κατεβάσει το στρατό να περιφρουρεί τραπεζίτες και επιχειρηματίες .
Εδώ άρχισαν με τα ΜΑΤ.  Οσονούπω μάλλον θα δούμε και τον στρατό.
Αυτή η σύγχρονη χούντα πρέπει να σταματήσει πριν μας πνίξει.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Ορφανός                                                                                                         Παναγιώτης Κοντουσιάδης

YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ;



Ο  Γιώργος  Μπενέας  ενας  πολύ  γνωστός  Χαϊδαριώτης  που  ασχολείτο  και  με  τα  κοινά  της  πόλις  για  πολλά  χρόνια  , σύμφωνα  με  έγκυρες  πληροφορίες  του   «pitsounicity.gr» θα  είναι  υποψήφιος  Δήμαρχος  Χαϊδαρίου  στις  επερχόμενες  Δημοτικές  εκλογές... υπό  την  σκέπη  και  την  στήριξη  της   «Χρυσής  Αυγής».
Από  ότι  έχουμε  μάθει  μένουν  κάποιες  λεπτομέρειες  για  να  δοθεί  και  επίσημα  το  χρίσμα  προς  το  πρόσωπο  του  κ . Μπενέα . Πάντως  τα  πρώτα  δείγματα  είναι  θετικά  για  την  υποψηφιότητα  του  κ . Μπενέα  καθώς  πολλοί  συμπολίτες  του  συμφώνησαν  με  αυτή  του  την  επιλογή.   Φαίνεται  μετά  και  από  αυτή  την  υποψηφιότητα  στο  Χαϊδάρι  ανοίγει  για  τα  καλά  το  παιχνίδι  τον  Δημοτικών  εκλογών  και  από  Σεπτέμβρη  θα  έχουμε  εξέλιξης...αυτό  είναι  σίγουρο!!! 
ΠΗΓΗ!pitsounicity.gr

Ισημερινή Γουινέα εμβαθύνει τους δεσμούς με τις κινεζικές εταιρείες ενέργειας



Ισημερινή Γουινέα, η τρίτη μεγαλύτερη του αργού πετρελαίου παραγωγός στην υποσαχάρια Αφρική, έχει ως στόχο να εμβαθύνει τους δεσμούς με τις κινεζικές εταιρείες ενέργειας, καθώς η χώρα εργάζεται για τη βελτίωση των υποδομών ενέργειας και της παραγωγής αύξηση του αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ισημερινή Γουινέα έχει προσεγγίσει την Κίνα πετροχημικών Corp ., γνωστή ως Sinopec Ομίλου, για την οικοδόμηση μιας 20.000 βαρέλια την ημέρα και διύλισης πετροχημικό συγκρότημα στη χώρα, η οποία αργότερα θα μπορούσε να επεκταθεί σε 60.000 βαρέλια την ημέρα, Γαβριήλ Μ. Ομπιάνγκ Λίμα, ο υπουργός της χώρας των ορυχείων, της βιομηχανίας και της ενέργειας , είπε στο Dow Jones Newswires. «Σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε ένα διυλιστήριο, αλλά θα χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό ποσό (αργού) που προέρχονται από τη δική μας παραγωγή», είπε. "Είμαστε έχουν συζητήσεις με την Sinopec σχετικά ότι ... περιμέναμε να υπογράψουν κάτι σήμερα, αλλά ο χρόνος έχει περάσει πολύ γρήγορα." Παρά το γεγονός ότι Ισημερινή Γουινέα έχει προσεγγίσει άλλες εταιρείες μηχανικής με έδρα τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία σχετικά με την ανάπτυξη της διυλιστηρίου, κρατική Sinopec θα είναι η μόνη εταιρεία που θα αναλάβει μερίδιο ιδιοκτησίας στο έργο, εφόσον επιλεγούν, κ. Ομπιάνγκ, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση θα μπορούσε να γίνει από το τέλος του έτους. Sinopec δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αμέσως για σχολιασμό μετά από τις ώρες εργασίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Exxon ανοίγει πανιά σε θυελλώδεις θάλασσες της Αυστραλίας



