Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Απεργούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων

Από το ert.gr

Με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 & 11 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και 24ωρη στις 11/4 στη Αθήνα, Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας, διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Αυτά είναι τα ακόλουθα:

Ιράν, Ρωσία και Τουρκία εγκαταλείπουν δολάριο και ευρώ για τις πωλήσεις πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει ευρώ και δολάριο και να ξεκινήσει τις πωλήσεις πετρελαίου στα εθνικά νομίσματα Ιράν και Τουρκίας, εξετάζει η Ρωσία, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Aleksandr Novak.

«Νομίζω ότι έχει γίνει από κοινού κατανοητό ότι πρέπει να..

Ελληνική ΑΟΖ, Κυπριακή ΑΟΖ και αμερικανικά συμβόλαια

Από το lygeros.org
Στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ έγιναν όλες οι απαιτούμενες έρευνες τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής όσο και αρχαιολογικής για την προετοιμασία της γεώτρησης για λογαριασμό της αμερικανικής Exxon Mobil χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Βέβαια, επειδή δεν υπήρξαν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το όλο θέμα, γιατί δεν υπήρχε πλαίσιο για καταστροφολογία.

Αυτήν την περίοδο διανύουμε τις 60 ημέρες που άρχισαν στις 5 Μαρτίου 2018, μετά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει..

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ

                                                         
                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ
Συναδέλφισσες-οι                                                                                          

Επειδή αναφερόμαστε σε «θέατρο του παραλόγου» καλό θα είναι, για να αντιληφθεί το «κοινό» (οι συνάδελφοι) την υπόθεση, να διαχωρίσουμε τους ρόλους και να περιγράψουμε τα γεγονότα, όπως πραγματικά έχουν. Κι επειδή το αρχαίο δράμα έχει αρχή – μέση και τέλος, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, παραθέτουμε τα παρακάτω:

Ανακοίνωση ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Κ.ΕΦ.ΕΠ) Για την εκλογή Εκπροσώπων Εργαζοµένων στο ∆.Σ. ΕΛ.ΠΕ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήµερα Τρίτη 10/04/18 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποτελούµενη από τους συναδέλφους: α) Αγγελίδη Γιώργο β) Γίδαρο Νικόλαο γ) Κένη Ευαγγελοανδρέα δ) Κριεκούκη Γιάννη και ε) Σιµούλη Πέτρο Παύλο.
Αφού συνήλθε σε Σώµα, οµόφωνα ορίστηκε Πρόεδρος της ΚΕΦΕΠ ο συν. Αγγελίδη Γιώργο. Η ΚΕΦΕΠ στη συνέχεια παρουσία της ∆ικαστικού Αντιπροσώπου κας Αντιγόνης Τσίρκα, αποφάσισε µε βάση το Ν.2593/98 αλλά και το Καταστατικό των ΕΛ.ΠΕ, την διεξαγωγή αρχαιρεσιών ..

ΕΛΠΕ: Εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 83.239 ιδίων μετοχών

Από το capital.gr
Στη διάθεση (μέσω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) 83.239 κοινών ιδίων μετοχών σε 13 δικαιούχους / στελέχη της, έναντι εξάσκησης 88.022 σχετικών δικαιωμάτων τους, προέβη στις 5 Απριλίου η Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μεταβιβασθείσες μετοχές αντιπροσωπεύουν..

Σπριντ για τα πωλητήρια σε ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ και ΕΛ.ΠΕ.

Από το euro2day.gr
Δεκαήμερο ράλι… για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις ξεκινά η κυβέρνηση θέλοντας να ολοκληρώσει το διαγωνισμό πώλησης του ΔΕΣΦΑ και να προετοιμάσει τους αντίστοιχους για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη ΔΕΗ ΔΕΗ +4,00%.

Με βασικό στόχο την εκπλήρωση όσων περιγράφονται στη συμφωνία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, υπουργείο ΠΕΝ και ΤΑΙΠΕΔ σπεύδουν να τρέξουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τις προαναφερόμενες ενεργειακές ΔΕΚΟ.

Έτσι, αύριο Τετάρτη, εκτός..

Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΚ ΕΛΠΕ για Εκλογές ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, οι

Στις 16 και 17 Απριλίου 2018 ψηφίζουµε για νέα ∆ιοίκηση στο Σωµατείο µας, όπως και για όλα τα άλλα όργανα που εκπροσωπούµαστε (Οµοσπονδία, Εργατικά Κέντρα). Την ώρα που θα έπρεπε να είµαστε συσπειρωµένοι όσο ποτέ και σε µέγιστη εγρήγορση για να σταµατήσουµε το τελικό ξεπούληµα των ΕΛΠΕ, κάτι που είναι..

Το παρασκήνιο της συμφωνίας Δημοσίου - Λάτση για τα ΕΛΠΕ

Μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή, στελέχη των ΕΛΠΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πώληση της εταιρείας, προτείνοντας ακόμη και... αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα κατά 10% ως εναλλακτικό μέτρο αντί της αποκρατικοποίησης, αλλά τελικά τόσο η κυβέρνηση όσο και ο όμιλος Λάτση είχαν ισχυρούς λόγους για να προχωρήσει η διαδικασία. Από τις αρχές του 2015, όταν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φλέρταραν με την ιδέα ενός κρατικοποιημένου διυλιστηρίου, σπάζοντας μάλιστα..

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αγώνα ΕΛΠΕ για απεργία εργαζομένων σε εργολάβους

Το καθεστώς των εργολαβιών υπάρχει εδώ και χρόνια στο χώρο δουλειάς µας και µόνιµα αυξά-
νεται. Από µεµονωµένες εργασίες επεκτάθηκε σε µεγάλα ποσοστά προσωπικού στη Συντήρηση και
τις ∆ιοικητικές Υπηρεσίες, ενώ πλέον αφορά και ολόκληρες µονάδες της Παραγωγής.

Κοµβικό σηµείο υπήρξε..

Bloomberg: Στόχος της Σαουδικής Αραβίας τα 80 δολ. ανά βαρέλι για το πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Τα 80 δολάρια ανά βαρέλι στοχεύει να φτάσει η Σαουδική Αραβία στο πετρέλαιο σύμφωνα με την έκτακτη είδηση που έδωσε στο φως δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα το Bloomberg.

Ειδικότερα, το πρακτορείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Σαουδική Αραβία θέλει να πετύχει τις τιμές στόχους του πετρελαίου κοντά ..