Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεων της ΕΚΟ από τη Λάρνακα στο Βασιλικό


Από το energypress.gr
Παρουσιάστηκε, επισήμως, το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεων της ΕΚΟ από τη Λάρνακα στο Βασιλικό. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου.

Τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Roberto Karahannas, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κώστας Μαδεμλής και ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Γιάννης Κορωναίος.

Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Γιώργο Γρηγορά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα και ξενάγηση στο νέο χώρο στο Βασιλικό που προορίζεται για τα πετρελαιοειδή.

Όπως σημείωσε ο κ. Γρηγοράς, «τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται ..

Η Ελλάδα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ ν' απεξαρτηθεί απ' την ανοησία και το λαϊκισμό των πολιτικών. Και τη σκέτη λαμογιά ...


Από το greeklignite.blogspot.gr
Είδαμε την Παρασκευή τη χολή του νέου αρχηγού της ΝΔ ενάντια στο λιγνίτη, αλλά, δυστυχώς, από τότε είχαμε νέα "χτυπήματα" ανοησίας και λαϊκισμού πολιτικών προσώπων, που επιμένουν ν' ασχολούνται με πράγματα που προδήλως αγνοούν, όπως ο ηλεκτρισμός και η ηλεκτροπαραγωγή. Αν η Ελλάδα πρέπει ν' απεξαρτηθεί ΑΜΕΣΩΣ από κάτι, αυτό φυσικά και δεν είναι ο λιγνίτης, είναι η ανοησία και ο λαϊκισμός του πολιτικού της προσωπικού. Ή και η σκέτη λαμογιά, καθώς ο τόπος μας είναι μικρός και η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει πολλές φορές την ημέρα ν' αποδεικνύει πως και είναι και φαίνεται έντιμη.

Κι επειδή ακριβώς ο τόπος είναι μικρός, ας ξεκινήσουμε από τα πιο φρέσκα νέα της πολύ αιολικής και ηλιακής Γερμανίας, για να δούμε στη συνέχεια τα δικά μας "κατορθώματα", που αρχίζουν ..

Αδυναμίες στην πιστοποίηση των βιοκαυσίμων εντοπίζει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

Αποτέλεσμα εικόνας για βιοκαυσίμων
Από το energypress.gr
Αδυναμίες στο σύστημα πιστοποίησης βιοκαυσίμων στην Ε.Ε. εντοπίζει νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκτιμώντας ότι μπορεί να απειλήσει τους στόχους του 2020 σε ότι αφορά τις μεταφορές.

Πιο αναλυτικά, οι ευρωπαϊκοί στόχοι κάνουν λόγο για χρήση βιοκαυσίμων σε ποσοστό 10% εφόσον είναι πιστοποιημένα ότι παράγονται με ανανεώσιμο τρόπο. Οι ελεγκτές όμως, έκριναν ότι υπάρχουν αδυναμίες στο σύστημα πιστοποίησης και στην επίβλεψη της όλης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κομισιόν δεν απαιτεί να ..

Η αύξηση ποσοστού στα ΕΛΠΕ «ξεκλειδώνει» τις κινήσεις Λάτση

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Απο το euro2day.gr
Ως ανακοίνωση με πολύ ζουμί για τη μελλοντική διαμόρφωση της μετοχικής σύνθεσης των ΕΛΠΕ , χαρακτηρίζει η αγορά την ενημέρωση για αύξηση σε περίπου 45,5% της συμμετοχής της Paneuropean στο μ.κ. του ομίλου.

Χωρίς να υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για τις βλέψεις του μεγαλομετόχου των ΕΛ.ΠΕ. και ενώ όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή Λάτσης και Ελληνικό Δημόσιο, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, θα επιχειρήσουμε μια καταγραφή πραγματικών δεδομένων, από όπου ίσως διαφανούν οι προθέσεις του ομίλου ως προς τη διαχείριση της συμμετοχής του στα ΕΛ.ΠΕ.

- Μέχρι το τέλος του 2015, η συμμετοχή της Paneuropean ήταν σχεδόν σταθερή στο 42%.

- Στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, ζητήθηκε από την Paneuropean να..

Αποκλείει συνεργασία με τον ΟΠΕΚ για την παραγωγή και τις τιμές ο Νόβακ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποκλείει συνεργασία με τον ΟΠΕΚ για την παραγωγή και τις τιμές ο Νόβακ
Από το energypress.gr
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συντονισμού με τον ΟΠΕΚ σχετικά με το ύψος της πετρελαϊκής παραγωγής, μετά την αποτυχία της φετινής πρωτοβουλίας.

"Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε περικοπές και δεν έχουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς", δήλωσε σχετικά.

Σημειώνεται ότι ..

ΗΠΑ: Διακανονισμός 425 Εκατ. Δολαρίων με Εταιρείες Διαχείρισης Διυλιστηρίων για τη Μείωση της Ρύπανσης

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energia.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι κατέληξαν σε διακανονισμό, ύψους 425 εκατ. δολαρίων, με δύο εταιρείες για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε έξι διυλιστήρια στα δυτικά της χώρας. 

Η συμφωνία με την Tesoro Corp. και την Par Hawaii Refining αφορά στις κατηγορίες που αντιμετώπισης για παραβίαση του νόμου Clean Air Act και στο πλαίσιο αυτής απαιτείται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων. 

Οι χάρτες του Τρίτου Ράιχ από το εσωτερικό της Γης [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι χάρτες του Τρίτου Ράιχ από το εσωτερικό της Γης
Από το apocalypsejohn.com
Έχουμε όλοι ακούσει τις ιστορίες των Ναζί που εξερευνούσαν τα νότια άκρα του πλανήτη, ακόμη και τη δημιουργία βάσεων στην Neuschwabenland. Μερικοί έχουν επίσης ακούσει λειτουργία Highjump και τη φιλονικία του Ναύαρχου Byrd με τις παγιωμένες γερμανικές δυνάμεις που τους εξουδετέρωσαν με ένα καταπληκτικό ιπτάμενο σκάφος.

Το βίντεο (παρακάτω) δείχνει λεπτομερώς έναν ..