Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό για μεταφορά LNG με... βυτιοφόρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό για μεταφορά LNG με... βυτιοφόρα
Από το euro2day.gr
Προσαρμογή των επενδύσεων που προγραμματίζει ο ΔΕΣΦΑ στον τερματικό LNG της Ρεβυθούσας, στις απαιτήσεις του αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΠΑ, προτείνει η τελευταία στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του δεκαετούς επενδυτικού προγράμματος 2016-2025 του Διαχειριστή.

Οι παρατηρήσεις-προτάσεις που κάνει η ΔΕΠΑ για τα έργα του δεκαετούς, αποσκοπούν στην παροχή τεχνικών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην τροφοδοσία δικτύων περιοχών ή καταναλωτών εκτός υφιστάμενων δικτύων με βυτιοφόρα μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, ή μικρά πλοία (τροφοδοσία νησιωτικών δικτύων), καθώς η εμπλοκή σε αυτή τη δραστηριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη ΔΕΠΑ.

Επίσης η ίδια εταιρεία, επισημαίνει το γεγονός ότι ..

Φοβού τους Δαναούς..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
  Το σύστημα είναι ανεξάντλητο.
     Πρόκειται για μία ύαινα με μορφή χαμαιλέοντα,
     ..που αφού προσαρμόσει το χρώμα του με τις δικές σου ανάγκες ώστε να σε κάνει πιά να μη το βλέπεις,
     ..ορμάει και σε ξεσκίζει με την ησυχία του και χωρίς δική σου αντίδραση.

     Μόλις προχθές λέγαμε πως επειδή έχει γίνει ορατή η τάση του ανοίγματος της
συζήτησης, εδώ στο προτεκτοράτο, για το εθνικό νόμισμα και τις πιθανές ρήξεις,
     ..το σύστημα εκτιμούσαμε πως θα άνοιγε κι αυτό το κουτάκι με τις απειλές και τους εκβιασμούς,
     ..γνωστή, καθιερωμένη, και πετυχημένη συνταγή, εδώ, στο προτεκτοράτο ξαναλέμε.

     Όμως διαψευστήκαμε. Τουλάχιστον προς το παρόν.
     Σε πρώτη φάση το ..

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι νέοι επικεφαλής της Εταιρίας Υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Φτάνει στο τέλος της η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Σαουδική Αραβία
Από το energyworld.gr
Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε δεκτές τις τοποθετήσεις των κ.κ. Ιωάννη Μπασιά και Σπυρίδωνα Μπέλλα στις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), μετά από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Γιάννης Μπασιάς, είναι γεωλόγος πετρελαίου με θητεία σε διευθυντική θέση της γαλλικής Gemini Resources από το 2012 ως το 2015 και πληθώρα διεθνών δημοσιεύσεων. Ο αντιπρόεδρος, Σπυρίδων Μπέλλας, είναι στέλεχος της υπηρεσίας υδρογονανθράκων του ΥΠΕΝ από το 2011. Μετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου στις υποθαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες, του νορβηγικού πλοίου «Nordic Explorer» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης της εταιρείας PetroleumGeoServices, καθώς και στις Τεχνικές Επιτροπές αξιολόγησης των διαγωνισμών για τις σεισμικές έρευνες και το open door.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο κ. Μπασιάς σημείωσε ότι..

Φτάνει στο τέλος της η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για Φτάνει στο τέλος της η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Σαουδική Αραβία
Από το energypress.gr
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, εξέπεμψε σήμερα αισιόδοξα μηνύματα, δημοσιοποιώντας την εκτίμησή του ότι η κατρακύλα των τιμών φτάνει στο τέλος της, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μιλώντας από το βήμα διεθνούς πετρελαϊκού συνεδρίου που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο Khalid al-Falih δήλωσε ότι η συμφωνία που πέτυχε ο ΟΠΕΚ τον προηγούμενο μήνα για τον περιορισμό της παραγωγής θα επιταχύνει την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στην αγορά.

«Βρισκόμαστε πλέον..

"Αγνοούνται" 11 δισ. δολ. από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το capital.gr
Η Επιτροπή Ερευνών του Κογκρέσου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 11 δισ. δολάρια έχουν κάνει "φτερά" μεταξύ των ετών 2004 και 2014 από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της αντιπολίτευσης Freddy Guevara αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που "αγνοείται" είπε ότι "υπερβαίνει τον προϋπολογισμό πέντε χωρών της Κεντρικής Αμερικής" και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ευρείας κλίμακας διαφθορά στην εταιρεία η οποία αποτελεί την "κότα με τα χρυσά αυγά" για την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει προβλήματα.

"Μιλάμε για ..

Αποφασισμένος ο ΟΠΕΚ για Θέσπιση Πλαφόν στην Παραγωγή Αργού τον Νοέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το energia.gr
Ο ΟΠΕΚ είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το πολυαναμενόμενο σχέδιό του για περιορισμό της παραγωγής, όταν συνεδριάσει τον Νοέμβριο, τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής του καρτέλ, σύμφωνα με το MarketWatch.

Απορρίπτοντας εικασίες ότι τα 14 μέλη του Οργανισμού θα αποτύχουν στη συμφωνία των τελικών λεπτομερειών, ο γενικός γραμματέας Mohammad Barkindo δεσμεύτηκε ότι το καρτέλ θα στηρίξει με έργα τα λόγια του και θα σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου.

«Η Αλγερία ήταν ένα σημείο καμπής. Έχουμε ξεκινήσει μια εξισορρόπηση της αγοράς μετά την κατάρρευση του 2014», δήλωσε στο Λονδίνο, στη διάρκεια του συνεδρίου «Oil & Money».

«Είναι και ..

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από  το poenergias.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας στις 20-07-2016 εγκρίθηκαν νέες αυξήσεις στους Διευθυντές Δομής της εταιρείας, ύψους 6,5 %. Ταυτόχρονα, σαν να μην ήταν αρκετή αυτή η αύξηση, εγκρίθηκε απεριόριστη βενζίνη και άγνωστο τι άλλες παροχές, αφού στα πλαίσια της αδιαφάνειας που έχει εγκαινιάσει η νέα διοίκηση της εταιρείας απαξίωσε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε έγκαιρα το ΔΣ του Συνδέσμου με επιστολή του (26-07-2016), ζητώντας επίσημη πληροφόρηση από την Διοίκηση, στα πλαίσια της διαφάνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει τα πεπραγμένα μιας Διοίκησης Εταιρείας, σαν την Ασπροφός.

Στο ίδιο διάστημα, από τον Ιανουάριο του 2013 έως σήμερα, που οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε μεσοσταθμική μείωση –10% και σήμερα βρίσκονται στο – 8 %, οι διευθυντές έχουν πάρει τέσσερις φορές αύξηση (κατά μέσο όρο: 1% το 2013, 3% το 2014-15, bonus 9% (30.000 €) το 2014 και 6,5% το 2016 με απεριόριση βενζίνη και άλλα άγνωστα προνόμια)



Δηλαδή (2013-16)

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμη η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων όσων «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο!

Από το pronews.gr
Απόφαση-σοκ από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε σήμερα ο «Μεγάλος Αδελφός» νόμιμα πλέον θα μπορεί να αποθηκεύει τα προσωπικά μας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ως επισκέπτες και «σέρφερ» του διαδικτύου για την αποτροπή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο!

Έτσι με πρόσχημα την τρομοκρατία δικαιώνονται οι «συνωμοσιολόγοι» που τόσα χρόνια αναφέραν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην ουσία εξυπηρετούν κάποια σκοτεινά νεοταξικά κέντρα εξουσίας που θέλουν να επιβάλουν έλεγχο και παρακολούθηση παντού.

Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η δυναμική διεύθυνση διαδικτύου ενός..