Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Goldman Sachs: Game changer για τον πετρελαϊκό κλάδο η κρίση του κορονοϊού

Από το energypress.gr
Η πανδημία του κορονοϊού και η συνεπακόλουθη πτώση στις τιμές του πετρελαίου, θα οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή πετρελαϊκή βιομηχανία αλλά θα αυξήσει τον κίνδυνο ελλείψεων στην πορεία, αναφέρουν αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι τιμές του αργού σήμερα υπέστησαν άλλη μία κατακόρυφη πτώση καθώς η πανδημία επιδεινώθηκε και ο πόλεμος..

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Από το gsee.gr
Μέσα σε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο, σταθερά  αυξανόμενης απώλειας ζωών και ραγδαίας πληθυσμιακής προσβολής από τον κορωνοϊό, τίθενται σε εφαρμογή, με καθημερινό καταιγισμό νομοθετημάτων, μέτρα έκτακτης ανάγκης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, με τα οποία, ανάμεσα σε άλλα, επιβάλλονται εκτεταμένοι περιορισμοί θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Με νωπό και βαθύ ακόμα το τραύμα  των μνημονιακών μέτρων σε βάρος..

Σε κίνδυνο η μοναδική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της χώρας μας

Από το 4troxoi.gr
Μεγάλος προβληματισμός για το μέλλον της ελληνικής εταίρειας Energean, που δραστηριοποιείται στα κοιτάσματα του Πρίνου, εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού και της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

«Ενός κακού μύρια έπονται», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ο λόγος για την Energean, τη μοναδική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου..

Wärtsilä: Νέες πειραματικές δοκιμές για τη χρήση της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου

Από το naftikachronika.gr
Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ξεκίνησε τις δοκιμές καύσης αμμωνίας, προκειμένου να εξετάσει την ενδεχόμενη χρήση της ως ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα πλοία.

Σύμφωνα με τον Kaj Portin, General Manager, Fuel & Operational Flexibility της Wärtsilä Marine, «οι πειραματικές μελέτες απέδωσαν ιδιαίτερα αισιόδοξα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε τις δοκιμές, προκειμένου..

1,1-1,3%: Νέο αιολικό φιάσκο στη Γερμανία - 1,1-1,3%: New wind power fiasco in Germany.


Από το greeklignite.blogspot.com
Φιάσκο, απ' το Ιταλικό fiasco. Κατά το λεξικό του Cambridge "ένα σχέδιο που δεν εξελίχθηκε σωστά, συνήθως προκαλώντας αμηχανία (something planned that goes wrong and is a complete failure, usually in an embarrassing way)". Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς αυτό που συνέβη στις 11πμ της 19ης Μαρτίου 2020; Όπως βλέπουμε στο στιγμιότυπο οθόνης απ' το Agorameter του Agora Energiewende, η "εγχεόμενη" ενέργεια των αιολικών στο δίκτυο για άλλη μια φορά κατέρρευσε, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Τα χερσαία αιολικά έδιναν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

Οι αποθήκες πετρελαίου στις ΗΠΑ φτάνουν στα όριά τους, η πρώτη αρνητική τιμή εμφανίστηκε και οι έμποροι κοιτούν προς τη θάλασσα

Από το energypress.gr
Η κατάσταση στην αμερικανική αγορά πετρελαίου δείχνει να βαδίζει ολοταχώς προς το "σημείο μηδέν", όταν δηλαδή οι αποθήκες θα γεμίσουν και η παραγωγή δεν θα έχει που να διοχετευθεί με αποτέλεσμα τιμές κοντά στο μηδέν ή ακόμα και κάτω από αυτό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα..