Τρίτη 30 Απριλίου 2019

1 Μάη 1886, Σικάγο Οι ρίζες της Πρωτομαγιάς

WALTER CRANE, "The Vampire", 1885.
Ο κοιμισμένος εργάτης, που απομιζιέται από το βαμπίρ του καπιταλισμού,
ετοιμάζεται να ξυπνήσει από την αγγελική φιγούρα του Σοσιαλισμού.

Από το vrahokipos.net
Το 1887 τέσσερις αναρχικοί του Σικάγου εκτελέσθηκαν. Ένας Πέμπτος εξαπάτησε το δήμιο αυτοκτονώντας στη φυλακή. Τρεις ακόμη θα περνούσαν 6 χρόνια στη φυλακή μέχρι που πήραν χάρη από τον κυβερνήτη Altgeld που είπε ότι η δίκη που τους καταδίκασε χαρακτηρίστηκε από "υστερία, ένα τσούρμο ενόρκους και έναν προκατειλημμένο δικαστή". Το κράτος είχε, σύμφωνα με τα λόγια της δίωξης, θέσει την "Αναρχία … σε δίκη" και ήλπιζε ότι οι θάνατοί τους θα ήταν επίσης ο θάνατος της αναρχικής ιδέας.

Οι αναρχικοί ήταν οργανωτές..

Κατά 10,6% αυξήθηκε ο λογαριασμός της Τουρκίας για την εισαγωγή ενέργειας το Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Κατά 10,6% σε περισσότερα από 3,7 δις. δολάρια αυξήθηκε ο λογαριασμός της Τουρκίας για την εισαγωγή ενέργειας το Μάρτιο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας.

Η ενέργεια αντιπροσώπευσε..

Μπήκαν τα θεμέλια για τις πρώτες δεξαμενές στο νέο τερματικό των ΕΛΠΕ στην Κύπρο – Παράθυρο συνεργασίας με ExxonMobil και BP

Από το energypress.gr
Παρότι οι καιρικές συνθήκες και ζητήματα που αφορούν στο υπέδαφος επιβράδυναν αρχικά τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, οι εργασίες για την κατασκευή την κατασκευή της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να..