Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Σε υψηλό 10ετίας οι τιμές εκπομπών άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από το worldenergynews.gr
Οι τιμές εκπομπών άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, σημειώνοντας άνοδο 130% καθώς η μειωμένη προσφορά οδήγησε σε αναταραχή της αγοράς.

Οι άδειες, όπως ονομάζονται  τα δικαιώματα εκπομπής της ΕΕ, διακινούνται στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETS), το οποίο..

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση κατά 6,8 εκατ. των αποθεμάτων πετρελαίου - Στα 64,8 δολ. το αργό

Από το bankingnews.gr
Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (15/8/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν..

Υποχώρησε φέτος η αιολική παραγωγή στην Ευρώπη λόγω των καιρικών συνθηκών

Από το energypress.gr
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος στην Ευρώπη οδήγησαν σε πτώση της αιολικής παραγωγής σε ορισμένες αγορές, ενώ αναμένεται να επικρατήσουν ως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την μετεωρολογική Vaisala OYJ.

Όπως αναφέρει σχετικά το Bloomberg, η αιολική παραγωγή ήταν πεσμένη κατά 20% τον περασμένο μήνα στην ήπειρο και σε κρίσιμες περιοχές όπως..

Μεξικό: Πάνω από 11 δισ. δολ. θα επενδύσει στα διυλιστήρια η νέα κυβέρνηση

Από το worldenergynews.gr
Περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια  σχεδιάζει να επενδύσει η κυβέρνηση του νέου προέδρου του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador  για να ενισχύσει τη δυναμικότητα διύλισης, προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες εισαγωγές καυσίμων.

Ο Lopez Obrador, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, τα σχέδια της κυβέρνησής του να επενδύσει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των ..

Ο Σαουδαραβικός Θρόνος οδηγείται στην μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Οι τιμές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη 14 Αυγούστου μετά την ανακοίνωση του Σαουδαραβικού Θρόνου ότι μείωσε την παραγωγή τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια προσφορά που προκύπτει από τις αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν.

Συγκεκριμένα η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε στα μέλη του ΟΠΕΚ ότι μείωσε την παραγωγή αργού καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως στους 10,29 εκατ. τόνους.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός πρόσφατα είχε ..