Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Η Ρωσία «ξαναζωντανεύει» παροπλισμένους σοβιετικούς αγωγούς υδρογονανθράκων - Το παιχνίδι επιρροής στην κεντρική Ασία και η αναζήτηση νέων πελατών




 Οι δυτικές κυρώσεις και «ενεργειακά αντίποινα» που ακολούθησαν από την Μόσχα, έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι στρόφιγγες του ρωσικού φυσικού αερίου προς Ευρώπη, με τις ροές πλέον να γίνονται με το... σταγονόμετρο.

Η Ρωσία παρέδιδε περίπου 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) στην Ευρώπη ετησίως, την πιο..

Ούτε τα μισά από τα τεράστια κέρδη των πετρελαϊκών δεν κατέληξαν σε επενδύσεις - Το αυξημένο κόστος διαβρώνει τη νέα παραγωγή

 




Τα υψηλά κέρδη της τάξης των 4 τρισ. δολαρίων που σημείωσε ο κλάδος των υδρογονανθράκων ανά τον πλανήτη πέρυσι ως αποτέλεσμα της υψηλής τιμής του αργού και φυσικού αερίου δεν είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των..

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 






Η παρούσα μελέτη σκοπό έχει να αποτυπώσει τις αλλαγές που έχει επιφέρει η ψηφιοποίηση στην ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με τον παράγοντα εργασία. Υπόθεση της εργασίας μας είναι ότι η ψηφιοποίηση αλλάζει την οργάνωση της εργασίας, διογκώνοντας την ελαστικότητά της και συρρικνώνοντας έτσι κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα όσον αφορά το ωράριο και τον τρόπο οργάνωσης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ακολούθως οδηγεί σε κατίσχυση του ατομικού έναντι του συλλογικού στο σύνολο της εργασιακής πραγματικότητας. Ο νέος τρόπος..

Πάμε να βάλουμε τέλος στην εποχή του πλαστικού!

 




Από σήμερα, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την υπογραφή μιας ισχυρής, νομικά δεσμευτικής Παγκόσμιας Συνθήκης για τα Πλαστικά από τον ΟΗΕ, η οποία θα εξετάζει όλον τον κύκλο ζωής του πλαστικού, από τη διαδικασία παραγωγής του μέχρι την απόρριψή του. 

Με αφορμή την επερχόμενη δεύτερη ..