Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Επικίνδυνες ουσίες: ενημερωτικά δελτία σχετικά με τη νομοθεσία και την υποκατάσταση

Από το osha.europa.eu
Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Υγιείς και Ασφαλείς Χώροι Εργασίας 2018-2019 , ο EU-OSHA έχει δημοσιεύσει δύο ενημερωτικά δελτία, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορες γλώσσες.

Το «Νομοθετικό πλαίσιο για τις επικίνδυνες ουσίες στους χώρους εργασίας»  παρέχει ..

Ανησυχία της WWF για την εξόρυξη υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Τον κώδωνα κινδύνου για το θαλάσσιο περιβάλλον και τους πληθυσμούς του, κρούει το ελληνικό τμήμα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), σε έκθεση που δημοσιοποιεί με αφορμή το ένα έτος από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Σαρωνικού.

«Η πετρελαιοκηλίδα, που καταγράφηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη από δεξαμενόπλοιο παγκοσμίως για το 2017, έκανε πραγματικότητα..

ΕΙΑ: Χαμηλότεροι οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγής πετρελαίου το 2019

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2019 αναμένεται να αυξηθεί με χαμηλότερο ρυθμό από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, σύμφωνα με μηνιαία πρόβλεψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ την Τρίτη 11/9/2018.

Η αμερικανική παραγωγή αργού αναμένεται να αυξηθεί κατά 840.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στα 11,5 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος, χαμηλότερη από..

Ύπαρξη εξωγήινης ζωής; Εβδομήντα δύο μυστηριώδη ραδιοσήματα από το σύμπαν εντόπισαν οι επιστήμονες

Από το pronews.gr
Ερευνητές του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης Breakthrough Listen στις ΗΠΑ ανίχνευσαν -με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- άλλα 72 ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) από την ίδια μυστηριώδη πηγή, η οποία βρίσκεται σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Τα σήματα FRB είναι γρήγοροι φωτεινοί παλμοί ραδιοακτινοβολίας με διάρκεια μόλις μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η πηγή τους είναι ..

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σε αυστηρότερο στάδιο ελέγχου περνά το deal ΔΕΠΑ – Shell – Αναμένονται μέτρα για τον ανταγωνισμό αλλά και καθυστέρηση της αποκρατικοποίησης

Από το energypress.gr
Σε περιπέτειες μπαίνει η υπόθεση της εξαγοράς από τη ΔΕΠΑ του μεριδίου της Shell σε ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού περνά την υπόθεση σε αυστηρότερο στάδιο έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξάρτητη διοικητική αρχή αναμένεται να κινήσει τη διαδικασία της «πλήρους διερεύνησης» της συγκέντρωσης, με βάση τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Αυτήν τη φάση του ελέγχου την ενεργοποιεί ο ίδιος ο πρόεδρος της αρχής όταν..