ExxonMobil Corp . μαθαίνει ότι δεν είναι μόνο τα πλοία που μπορούν να υποστούν τις προδοτικές θάλασσες που χωρίζουν Τασμανία και την ηπειρωτική χώρα της Αυστραλίας.
Επίμονη ρύπανση από τον υδράργυρο του φυσικού αερίου κάτω από τον πυθμένα Bass Strait έχει αναγκάσει την Exxon και δύο Αυστραλών εταίρους να εξετάσουν κτίριο υδράργυρο απομάκρυνση εξοπλισμού, προκαλώντας καθυστερήσεις των έργων και υπερβάσεις κόστους. Ο υδράργυρος είναι μια κατάρα των παραγωγών φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο και την Αυστραλία δεν αποτελεί εξαίρεση.
Είναι πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο γίγαντας πετρελαίου των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τον προϋπολογισμό της για την Kipper και έργα Turrum στο στενό Bass στις ΗΠΑ 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη καθυστερήσεις, τεχνικές προκλήσεις και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.
Τώρα, μόνιμα ζητήματα μόλυνση θα μπορούσε να ωθήσει ενδεχομένως Kipper πρώτο φυσικό αέριο, έχει ήδη καθυστερήσει έως το 2012, από άλλα τρία ή τέσσερα χρόνια.
"Η κατασκευή εγκαταστάσεων Kipper εξακολουθεί να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Το φυσικό αέριο θα έρθει στη γραμμή, όταν ειδικό εξοπλισμό αφαίρεση υδραργύρου είναι εγκατεστημένο, και αυτό είναι που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2016, "μία εκπρόσωπος της ExxonMobil δήλωσε Deal Εφημερίδα Αυστραλία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσοχή : Νέος παραπλανητικός ιός σε πολλά PC της Ελλάδας!



 Νέος ιός έχει κάνει την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και έχει χτυπήσει πολλούς... υπολογιστές της χώρας μας. Εμφανίζεται σαν παραπλανητικό μήνυμα που δήθεν είναι από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναφέρει ότι έχει παραβιαστεί κάποιος νόμος και ότι πρέπει να πληρωθούν 100 euro με Paysafe ή Ukash!!!Συγκεκριμένα, ζητείται από το χρήστη να αποκαλύψει τον....
19-ψήφιο κωδικό Ukash (προπληρωμένο ηλεκτρονικό κουπόνι που χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο) ή τον 16-ψήφιο κωδικό Paysafecard (μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής που βασίζεται σε σύστημα προπληρωμής).Φυσικά εάν παραβιαστείτε από τον ιό μην κάνετε καμία άλλη ενέργεια εκτός από να το πάτε στον τεχνικό σας!!! 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το ΔΝΤ δεν θέλει να δώσει άλλα λεφτά στην Ελλάδα λέει το περιοδικό Der Spiegel! “Βλέπει” χρεοκοπία το Σεπτέμβριο!


20120722-130612.jpg
Μα το ΔΝΤ δεν έχει ήδη, δώσει επιπλέον 8,5 δις στην Ελλάδα για το 2015, ένα χρόνο μετά τη λήξη του μνημονίου 2;
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο» αναφέρει το γερμανικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και συμπληρώνει ότι «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της».
Σύμφωνα με το περιοδικό μάλιστα «υψηλόβαθμα στελέχη του έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το Ταμείο δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για τη βοήθεια προς την Ελλάδα».
Το Der Spiegel αναφέρει ακόμη ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί.
«Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.
ΠΗΓΗ;/olympia.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ





Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΣΜΑΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΗ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και αφορά στην αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη στη Δράμα και στην Ελασσόνα. Κοιτασμάτων που αποτελούν τη βάση για παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύοντας την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμό της χώρας και διασφαλίζοντας την ισορροπία του συστήματος.


Εκτός από το γεγονός ότι η απόφαση αυτή προδιαγράφει μία σειρά από εξελίξεις που μόνο προς την θετική κατεύθυνση είναι, η απόφαση αυτή ικανοποιεί απολύτως τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ αφού αποτελεί πάγια θέση του συνδικάτου. Θέση η οποία μάλιστα έχει κατά κόρον εκφραστεί και έχει κοινοποιηθεί και στον κ. Παπαγεωργίου με επιστολή μας που του αποστείλαμε από τις 25 Ιουνίου 2012, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Μία επιστολή με περιεχόμενο τα λεπτομερή προβλήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.


