Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Με Ποιο Μείγμα η Ελλάδα Μπορεί να Μηδενίσει την Ενεργειακή Εξάρτηση της


Από το energia.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα είχε την έβδομη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στην ΕΕ των 28 (93,6%) και την τρίτη υψηλότερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την Κύπρο και την Τουρκία. Στην ετήσια (2019) έκθεση του το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιονατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.) αναφέρει πως η μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι μη προβλέψιμες και κυρίως μη ..

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση..

Total και Εni δεν πληρώνουν- προς το παρόν- για το νοθευμένο ρωσικό πετρέλαιο

Από το naftemporiki.gr
Δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές, η Total και η Eni, έχουν σταματήσει τις πληρωμές σε ρωσικές επιχειρήσεις, που τους διέθεσαν νοθευμένο πετρέλαιο, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. 

Πρόκειται για το πιο ισχυρό πλήγμα στην ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα πετρελαίου, που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αναφέρουν..

Βρετανία: Ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν τις εισόδους στα κεντρικά γραφεία της BP

Από το ekriti.gr
Ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν σήμερα την είσοδο των κεντρικών γραφείων της BP στο Λονδίνο, αξιώνοντας από την εταιρεία αυτή, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας, να τερματίσει οποιαδήποτε νέα έρευνα για πετρέλαιο και αέριο ή να βάλει λουκέτο.

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν..

Αφιέρωμα των Financial Times: Το ανεκμετάλλευτο ενεργειακό δυναμικό της Ελλάδας

Από το energypress.gr
Ο Άγιος Γεώργιος περιγράφεται από την ιδιοκτήτρια Τέρνα Ενεργειακή, ως το πρώτο χερσαίο αιολικό της Ελλάδας με “υπεράκτια χαρακτηριστικά” και η δεκάλεπτη διαδρομή με ελικόπτερο για να φτάσει κανείς ως εκεί το αποδεικνύει. Το στενό, απότομο και άγριο νησί ξεπηδά από το Αιγαίο. Κατά μήκος της ράχης του, οι λεπίδες των 55 μέτρων γυρνούν γρήγορα στις 23 ανεμογεννήτριες. Ο άνεμος εδώ είναι πολύ πιο έντονος από..

Κατά 7,9% υποχώρησαν οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στη Νορβηγία τον Απρίλιο του 201

Από το worldenergynews.gr
Στα 610 εκατομμύρια λίτρα υποχώρησαν οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στη Νορβηγία τον Απρίλιο του 2019, σημειώνοντας μείωση 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Για τις πωλήσεις βενζίνης, ωστόσο, το γραφείο..

Τα διδάγματα από τις επιθέσεις στις υποδομές της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ

Από το capital.gr
Στις 12 Μαΐου, τέσσερα τάνκερ -τρία της Σαουδικής Αραβίας και ένα νορβηγικό- φέρεται να δέχθηκαν επίθεση και καταστράφηκαν ανοιχτά του λιμανιού της Fujairah, στις ακτές της Σαουδικής Αραβίας στον Ινδικό Ωκεανό. Λίγες πληροφορίες έγιναν γνωστές για το τι συνέβη. Το περιστατικό αναφέρθηκε αρχικά -με έναν..