Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Κομισιόν: Προώθηση του υδρογόνου και μείωση των εκπομπών μεθανίου - Οι προτάσεις ενεργειακής ασφάλειας

 





Εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια σειρά νομοθετικών προτάσεων για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της αγοράς φυσικού αερίου της ΕΕ διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια για όλους τους πολίτες στην Ευρώπη. Η Επιτροπή παρακολουθεί επίσης τη στρατηγική της ΕΕ για το μεθάνιο και τις διεθνείς δεσμεύσεις της με προτάσεις για..

MΗΝΥΜΑΤA ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ KAVALA OIL ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ







Το Αυστριακό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που μάχονται για την υπεράσπιση των..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 


ΙΕΑ: Προς τα Κάτω Αναθεώρηση της Παγκόσμιας Πετρελαϊκής Ζήτησης το 2022

 



Καθώς το 2021 πλησιάζει στο τέλος του, η παγκόσμια αγορά πετρελαίου φαίνεται να στέκεται πλέον σε πιο στέρεες βάσεις από ό,τι εδώ και αρκετό καιρό, επισημαίνει στην τελευταία μηνιαία Έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), η οποία αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

  


ΨΗΦΙΣΜΑ 4-11-21 ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ







Επένδυση 70 εκατ. δολ. διπλασιάζει την παραγωγή πετρελαίου της Energean στο Ισραήλ

 



Το θαλάσσιο κοίτασμα Karish, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε παραγωγή στα μέσα του 2022 από την Energean στο Ισραήλ, είναι κατά βάση κοίτασμα φυσικού αερίου, ωστόσο, το αξιόλογο δυναμικό και σε πετρέλαιο, το οποίο αναδείχθηκε με την τρίτη γεώτρηση ανάπτυξης που πραγματοποίησε το 2019 η εταιρεία στο κοίτασμα, δρομολογεί μία νέα σημαντική..

Προκήρυξη Υποτροφιών Υποψηφίων Διδακτόρων με την υποστήριξη των ΕΛΠΕ 2021





Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια προκηρύσσει τη χορήγηση (3) τριών υποτροφιών αριστείας για υποψήφιες/υποψήφιους διδάκτορες στις ακόλουθες θεματικές περιοχές, εστιάζοντας στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο «Ενέργεια», συνολικού ύψους 30.000€ έκαστη (10.000€/έτος) και με συνολική διάρκεια έως 3 έτη: