Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου, ενός ξενόφερτου Άγιου, που ωστόσο τον περιμένει πώς και πώς η αγορά για να πουλήσει κανένα λουλούδι ή κανένα δωράκι, να γίνει λίγος τζίρος τέλος πάντων. Ωστόσο η κλιματική τρομοκρατία έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα, που ούτε κι ο Άγιος Βαλεντίνος της γλίτωσε: το Policy Forum του World Resources Institute, ενός ιδρύματος που προωθεί έντονα την ιδέα της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης" μας κάλεσε πριν λίγες μέρες, στις 9/2, να προβληματιστούμε για το περιβαλλοντικό και κλιματικό κόστος της γιορτής των ερωτευμένων.
Πρώτος στόχος τα διαμάντια: το 1939 η De Beers, παγκόσμια κυρίαρχος της αγοράς διαμαντιών, με έξυπνο μάρκετινγκ ανέδειξε τα διαμάντια στο υπέρτατο δώρο αγάπης, μέσα σε τρία χρόνια το 80% των δαχτυλιδιών αρραβώνα στις ΗΠΑ είχαν κι ένα διαμάντι, οπότε άνθησε η αγορά των "ματωμένων διαμαντιών". Πριν λοιπόν χαρίσετε ένα διαμάντι στο ταίρι σας για να τιμήσετε τον Άγιο Βαλεντίνο ζητήστε πρώτα πιστοποιητικό προέλευσης του διαμαντιού, για να έχετε κιόλας να το δείξετε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη όταν σας το ζητήσει στο Περιουσιολόγιο.
Δεύτερος στόχος ο χρυσός: μπορεί "να μας φέρνει πιο κοντά", αλλά η εξόρυξη χρυσού προκαλεί ...
σοβαρά προβλήματα, ιδίως όταν συνδυάζεται με τη χρήση κυανιούχων ενώσεων, όπως πολύ καλά ασφαλώς θα ξέρουν να σας πουν πολλοί κάτοικοι της Ανατολικής Χαλκιδικής που αντιδρούν για το έργο στις Σκουριές ή πολλοί Ρουμάνοι, που επίσης αντιδρούν για το έργο στη Ρόσια Μοντάνα. Αν λοιπόν πανικοβάλλεστε επειδή...