 Η παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης Λιγνίτη και η κατασκευή σύγχρονων αντίστοιχων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εφόσον πραγματοποιηθεί και δεν αποτελέσει απλά και μόνο μια ακόμα εξαγγελία, θα είναι ικανή να εξασφαλίσει περισσότερες από 4000 μόνιμες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα πέραν των 40 ετών, με τεράστια αναπτυξιακά οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο για την Εθνική οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίου Τύπου |



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας είχε συνάντηση σήμερα 16/7/2012 με την Δ/νση των Ελληνικών Πετρελαίων, για να συζητήσει από κοινού, αφενός την εξέλιξη του καινούργιου έργου στην Ελευσίνα και αφετέρου να καταθέσει την αγωνία των κατοίκων της περιοχής για τα περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Περιστατικά που έχουν να κάνουν με μικροεκκρήξεις, θόρυβο και εκροή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα.
Η Δ/νση των ΕΛ.ΠΕ προσπάθησε να μας καθησυχάσει, καθώς μας γνωστοποίησε την ενημέρωση που έχει διενεργήσει και  στον Δήμο και στην Περιφέρεια για την δοκιμαστική λειτουργία η οποία πραγματοποιείται αυτή την χρονική στιγμή στο καινούργιο έργο.
Μία λειτουργία, που έτσι όπως μας διαβεβαίωσε, τηρείται   στον απόλυτο βαθμό κάτω από όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επίσης μας έγινε πρόταση την οποία και αποδεχτήκαμε να μεταβεί κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου στο χώρο δραστηριότητας, για την πλήρη ενημέρωση ασφαλούς λειτουργίας της μονάδος απέναντι στον οικιστικό ιστό της περιοχής.
Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας γνωστοποίησε στην Δ/νση των ΕΛΠΕ ό,τι ήταν - είναι και θα παραμείνει αυστηρός θεματοφύλακας προάσπισης και διαφύλαξης των συμφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου, πάνω σε θέματα ασφάλειας και περιβαλλοντικών όρων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την λειτουργία των Ελληνικών Πετρελαίων στην περιοχή μας.  
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δελτίο Τύπου - Παγκόσμια Έρευνα της ITUC για παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων. Στην Αθήνα 22-23/7 η ΓΓ της ITUC Σάραν Μπάροου



Παγκόσμια Έρευνα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) για παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
Στην Αθήνα στις 22-23 Ιουλίου για το σκοπό αυτό η ΓΓ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) Σάραν Μπάροου
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένων και των καταστρατηγήσεων της εργατικής νομοθεσίας στην Ελλάδα θα εξετάσει κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας το οποίο θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 22 και 23 Ιουλίου. Επικεφαλής του κλιμακίου της ITUC θα είναι η Γεν. Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Σάραν Μπάροου η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επισκεψή της στην Ελλάδα.
Η παγκόσμια έρευνα του κλιμακίου γίνεται επιλεκτικά σε χώρες όπου καταγράφονται βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία συμπεριλήφθηκε μετά από ενέργειες της ΓΣΕΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει και η κ. Μαρία-Ελένα Αντρέ πρώην Υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας.
Η κ. Μπάροου στο πλαίσιο των επαφών της στην Ελλάδα θα ενημερωθεί επίσης τόσο για τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών όσο και για την ολοσχερή κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συντελούν συνδυαστικά στην ραγδαία οικονομική και θεσμική αποδυνάμωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων στη χώρα μας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις με Έλληνες εργαζόμενους οι οποίοι θα καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο πάνελ εμπειρογνωμόνων της ITUC εστιάζοντας στο πώς η λιτότητα και οι επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα επηρεάζουν καθημερινά τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Τα αποτελέσματα της επιτόπιας έρευνας θα τεκμηριώσουν εμπειρικά την ειδική μελέτη για τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα σε όλον τον κόσμο, μελέτη η οποία θα αποτελέσει εργαλείο παρέμβασης της ΔΣΣ προς τους διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως το ΔΝΤ, οι G20, η Διεθνής Oοργάνωση Εργασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα, κ.α.
Η έρευνα θα δημοσιοποιηθεί το β’ εξάμηνο του 2012 σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή ενώ τα πάνελ ακροάσεων θα βιντεοσκοπηθούν για την ειδική έκδοση πολυμέσων.
Το πάνελ ακροάσεων για την καταγραφή των μαρτυριών Ελλήνων εργαζομένων θα αρχίσει στις 10.30,  Δευτέρα 23 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ και στη συνέχεια στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου σχετικά με τα άμεσα ευρήματα της έρευνας στην Ελλάδα αλλά και για γενικότερα ζητήματα.  
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί 175 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 153 χώρες με 308 συνολικά οργανώσεις μέλη. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τουρκία: Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου από το Ιράκ



Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 20 Ιουλίου, στην πόλη Μιντιάτ στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά μήκος του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ στη Μεσογειακή ακτή της Τουρκίας.
Η έκρηξη και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκάλεσαν τη διακοπή ροής πετρελαίου μέσω του αγωγού Κιρκούκ-Σεϊχάν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά αρκετά γρήγορα, ωστόσο, ο χρόνος που θα απαιτηθεί προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press, που επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε δολιοφθορά. Κατά το παρελθόν, αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Πακιστάν (PKK) έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στον συγκεκριμένο αγωγό.
Ο αγωγός Κιρκούκ-Σεϊχάν έχει μήκος 960 χιλιομέτρων και μεταφέρει περίπου το 25% των εξαγωγών του Ιράκ. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Την Πρώτη Βιομηχανική Μονάδα Παραγωγής Καυσίμων από Φύκη θα Κατασκευάσει η Βραζιλία



Στην κατασκευή της πρώτης στον κόσμο βιομηχανικής μονάδας που θα παράγει καύσιμα από φύκη προχωρά η Βραζιλία. Η χώρα, που ήδη αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό βιοκαυσίμων μετά τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατασκευή της μονάδας στη βόρεια πολιτεία της Περναμπούκο. Η ομνάδα θα αξιοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα που προκύπτει ως παραπροϊόν της παραγωγής βιοαιθανόλης και απελευθερώνεται σήμερα στην ατμόσφαιρα.
Η παραγωγή καυσίμων από φύκη και φυτοπλαγκτόν θα μπορούσε να λύσει κάποια από αυτά τα προβλήματα, που προκαλούν τα βιοκαύσιμα που παράγονται από καλλιεργούμενα φυτά, όπως το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο, και τα οποία δέχονται επικρίσεις επειδή απαιτούν μεγάλες εκτάσεις και οδηγούν σε αύξηση των τιμών των τροφίμων.
Αναλυτικότερα, το νέο εργοστάσιο, με εκτιμώμενο κόστος 9,8 εκατ. δολάρια, θα διοχετεύει σε καλλιέργειες φυτοπλαγκτού το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται ως παραπροϊόν από τη γειτονική μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης από ζαχαροκάλαμο.
«Για κάθε λίτρο αιθανόλης που παράγεται απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ένα κιλό διοξειδίου του άνθρακα. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το διοξείδιο για να ταΐσουμε τα φύκια» δήλωσε ο Ραφαέλ Μπιαντσίνι, στέλεχος της αυστριακής εταιρείας SAT που ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου.
Μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, τα φύκη συνδυάζουν το διοξείδιο του άνθρακα με νερό για να παράγουν σάκχαρα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μετατραπούν σε καύσιμο.
Πάντως για την υλοποίηση του σχεδίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκκρεμεί ακόμα η έγκριση της Εθνικής Υπηρεσίας Πετρελαίου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τα Επίπεδα της Ε.Ε. Έφτασαν το 2011 οι Κατά Κεφαλήν Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα στην Κίνα



