Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Εάν θέλετε να ρίξετε τις τιμές της βενζίνης, ξεκινήστε έναν εμπορικό πόλεμο

Από το capital.gr
Απογοητευμένος από την αδυναμία του ΟΠΕΚ να τον βοηθήσει, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να βρήκε άθελά του έναν τρόπο μείωσης των τιμών της βενζίνης: εντατικοποίηση του εμπορικού πολέμου για τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου. Η παγίδα είναι ότι μπορεί η τακτική να μην καρποφορήσει εγκαίρως για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Η απειλή επιβολής νέων δασμών 10% επί κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων συνέβαλε ώστε το αργό πετρέλαιο Brent να σημειώσει ..

Αναπόφευκτη η Κορύφωση της Ζήτησης Πετρελαίου Μέσα στην Επόμενη 20ετία

Από το energia.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της γνωστής εταιρείας συμβούλων του ενεργειακού τομέα Wood Mackenzie, η οποία, αν και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο, μόλις τώρα ανακοινώθηκε, η παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου πρόκειται να κορυφωθεί το 2036.

Η ανωτέρω πρόβλεψη έγινε βάσει ανάλυσης η οποία έλαβε υπόψη της την τρέχουσα παγκόσμια ζήτηση και τους παράγοντες που την έχουν διαμορφώσει, το πώς αυτή εξελίχθηκε την τελευταία πενταετία, αλλά και εκτιμήσεις για την αύξηση..

Αλ. Καψύλης: Στο ναδίρ οι επενδύσεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου

Από το energypress.gr
Δύσκολοι καιροί για γεωτρύπανα. Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων έπεσαν οι ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (IFPEN) που δημοσίευσε η εφημερίδα «Les Échos».

Και αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή για τον κόσμο του πετρελαίου. Η εξειδικευμένη σε ενεργειακά θέματα αμερικανική ιστοσελίδα Energy and Capital διαβεβαιώνει ότι, αν εξαιρεθούν οι ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη κοιτασμάτων και η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου έχουν πολλαπλασιαστεί, οι ανακαλύψεις..

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»: Πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Από το naftemporiki.gr
Σε έξι κύριες κατευθύνσεις και προτεραιότητες έχουν οργανώσει τη στρατηγική τους για την περίοδο 2018-2022 τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη κατέγραψε ιστορικά οικονομικά αποτελέσματα το 2017, γεγονός που του επιτρέπει να διευρύνει συνεχώς τα επενδυτικά του πλάνα και σε άλλα πεδία του ενεργειακού τομέα, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη. 

Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός, η Ανταγωνιστικότητα και η Εξωστρέφεια, η Ανάπτυξη και Ενίσχυση νέων δραστηριοτήτων, η Ασφάλεια, το Περιβάλλον και η Κοινωνική Ευθύνη, το Ανθρώπινο κεφάλαιο σε συνδυασμό..

Ο αγώνας για το παντεσπάνι

Από το tovima.gr
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια θεωρούνται προνομιούχοι σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Λαμβάνουν 17 μισθούς ετησίως και ο μέσος ετήσιος μεικτός μισθός για όσους εργάζονται στην παραγωγή ανέρχεται στα 100.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Μόνο οι τριετίες τους «πάγωσαν» κάποια στιγμή, αλλά επανήλθαν.

Σωστά αμείβονται..