Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Νορβηγία: Ακτιβιστές πηγαίνουν την κυβέρνηση στην Δικαιοσύνη για το “σκάνδαλο” της εξόρυξης πετρελαίου


Μία πολύ ενδιαφέρουσα δικαστική διαμάχη διαδραματίζεται στην Νορβηγία, όπου η Greenpeace και νεαροί ακτιβιστές προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, για την απόφαση να διευρύνει την εξόρυξη πετρελαίου στη Θάλασσα Μπάρεντς.

Η διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησε στις 4 του μήνα και η εκδίκαση θα κρατήσει για επτά ημέρες, με τους ενάγοντες να ελπίζουν πως μία θετική απόφαση θα αποτελέσει “οδηγό” για ανάλογες μελλοντικές υποθέσεις προστασίας του Περιβάλλοντος. Οι ακτιβιστές τονίζουν ..

Μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ η άδεια κυκλοφορίας των εργαζομένων – Σε πλήρη ετοιμότητα η AntiCovid-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων της ΓΣΕΕ

 


Λόγω πληθώρας ερωτημάτων στην πλατφόρμα ANTI-COVID 19 της Συνομοσπονδίας για τη μετακίνηση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, η ΓΣΕΕ ενημερώνει για τα εξής:

Από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 έχει επιβληθεί καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της επικράτειας ως μέτρο πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω..

Πετρελαιοκηλίδα στον Μαυρίκιο: Προς το τέλος μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής;

 


Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της πετρελαιοκηλίδας που εκδηλώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στα ανοιχτά του Μαυρικίου από το πλοίο «MV Wakashio», σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, Nagashiki Shipping.

H εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι περίπου 1.000 τόνοι πετρελαίου που αναδύθηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας λόγω..