Τις κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Ευρώπης πλησίασαν για πρώτη φορά το 2011 οι αντίστοιχες στην Κίνα τα επίπεδα, όπως αναφέρει ευρωπαϊκή έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Ιουλίου. Στην έκθεση της ολλανδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζεται, επίσης, ότι οι παγκόσμιες εκπομπές έφτασαν πέρυσι σε νέο ιστορικό ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εκπομπές αυξήθηκαν πέρυσι κατά 9,0% φτάνοντας τους 7,2 τόνους ανά κάτοικο, συγκριτικά με 7,5 τόνους ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Η Κίνα είναι πλέον πρώτη σε εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο οι ΗΠΑ διατηρούν την πρωτιά τους στις κατά κεφαλήν εκπομπές με 17,3 τόνους ανά κάτοικο το 2011.
Όσον αφορά τα απόλυτα νούμερα, η Κίνα είναι πρώτη σε εκπομπές με 29% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 16%, η ΕΕ με 11%, η Ινδία με 6%, η Ρωσία με 5% και η Ιαπωνία με 4%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόταση ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Αλληλεγγύης από τα έσοδα των πετρελαίων



Πρόταση νόμου για τη δημιουργία ειδικού κεφαλαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» (ΕΤΚΑΓ) το οποίο θα χρηματοδοτείται από τα έσοδα από την εκμετάλλευση των ελληνικών πετρελαϊκών κοιτασμάτων κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 
Στόχος είναι η δημιουργία αποθέματος για την πρόσθετη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών.
Βασική πηγή χρηματοδότησης του Ταμείου είναι οι πόροι από τα έσοδα του κράτους που προέρχονται από τα μερίσματα, τα δικαιώματα και την φορολογία των εταιρειών, οι οποίες θα αναλάβουν την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και από την διάθεση αδειών για έρευνες.
Στην Πρόταση Νόμου αναφέρεται ότι, κατά τα επόμενα 25-30 χρόνια, μπορεί να έσοδα αυτά να ξεπεράσουν τα 150 δις ευρώ, οπότε η διάθεση ενός σημαντικού μέρους τους (άνω του 70%) στα ασφαλιστικά ταμεία θα αποτελέσει μια νέα, ιδιαιτέρως μεγάλη, πηγή χρηματοδότησης. Προβλέπεται επίσης η ενσωμάτωση στο υπό ίδρυση Ταμείο των λογαριασμών, και των ποσών που έχουν καταβληθεί σε αυτούς από το ΑΚΑΓΕ (δημόσιο κεφάλαιο αλληλεγγύης γενεών) που δημιουργήθηκε με το νόμο 3655/2008. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχέδιο Νόμου στο Κοινοβούλιο του Ιράν για Κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ



Αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις σχεδιάζει το Ιράν, καθώς οι μισοί από τους 290 βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου στηρίζουν σχέδιο νόμου, που προβλέπει τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ. Τα Στενά αποτελούν ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μεταφορά πετρελαίου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε Ιρανός βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, πάνω από τους μισούς από τους 290 βουλευτές έχουν ήδη εγκρίνει το νομοσχέδιο το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ,.
Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι θα προβεί σε αντίποινα για τις δυτικές επιθετικές ενέργειες καθιστώντας αδιάβατη τη θαλάσσια αυτή οδό, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Οι χώρες εκείνες, οι οποίες παράνομα επέβαλαν εμπάργκο σε βάρος μας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να περνούν τα Στενά του Ορμούζ και τα δεξαμενόπλοια που έχουν προορισμό αυτές τις χώρες θα έπρεπε επομένως να μην επιτρέπεται να περνούν τα Στενά, εάν οι κυρώσεις δεν αρθούν» δήλωσε ο ίδιος.
Ακόμη, πρότεινε κάθε πλοίο που περνά από τα στενά να καταβάλει το 3% της τιμής κάθε βαρελιού πετρελαίου που μεταφέρει ως «τέλος διέλευσης» στο Ιράν.
Πάντως, αν και παρόμοια νομοσχέδια έχουν προταθεί στο κοινοβούλιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο παρελθόν, αποσύρθηκαν, αφού η κυβέρνηση άσκησε βέτο.
Οι σημαντικότερες αποφάσεις στη χώρα εξαρτώνται από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά την εκτελεστική εξουσία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr